reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

reklama
kruszki ciesze sie ze jestes zadowolona z zakupu ;))) dlatego polecilam ci ten konkretny bo inne nie wylapuja tak wczesnie i dobrze dzwieku serduszka ;)) ja tez dzis rano sluchalam, to najlepszy sposob jaki isnieje na uspokojenie mamusi! aha, kruszki, pisalas wczesniej ze z nhs bedziesz miec scan dopiero w marcu? to przeciez bedzie 20tydz, tzn ze nie beda ci robic tego w 12 tyg? slyszalam ze w niektorych czesciach uk nie robia tego genetycznego wlasnie, dowiadywalas sie kochana?
pozdrawiam wszystkie kobietki!!! xxxxx

no wiec dlatego, ze plamilam to zrobili mi ublagane w 6tyg. i teraz mam nastepne planowo na marzec, bo jest wszystko ok i nie trzeba, ale nie rozmawialam z polozna jeszcze, wiec oczywiscie bede naciskala na usg zeby miec teraz, poniewaz tamto bylo nadprogramowe..

a tu macie dziewczynki bicie serducha naszej dzidzi :)
najcudowniejszy dzwiek :)
my baby heartbeat - YouTube
juditka kochana dziekuje Ci :)

a co do testu to czekam az przyjdzie, kupilam ze stanow wiec pewno jeszcze kilka dni, bardziej troszke dla zabawy, bo i tak wynik 100% to bedzie przy porodzie :D hahaha

kruszki, niech oni nie swiruja, bo ja tez plamilam w 6 tyg i mialam usg, co nie zmienia faktu ze usg genetyczne w 12 tyg bede miec. robi sie to konkretne usg miedzy 12 a 13+6tyg w celu wykrycia ewentualnych wad. dzidzius ma robione dokladne pomiary,mierza mu tez fald skorny na karku -to daje wskaznik na ewent zesp.downa(trisomy21),plus do tego masz bad krwi i wtedy wyliczaja prawdopodobienstwo wad. no chyba ze na pierwszym booking appointment z polozna nie zgodzilas sie na to badanie,wtedy nie bedziesz miala ani usg anibbad krwi.
ps slyszalam serduszko twojej dzidzi, cudnie bije,cos pieknego ;)))))

Juditka ale oni mają przelicznik na polskie, tak jak pisałaś 100%, ale jak mówiłyście z Kruszki, że już słyszycie to może wyżałuję te 300zł, chciałam wydać maks 150, ale jak mam się rozczarować to wolę dołożyć :tak: jaki mieliśmy wczoraj dzień z mężem, moja Laura ma zapalenie oskrzeli, w piątek byłyśmy u lekarza, antybiotyk dostała i się zaczęło :szok: nic wczoraj nie jadła, nie piła, cały czas na rączkach, dosłownie padaliśmy z mężem, no i ten straszliwy kaszel :angry: dziś jest o niebo lepiej, je, bawi się i prawie nie kaszle :-) moja pediatra do nas w piątek, że jakbyśmy dłużej czekali to w poniedziałek zapalenie płuc by było i szpital :crazy: no ale przez te zawirowania zdrowotne, ja mam katar do kolan :eek:

Dzięki Juditka zabawka nie tania, ale też wrazie czego do przełknięcia. No sama nie wiem. Zastanawiam się czy jak kupię to nie będę tego sprawdzać 2 razy dziennie codziennie, i wariować jak nie wysłyszę. A do tego czy to nie jest szkodliwe tak często. Jak to jest, wiecie? Czy do tego aparatu potrzeba jakichś umiejętności żeby to znaleźć i uslyszeć?

Właśnie się obudziłam. źle śpię już drugą noc. Nawet w nocy jak się przebudzę to jest mi niedobrze. Dzisiaj spałam w innym pokoju bo myślałam że może aura w sypialni mi nie służy. Ale tutaj dokładnie to samo. Spałam od 23 do 10 i jestem zmęczona. Nie wspomnę że zaraz chyba pobiegnę przywitać się z kibelkiem face to face.

Mój K wczoraj wyjechał, wraca dzisiaj po południu, chodzi mi po głowie ogórkowa, ale nie wiem czy dam radę się zerbać i zrobić. Do tego może ziemniaki pieczone w kominku i pstrąg w folii. Chyba mam dwa w zamrażalniku i za dużo się nie narobię przy tym. Miłej niedzieli sierpnióweczki.

Mart81 ma zalaczone atesty, i wiesz co, mysle, ze nie bedziesz sprawdzala kilka razy dziennie, ja wczoraj 4razy, z tej radosci.
Sprawdzcie czy nie mozecie moze z tego ebaya zamowic?
Napisali ze mozesz sluchac 3razy dziennie, po 1-2minutki, ale mi sie wydaje e nie ma potrzeby. U nas sie skonczy raz na kilka dni. Choc corka trzyma wlasnie zel do usg i pyta czy mozemy posluchac dzidzi :D hahahaha a maz jak wstanie to zapewniam, ze bedzie takie samo pytanie, hahaha.
Pozostaje mi kupic usg...
buziaki dziewczyny

Witam w mroźną niedzielę. Śniegu nie ma ale mrozik chwycił bryyy.
Wczoraj miałam taki ganiany dzień, że wieczorem o mało nie zemdlałam, nie miałam czasu na popołudniową drzemkę więc z sił opadłam całkiem. Wczoraj na wieczór dla relaksu poleżałam sobie w mojej nowej wannie w mojej nowej łazience:):) potem pamiętam że M przyniósł mi kanapkę do łóżka bo od obiadu nic nie jadłam a było już po 21:00. Zjadłam i padłąm, więcej nie pamiętam. Ale za to dziś pospałam do 8:30 (z przerwą na siku w nocy oczywiście). Mdłości dziś minimalne i tylko chwilami, za to swędzą mnie sutki a podrapać się nie można bo wtedy boli. Ostatnio codziennie do kąpieli biorę trochę oliwki bambino, bo normalnie wszystko mnie swędzi i bym się zadrapała.

Moje ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką właśnie siedzi w piekarniku:) ciekawe co z niego wyjdzie.

Kruszki domowe usg to dobry pomysł, też by mi się przydało.

Dziewczyny kiedy galerię brzuszków otwieramy???:-D

Marta jak była w pierwszej ciąży, to leżałam 3 razy w szpitalu - zagrożenie wczesnym porodem i tam ktg robili mi 3 razy na dzień, jeśli by było szkodliwe, to nie było by to normalnym zaleceniem w szpitalu, tako sobie myślę ;-) ja się z ebay boję o przesyłkę, wolę już polskie allegro :tak: Kruszki takie bajery są fajne, tak jak mówisz na początku cieszy, sprawdza się ciągle, a później emocje opadają, mi moja Laura robiła numery po 27tyg. że leniwa była i się kiepsko ruszała, co ja się wtedy strachu najadłam, tylko wtedy nie miałam pojęcia że są takie cuda dostępne ;-)

reklama
Do góry