reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Od kilku dni biore Atarax . Pytalam dla pewnosci 2 gnekologow czy moge brac i na szczescie moge. Ale nie chce go brac dlugo. Chcialam zeby moj organizxm troche odpoczal i sie nawodnil bo wczesniej zwracalam wszystko co wypilam lub zjadlam i chodzilam jak zombiee :-)

reklama
Ja mam pytanie dziewczyny a na necie nie chce szukac bo tam za duzo bzdur mozna znalezc. Otuz u synka w grupie dzieci zaczynaja chorowac na ospe wietrzna i pewnie moj tez niedlugo przyniesie. Chcialam sie tylko dowiedziec czy jesli ja chorowalam juz na ospe w dziecinstwie to czy teraz ten wirus moze jakkolwiek zagrazac mojej ciazy????

Z tegoco mi wiadomo to ospy juz nie bedziesz przechodzila ale masz duze szanse na polpasca to rowniez virus ospy wywoluje , tak cos kiedys slyszalam ale nie chce Cie martwic zapytaj sie najlepiej lekarza ;)

Kruszki i robiłaś już ten test? Zakup mnie kusi ale kurczę 150 zł na allegro kosztuje, a może na usg genetycznym będzie już coś widać. kiedy dziewczyny poznałyście płeć przy pierwszym dziecku?

Madleine ja dostałam Metoclopramidum ale w ulotce napisane że kobietom w ciąży tylko zalecane za zgodą lekarza więc ni biorę, na mniejsze mdłości przepisał mi witaminę b1. Teraz mam wolne kilka dni więc i mdłości mniejsze, ale wypróbuj tą witaminę, podobno w ogóle nie szkodzi dziecku-je się po 2 tab. 3 razy dziennie.

z lekami jest tak,ze na wiekszosci pisze ze kobiety w ciazy nie moga lub tylko za zgoda lekarza bo nie moga testowac lekow na kobietach w ciazy wiecd musza tak na ulotce napisac.Tak mi lekarz tlumaczyl. Ja jem 1 tabletke dziennie i czuje znaczna poprawe bo u mnei mdlosci niestety nie byly lekkie :-:)-:)-( ale mam nadzieje,ze powoli beda przechodzić . mi lekarka jeszcze doradzila zebym co 2 dni przy silnych wymiotach jechala na izbe przyjec na kroplowke,ale to mi sie wydaje srednio realne do zrobienie :no: Poki co odpoczywam bo calodobowych wymiotach i regeneruje moj wyjałowiony organizm po miesiacu wymiotow...

Ja się dziś czuję fatalnie. Wstałam rano na kurs i ledwo wysiedziałam te 3 godziny. Potem wracając do domu wzięły mnie złapały mdłości i miałam odruchy wymiotne na środku rynku! Co za siara, na szczęście nei zwymiotowałam. Ehh... myślę, że po tym antybiotyku to mam, bo niemożliwe żeby w 11 tyg przyszły mdłości i wymioty silniejsze niż wcześniej. Jeszcze 2 dni będę brała, mam nadzieję, że wreszcie pozbędę się tego cholerstwa.
Nic znów nie mogę jeść, nic mi nie smakuje, na myśl o jedzeniu od razu mnie mdli :wściekła/y:
Popołudniu jak się położyłam do łóżka to dopiero wstałam. A niby miało już być lepiej :confused:

Nina witaj i gratulacje! Tym razem musi być dobrze! :-)

kochane tak naprawdę to te mdłości trzeba przejść, a wiem ze to nie tak łatwo jak sie mówi niestety !!!!!!!!!!!! Ja z synkiem wymiotowałam do 7 miesiąca ciąży !!!!!!!!!!!!!! to był koszmar uwierzcie, potem zaczęła sie zgaga i znów od niej wymioty po nocach, z aniołkiem było to samo tzn do 9 tyg wymiotowałam okrutnie :( i czego ja nie wypróbowałam, cola, migdały, woda z cytryną, imbir, itd NIC nie pomogło , ale wiem ze przeważnie po I trymestrze wszystko przechodzi a napewno większości kobiet !!!!!!!!!!!!!! taże trzymajcie sie kotki bo wiem jak to jest :(
Ja w tej ciązy jestem mile zaskoczona ze ani razu nie gadałam z kibelkiem (tfu tfu) ale to moze dlatego ze w głębi serca czuję ze to bedzie córa ??? kto wie,,,,,,zobaczymy, ale cieszę sie bo normalnie fuknkcjionuję a przeciez muszę bo juz obowiązki są, !!!!!!!!

Dobranoc :)
mało tu jestem ale tak mi ciezko ogarnąc to wszystko tzn wątek :zawstydzona/y: ale podczytuję Was oczywiscie :) :-D

kruszki ciesze sie ze jestes zadowolona z zakupu ;))) dlatego polecilam ci ten konkretny bo inne nie wylapuja tak wczesnie i dobrze dzwieku serduszka ;)) ja tez dzis rano sluchalam, to najlepszy sposob jaki isnieje na uspokojenie mamusi! aha, kruszki, pisalas wczesniej ze z nhs bedziesz miec scan dopiero w marcu? to przeciez bedzie 20tydz, tzn ze nie beda ci robic tego w 12 tyg? slyszalam ze w niektorych czesciach uk nie robia tego genetycznego wlasnie, dowiadywalas sie kochana?
pozdrawiam wszystkie kobietki!!! xxxxx

reklama
Do góry