reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

ja to mam zatoki zapchane, przez to katar i gardło nie domaga, ale gorączkę ostatnio to chyba w podstawówce miałam :sorry:

syrop z cebuli, fuj, moja Laurka go uwielbia, potem przychodzi taka chuchająca, fuuuj

reklama
Hej, znowu mnie troszkę nie było.

Marta
moja pani alergolog stwierdziła u Kubusia skazę białkową, co nikogo z nas nie zdziwiło, bo my wszyscy jesteśmy alergikami i starszy syn miał dokładnie to samo. Zaleciła zmianę mleka na Bebilon Pepti i przepisała maść do smarowania łapek i nóżek. No i jest trochę lepiej. A w Bebilonie Pepti najlepsze jest to, że jest 3 razy tańszy niż Bebilon HA, którego używaliśmy do tej pory. No i na szczęście Kubusiowi smakuje: trochę grymasił tylko za pierwszym razem a teraz jest już ok.

K8, Irisson - zdrówka życzę

Miłej środy Dziewczyny

Katjuszka a jaki serek topiony? całkiem fajna zupka

śmietankowy, firma nieistotna ;-)

mam jeszcze przepis na sok przeciwkaszlowy, jakby kogoś interesowało:

30 g kopru włoskiego
100 g cukru z żelatyną (1:3)
1 l wody
500 g cukru pudru

Koper zmielić w mikserze, dodać wodę i gotować 10 min. Przecedzić przez gazę. Gorący wywar z kopru i cukier z żelatyną wlać do naczynia i ponownie gotować 10 min. Przelać do butelki i używać w miarę potrzeby.

Ostatnia edycja:
katjusza! sypiesz przepisami jak z rękawa! Ale fajne soki na przeziębienie - super!

Irisson, k8libby
- zdrowiejcie dziewczyny, współczuję. To musi być ciężko zajmować się dzieckiem i walczyć z choróbskiem...

milionka... co Ci powiedzieć, nie wściekaj się bo nic to nie da tylko wsadź młodzieńca w wózek i na spcer, trudno. nic nie zmienisz. Jak wrócą domownicy to im wygarniesz;-)

w Katowicach dzisiaj mgła i naprawdę ziąb! Wróciłam z 40 minutowego spaceru, wystarczy. Jedziemy na 14.00 na masaż - tzn. ja na masaż a młody będzie luluany przez ciotki :-) Mam nadzieję że nie będzie marudził.
wczoraj miał jakieś ciężkie popołudnie po tym jak wróciliśmy od lekarza, spał strasznie nerwowo i płakał, na szczęście przeszło. Położył się spać przed 20 i wstał 4.30 - już wiem dlaczego nie kładziemy go spać przed 22 :-) Czy Wasze dzieci - pytam mam, które piszą że od 19.30 dzieciaki już śpią, śpią non-stop do rana??

Idę, młodemu się znudziło samemu w pokoju...

i doczytałam i gorący apel:
Kochane olejcie te tabelki żywieniowe !!! to tylko uogólniający pogląd na milionową populację niemowlaków nie ma nic wspólnego z waszymi dziećmi !!!
Ola je 6x90ml a ma jeśc 5x180 :szok::szok: zgadnijcie czy się martwię :rofl2:
Luzik luzik i jeszcze raz luzik macierzyństwo ma być radochą a nie zamartwianiem się ;-)

Nie odpisuję bo mialam sek tylko na doczytanie

Ospa pełną gebą a mamusia dwoi sie i troi żeby dziecko z nudów nie zeszło. Teraz mu włączyłam bajkę i piję kawę ale zaraz koniec tego dobrego :))

