reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Od kilku dni biore Atarax . Pytalam dla pewnosci 2 gnekologow czy moge brac i na szczescie moge. Ale nie chce go brac dlugo. Chcialam zeby moj organizxm troche odpoczal i sie nawodnil bo wczesniej zwracalam wszystko co wypilam lub zjadlam i chodzilam jak zombiee :-)

reklama
Ja mam pytanie dziewczyny a na necie nie chce szukac bo tam za duzo bzdur mozna znalezc. Otuz u synka w grupie dzieci zaczynaja chorowac na ospe wietrzna i pewnie moj tez niedlugo przyniesie. Chcialam sie tylko dowiedziec czy jesli ja chorowalam juz na ospe w dziecinstwie to czy teraz ten wirus moze jakkolwiek zagrazac mojej ciazy????

Z tegoco mi wiadomo to ospy juz nie bedziesz przechodzila ale masz duze szanse na polpasca to rowniez virus ospy wywoluje , tak cos kiedys slyszalam ale nie chce Cie martwic zapytaj sie najlepiej lekarza ;)

Kruszki i robiłaś już ten test? Zakup mnie kusi ale kurczę 150 zł na allegro kosztuje, a może na usg genetycznym będzie już coś widać. kiedy dziewczyny poznałyście płeć przy pierwszym dziecku?

Madleine ja dostałam Metoclopramidum ale w ulotce napisane że kobietom w ciąży tylko zalecane za zgodą lekarza więc ni biorę, na mniejsze mdłości przepisał mi witaminę b1. Teraz mam wolne kilka dni więc i mdłości mniejsze, ale wypróbuj tą witaminę, podobno w ogóle nie szkodzi dziecku-je się po 2 tab. 3 razy dziennie.

z lekami jest tak,ze na wiekszosci pisze ze kobiety w ciazy nie moga lub tylko za zgoda lekarza bo nie moga testowac lekow na kobietach w ciazy wiecd musza tak na ulotce napisac.Tak mi lekarz tlumaczyl. Ja jem 1 tabletke dziennie i czuje znaczna poprawe bo u mnei mdlosci niestety nie byly lekkie :-:)-:)-( ale mam nadzieje,ze powoli beda przechodzić . mi lekarka jeszcze doradzila zebym co 2 dni przy silnych wymiotach jechala na izbe przyjec na kroplowke,ale to mi sie wydaje srednio realne do zrobienie :no: Poki co odpoczywam bo calodobowych wymiotach i regeneruje moj wyjałowiony organizm po miesiacu wymiotow...

Ja się dziś czuję fatalnie. Wstałam rano na kurs i ledwo wysiedziałam te 3 godziny. Potem wracając do domu wzięły mnie złapały mdłości i miałam odruchy wymiotne na środku rynku! Co za siara, na szczęście nei zwymiotowałam. Ehh... myślę, że po tym antybiotyku to mam, bo niemożliwe żeby w 11 tyg przyszły mdłości i wymioty silniejsze niż wcześniej. Jeszcze 2 dni będę brała, mam nadzieję, że wreszcie pozbędę się tego cholerstwa.
Nic znów nie mogę jeść, nic mi nie smakuje, na myśl o jedzeniu od razu mnie mdli :wściekła/y:
Popołudniu jak się położyłam do łóżka to dopiero wstałam. A niby miało już być lepiej :confused:

Nina witaj i gratulacje! Tym razem musi być dobrze! :-)

kochane tak naprawdę to te mdłości trzeba przejść, a wiem ze to nie tak łatwo jak sie mówi niestety !!!!!!!!!!!! Ja z synkiem wymiotowałam do 7 miesiąca ciąży !!!!!!!!!!!!!! to był koszmar uwierzcie, potem zaczęła sie zgaga i znów od niej wymioty po nocach, z aniołkiem było to samo tzn do 9 tyg wymiotowałam okrutnie :( i czego ja nie wypróbowałam, cola, migdały, woda z cytryną, imbir, itd NIC nie pomogło , ale wiem ze przeważnie po I trymestrze wszystko przechodzi a napewno większości kobiet !!!!!!!!!!!!!! taże trzymajcie sie kotki bo wiem jak to jest :(
Ja w tej ciązy jestem mile zaskoczona ze ani razu nie gadałam z kibelkiem (tfu tfu) ale to moze dlatego ze w głębi serca czuję ze to bedzie córa ??? kto wie,,,,,,zobaczymy, ale cieszę sie bo normalnie fuknkcjionuję a przeciez muszę bo juz obowiązki są, !!!!!!!!

Dobranoc :)
mało tu jestem ale tak mi ciezko ogarnąc to wszystko tzn wątek :zawstydzona/y: ale podczytuję Was oczywiscie :) :-D

kruszki ciesze sie ze jestes zadowolona z zakupu ;))) dlatego polecilam ci ten konkretny bo inne nie wylapuja tak wczesnie i dobrze dzwieku serduszka ;)) ja tez dzis rano sluchalam, to najlepszy sposob jaki isnieje na uspokojenie mamusi! aha, kruszki, pisalas wczesniej ze z nhs bedziesz miec scan dopiero w marcu? to przeciez bedzie 20tydz, tzn ze nie beda ci robic tego w 12 tyg? slyszalam ze w niektorych czesciach uk nie robia tego genetycznego wlasnie, dowiadywalas sie kochana?
pozdrawiam wszystkie kobietki!!! xxxxx

reklama
Do góry