reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Sopelek mnie też dręczą wzdęcia, od nich mnie żołądek boli, jak masz zaparcia to od tego może Ciebie boleć brzuszek ciążowy, dla spokoju weź nospę, po co ma cię to dręczyć :tak:

reklama
witam kochane
ja też troszkę "odpoczywałam" przez łikend głównie od Maksa :-);-) u nas się piękna zima zrobiła. Sanki odkopane młody w 7 niebie. Wczoraj uprawiałam lekkie szaleństwo. Najpierw mega szybkie udane zakupy wyprzedażowe;-) a potem speed porządkowy bo już było późno a potem to za mną murzynek chodził ale jak sie upiekł to już mi było tak niedobrze że....m
Mnie niestety mdłości nie odpuszczają i mam już serdecznie dość pewnie jeszcze z miesiąc... za to jakby mniej chciało mi się spać (ale może to dlatego, że maks śpi do 7.30 :szok:)

Kochane czy ja jestem jedyna, która nie je duphastonu??? trzymam kciuki, żeby Wam lekarze jak najwcześniej odpuścili bo drogie to dziadostwo jest.

Detektory tętna fajna rzecz ale mohe wrodzone skąpstwo cóż..... mam taką tutkę do słuchania brzucha jak położne w szpitalu musi mi wystarczyć (jak leżałam dwa tygodnie przed porodem to co godzinę z tym przychodziły i wolały to od detektorów a i wtedy tez mi robili 4 razy dziennie ktg a w dobie porodowej to chyba ze 12 razy:eek: więc raczej to szkodliwe nie jest)

Sopelek ja mogę chodzić cały dzień i nic mnie brzuch nie boli ale ja nawet przy porodzie nie miałam skurczy :-D więc chyba nie jestem miarodajna....

pozdrowionka miłej niedzieli

Ja właśnie robię ciasto z truskawkami i kruszonką :tak: Nie mogłam się oprzeć po tych waszych wpisach :-p
Poza tym mam jakąś chandrę, wciąż mi niedobrze i wszystko mnie wkurza :angry:

Dziewczyny, dajcie przepis na to ciasto z truskawkami i kruszonką!!! ślina cieknie. Tylko tak totalnie krok po kroku, bo ja noga z pieczenia jestem.

Dużo gotuję, wymyślam, eksperymentuje, to moja pasja, ale pieczenie to u mnie totalna porażka. Nie mam do tego drygu. Ale to ciasto muszę spróbować.

Też mnie brzuch pobolewa, zwłaszcza wieczorem kiedy jestem zmęczona. A jestem nawet dzisiaj, kiedy pół dnia spędziłam na kanapie. O wzdęciach to już nawet nie wspominam, masakra.

Sopelek mnie też dręczą wzdęcia, od nich mnie żołądek boli, jak masz zaparcia to od tego może Ciebie boleć brzuszek ciążowy, dla spokoju weź nospę, po co ma cię to dręczyć :tak:
no właśnie ta spasmolina ma pomagać, nospa ponoć jest mniej bezpieczna- tak wyczytałam w necie. Byłam w WC i chba jest lepiej :zawstydzona/y::-D
Cornelko nie denerwuj się, nie warto, potem maleństwo będzie nerwowe :-)

kakakarolinko podziwiam i zazdroszczę aktywności...może mi też się odmieni. Chociaż na razie nie narzekam na to lenistwo, bo od dawna marzyłam o urlopie :-D

Mart - u mnie z pieczeniem identycznie, ba, w ogóle z ciastami, kiedyś chciałam w desperacji zrobić sernik na zimno z galaretką i cały mi się rozleciał!!:szok:

Sopelek - mi na wzdęcia i zaparcia pomagają kompot z suszonych śliwek i kompot z jabłek (ten drugi to mi w szpitalu po porodzie życie uratował, bo myślałam, że eksploduję!!), może spróbuj i Ty..?

reklama
hehe Kajtusza mówisz eksplozja poporodowa :-D ale masz całkowitą rację ja tym razem do torby szpitalnej pakuję tabletki na przeczyszczenie :tak:

żebyś wiedziała, jak mi trzeciego dnia po porodzie robiła lekarka usg to aż stażystkę zawołała, żeby sobie zobaczyła jak wygląda jama brzuszna z meeega wzdęciem :-D za to jak mi teściowa przyniosła kompot z jabłek to po 10 minutach było po wszystkim, nawet nie pytałam, co ona tam dosypała ;-);-)

Do góry