reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Cześć Mamuśki, coraz więcej nas tu :-)

Ale macie sny :-D Jak już weszłyśmy na ten temat to ja wam swój opowiem, proroczy :happy:
Zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży to śniło mi się, że poszłam do dyrektora uzgodnić wolne na święta, a on do mnie, że nie dostanę żadnego dnia, bo jest nas za mało. Ja zaskoczona i wkurzona, bo jest nas komplet osób i się go o to pytam, a on do mnie: no jak, nie wiesz? Że dwie koleżanki od nas już w święta nie będą pracowały, bo są w ciąży. Ja w szoku, bo z jedną akurat naprawdę dzień wcześniej o tym rozmawiałam i mówiła, ze nie prędko się zaczną starać, a druga jest w takim wieku, że to raczej niemożliwe. Następnego dnia opowiedziałam im sen i się z niego śmiałyśmy.

A jakieś dwa, trzy dni później sama zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki :-)

Sempe - współczucia z tym torbielem, odzywaj się do nas częściej

Ilonka, Dahmarka
- co u was, gdzie jesteście?

reklama
kakakarolina : byłabym wdzięczna za pomoc z suwaczkiem, bo serio mnie to chyba przerosło. na podglądzie w ustawieniach sygnatury widać mi go doskonale, wiec naprawde nie mam pomysłu, czemu mi sie nie wstawia :-)

Black Opal i inne dziewczyny- sprawy organizacyjne :-D
to sory, że założłyłam nowy wątek ale mnie właśnie delikatnie zmęczyło już zaśmiecanie tego. Co chwilę któraś pyta czy to normalne, że ją kuje z prawej potem z lewej, że piersi bolą nie bolą, że beta rośnie nie rośnie i pomyślałam sobie, że wątek oddzielny uchroni ten relaksacyjny przed takimi rozterkami. No i poza tym będzie to wygodniejsze. Bo pytanie i odpowiedź będzie od razu a potem sobie poczytamy za 9 miesięcy jakimi duperelami się przejmowałyśmy na początku:-D
oczywiście jak chcecie wątek usunę;-)

Karolinko nie musisz tu za nic przepraszać ;-) I tak na wątku ogólnym zawsze będzie się udzielało najwięcej osób i tu będą padały pytania wszelkie, bo właśnie tu się najszybciej odpowiedź otrzyma. Nie unikniemy na ogólnym rozmowy o dolegliwościach czy obawach.. Przecież to forum ciążowe, więc głównie o takich rzeczach będziemy prawić ;-) Ala ja się dostosuję do zdania większości dlatego zaproponowałam, żeby zanim się podejmie kroki założenia nowego wątku to przedyskutować jego sens tu na ogólnym. I dotyczy to wszystkich nowych ewentualnych wątków a nie tylko Twojego, który powstał jako ostatni :tak:

No i gapa ze mnie staszna, wstyd :zawstydzona/y: Nie przywitałam nowych Ciężarówek, a tyle ich przybyło :zawstydzona/y: Przepraszam...

WITAJCIE KOCHANE SIERPNIÓWECZKI IM NAS WIĘCEJ TYM WESELEJ :-D

Witam kochane
wybaczcie ze mało mnie tu na razie, ale ja ciągle czekam na ta wizytę wtorkową, jak bedzie dobrze i zobaczę serdunio malusie to bede tu cześćiej obiecuje , na razie boje sie przyzwyczajać i do Was i w sumie do ciąży, tym bardziej ze dziś rano jakieś plamienie sie pojawiło wiec odpoczywam , mam nadzieje ze bedzie jednak dobrze!!!!!!!!

Witam nowe mamusie :tak:
Całuję Was mocno !!!!!!!!!!!!!
Podglądam Was :)

Danuś nie masz za co przepraszać ale fajnie byłoby czegoś więcej się o Tobie dowiedzieć ;-) Co u Ciebie słychać, czym się zajmujesz no poznać się po prostu.... Pewnie, że można gadać o ciąży bo w ogóle o wszystkim można gadać :-D:-Dale czasem przyda się odskocznia od tych ciągłych dolegliwości... i strachów. Spędzimy ze sobą następne 9 miesięcy a sądzę, że nawet znacznie więcej więc fajnie jest wiedzieć z kim piszemy :tak: a w oddzielnym wątku wg mnie będzie prościej bo ten niedługo będzie miał kilka tysięcy stron :-D:-D:-D

ilovesumer zobacz tu https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2012-f438/ciekawe-linki-i-porady-sierpniowej-brygady-55533/ nie całkiem mi się udało ale może pomoże

ilona24 trzymam kciuki i odpoczywaj

Wątek o usg jak najbardziej w porządku jestem za

Mi się wydaje, że na wątku głównym powinno się móc pisać o wszystkim, trochę bezsensu są te zakazy - o objawach nie piszmy, bo ktoś tam nie chce tego tutaj czytać, o obawach nie piszmy bo do tego jest inny wątek, niedługo powstaną głównie podwątki, bo np. o sytuacji w pracy i zwolnieniach też można stworzyć nowy. Ale w takim razie o czym mamy pisać na głównym wątku?

Uważam, że fajnie, że są podwątki tematyczne, ale to trochę niefajne kiedy ktoś coś napisze na głównym i zaraz otrzyma informacje, że zaśmieca wątek bo na taki temat jest podwątek :baffled:

Też jestem za głosowaniem, bo pewnie co osobą to inna opinia.

kakakarolina oki rozumiem , ale nie dziw się mi pierwsz ciaża , czas tak wczesny , że nie chcesz nikomu powiedzieć, a tu cie boli tu strzyka tu coś tam i nie wiesz co robic więc zostaje ci forum i inne nakręcone ciążówki :-D

wiec spotkajmy się tu kobietki wieczorkiem i pogadajmy o tym kim jesteśmy i co lubimy

ja muszę nie długo do pracki lecieć

na szczęście zadzwonili do mnie , że moge byc godzinę później ... lubieee to!!!!

reklama
Danuś ja to doskonale rozumiem, że wszystkie coś strzyka, kłuje i gniecie dlatego pomyślałam, że lepiej to mieć w kupie:-D
Cornellka czy ktoś od razu usłyszał, że zaśmieca wątek. Mamy dla siebie dużo wyrozumiałości bo to dopiero początki i się organizujemy :tak: A o czym mamy pisać ... ech :-D o wszystkim co nas cieszy i smuci o wkurzającej teściowej i mężu rzucającym w kąt skarpetki o tym czy kupiłyście już prezenty świąteczne i kiedy ubieracie choinkę. Czy lubicie karpia czy Was wkurzają te świeta o chorych dzieciach i upierdliwej sąsiadce. Zobaczycie jeszcze będzie o czym pisać :-D

Dobra koniec muszę tez popracować bo mnie wyrzucą zanim się zwolnię:-D jak chcecie to usunę

Do góry