Edit: Summer no właśnie zimno a temp 8 stopni :szok: ja tez zmarzłam a M siedzi i od 1,5 h czyta z Olą na ławce :)) szacun dla niego

co do spania do rana to absolutnie. Ola idzie spać po 19 wstaje o 24 i o 4 od urodzenia tak ma :) ale powoli widzę że jej przechodzi i coraz mniej jedzenia potrzebuje w nocy więc gdzieś za miesiąc jak zbliży się do 6 kg i rozszerzę jej dietę wezmę się za ustawianie jej tej nocy

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja też nie robiłam nigdy ani leniwych ani kopytek ;) ale chyba dziś spróbuję zrobic bo tż uwielbia:tak:
Marta moja też to ma tzn takie szorstkie na łapkach i łydkach nawilżanie oliwką nic nie dało, nawet kremem dla atopików i pomógł u nas kremik hipp eko z olejkiem z migdałów;-) polecam tylko że u nas to nie jest czerwone wogóle nawet nie widoczne tylko czuc pod ręką w dotyku szorstkie.
Rany ale się wkurzyłam.... Muszę się wam pożalic no jak mnie moja teściowa wkurza wszystko chce za nas robic.... Niby na odległośc ale mamy chrzciny u nas w mieścinie i ona wszytsko chce załatwiac kupic ubranko jakie jej się podoba i wogóle chciała u nich w domu zrobic chrzciny a u nich nie ma warunków dobrze że moja mama się uparła (po kimś to mam :-p) i jest na sali. Ale dziś to przegieła poinformowała mnie że kupiła już dla swojej rodziny zaproszenia.:angry: a ja zamówiłam na allegro takie ze zdjęciem dla wszystkich a nie takie dzielenie... u nich takie a u tych srakie.... jeszcze mówi że wzieła jakie były czyli byle jakie i jeszcze do mnie że ona się pytała Tomka jak dzwoniła to wiecznie nie miał czasu z nią porozmawiac bo a to małą kąpiemy a to płacze a to ją buja.... No soryy ale pewnie miał małą drzącą się położyc i z nią uskutecznic rozmowę... aż mi ciśnienie podniosła nic nie uzgodni a najlepiej sama by wszystko zrobiła. Najlepsze że kiedyś tzn przed ciążą tak się lubiłyśmy całe 4 lata a to kawki sratki pogaduchy nawet tak myślałam że taka miła i chciałabym żeby moją teściową była. Nie przepadałam za teściem bo non stop chodził za tż i gadał mu przez tyle lat że i tak go zostawię bo jestem za ładna i za mądra na niego... :-( a teraz odwrotnie. A zaczęło się od tego że przyjechali 4 dni po urodzeniu małej żeby ją zobaczyc i teśc mówi jaką piękną i cudną wnuczkę mu urodziłam itp, itd a ona z tekstem do niego gdyby nie twój syn to by nie była taka ładna:szok: wcieło mnie troszkę i teraz wszystko mnie wkurza... Nawet tż to zauważył: jeszcze nie twoja teściowa a już się nauczyłaś ją przedrzeźniac... Soryy za takie wylewy ale musiałam gdzieś tą swoją złośc rozładowac:sorry:

Summerbaby moja idzie spac ok 22 potem wstaje po ok 5,5 h Czyli kolo 3-4 , potem znowu budzi sie kolo 7 I wstajemy kolo 9-10 . Niestety nie umiem przesuanc jej godzin snu .

Pamelcia wspolczuje I rozumiem. Ja to wogole jestem zosia samosia I jak ktokolwiek mi sie wtraca lub probuje na sole pomoc to ogarnia mnie wscieklosc. I to nie tylko tyczy sie tesciowej ale mojej mamy rowniez. A niektorym sie wydaje ze swiezo upieczona matka to potrzebuje ciagle wsparcia I pomocy I pouczania jak postepowac z dzieckiem jakby byla uposledzona...

reklama
dlatego ja zawsze za wczasu wybieram w takich sytuacjach sprawę, na której mi najmniej zależy i obarczm nią moją mamę i moją teściową - jak mają czym się zająć to nie mieszają w reszcie ;-)

Do góry