reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Oki Olga, wierzę na słowo :-D na dzieciach się totalnie nie znam..na razie :laugh2:
Ewa86 - tak myślę że brzuchol będzie całkiem pokaźny, na razie nic nie widać, ale jak mnie wywali ...heh Mnie bliźniaki fascynują, ich rozwój, jakaś taka magiczna jedność... będą ciekawe obiekty badań :-)

reklama
Dorotak dzięki :-) Choć nie ukrywam, że strasznie się boję. Tego że będą wcześniaki,że chore, albo że ja nie dam rady (mam problemy z kręgosłupem). Ale wiem też, że pozytywne myślenie działa cuda i tego się staram trzymać. Zaczynam się już przyzwyczajać do myśli, że będę mamą i zrobię wszystko, żeby ich nie stracić...

nie nastawiaj sie tak, mam kolezanke ktora rowno ze mna rodzila blizniaki, nie dosc ze dwoch synow, wiekszych od mojej malej, moja wazyla 2540 a jej synowie po 2700, to urodzila naturalnie, donosila dzieci chyba w 37tygodniu urodzila, takze sie nie nastawiaj, pamietam ze do ostatnich dni przed porodem chodzila na dlugie spacery z mezem

ale super mamy bliźniaki :) ciekawe czy bedą jeszcze inne :D
witaj sopelek leż i wypoczywaj :) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mnie sie tak strasznie marzyły bliźniaki :) :tak:

Witam i ja z nad słoika z dżemem z czarnych porzeczek, najpierw były naleśniki a teraz sam dżem:):).
Wróciłam niedawno z zebrania w szkole u córki i teraz już tylko kolacja, wieczorne obrządki i wyrko. Jakoś jak czekałam na wychowawczynię to tak mi było nie dobrze. Generalnie mdłości mam jak jestem głodna ale głodna jestem co godzinkę i muszę coś przegryźć. A wieczorem jak już jestem w łóżku i oglądam tv i mam ssanie to wodę sobie popijam.

Sopelek mi też ostatnio truskawki po głowie chodzą, chyba kupię mrożone i zrobię ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką.

O, fajne :) Kolor by nam do mebli pasował ;)
My się szarpnęliśmy na FP. Kosztowało prawie 5 stów na Allegro, ale nie żałuję. Kasę Franek dostał na chrzest z przeznaczeniem na krzesełko, więc nas to po kieszeni nie uderzyło. A krzesełko jest na kółkach - jeżdżę nim w razie potrzeby od pokoju, gdzie jemy, do kuchni bez wyjmowania Młodego. Ma wielką tackę, na której Franek może sobie rozkładać jedzenie w takiej konfiguracji, w jakiej chce. Regulowane oparcie, no i - najważniejsze - PASY :)
Coś takiego (tylko nasze było tańsze): Fisher Price Krzesełko Zen L7031 - Ceneo.pl

Sopelek mi też ostatnio truskawki po głowie chodzą, chyba kupię mrożone i zrobię ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką.

O rany... Kruszonka... Mniam...
Ale chyba nie będę piec, bo w sobotę zrobiłam szarlotkę z kruszonką i co? I odechciało mi się ją jeść :/

byłam z mężem w sklepie pod blokiem po truskawki..nie było mrożonki :angry: kupiłam lody truskawkowe algidy i jogurt truskawkowy..może wystarczy. Baaardzo się zmęczyłam tą wyprawą. Prawie zemdlałam w sklepie, zimny pot mnie oblał, teraz leże i zdycham...masakra jakaś. Jakie ćwiczenia można wykonywać w zagrożonej ciąży? Moje mięśnie są w stanie zaniku !! Masakra...
Dzięki dziewczynki za słowa otuchy i serdeczności :-D

sopele witaj ,gratuluje blizniaków:tak::tak: Nigdy sie nie zastanawialam jak to jest jak 2 lub 3 dzieci sie rusza w brzuchu:laugh2: to musi byc fascynujace:tak::tak:

Co do krzeselka to tez mielismy bez pasow ,ale moje dziecie bylo spokojne ...zreszta do tej pory nie jest zbyt 'wymyslne':happy: tylko strasznie uparte:baffled:
Mydgu ale narobilas z tym ciastem ,mam jezor do kolan...

Ja dzis sie nie moglam obiadem najesc, tak mi smakowal:tak:
Michal spi a moj M na fuche pojechal wiec mam do 22 spokój:tak:;-)

reklama
hej dziewczyny, jeśli są tu jakieś dziewczyny z Warszawy które chciałyby prowadzić ciążę na Madalińskiego (łatwiej potem dostać się do szpitala) to proszę o informację na priva. Mam jutro umówioną wizytę u dr. Kozierawskiej z której nie skorzystam i chętnie odstąpie komuś termin bo wiem że długo się tam czeka.

Do góry