reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

dorotak trzymam mocno kciuki za jutro, ważne że lekarz czujny i robi dodatkowe badania, będzie dobrze :tak: a co do ceny badań to mnie przeraziłaś, jako ciężarna nie masz darmowych, czy już w ogóle nie ma darmowych dla nas? bo to już któraś osoba z kolei pisze, że płaciła za badania :szok: to ja nie wiem w ogóle po co ja składki płacę, wszystko za kasę :wściekła/y:

reklama
To masakra jakaś....Ja tez do tej pory ponad 400zł wydałam choć badania robiłam na NFZ (oczywiście tylko te podstawowe, za resztę będę płacić) a do lekarza chodzę raz prywatnie raz na kasę.
Dobrze jeśli kogo.s stać, a co ma powiedzieć ciężarna na bezrobociu? Żadnych badan nie robić i tylko modlić się o zdrowie dziecka...Bo nikogo innego to zdrowie nie obchodzi z juz napewno nie NFZ. Przykre...

Ostatnia edycja:
im bliżej wizyty tym bardziej się boje tym bardziej że dzisiaj podczas robienia kupy przy podcieraniu zobaczyłam krew:-(jejku jak bardzo się boje.A tutaj jeszcze ponad dwie godziny....

anulka a nie miałaś zaparć?? może hemoroidy??? to się zdarza w ciąży. Nic się nie bój będzie dobrze trzymam kciuki.

Aia no czekam na twój powrót z wizyty.

witajcie po weekendowo:-)

Jak chodzicie do lekarza z NFZ to za badania się nic nie płaci! Żadne! a jezeli przywatnie się chodzi do lekarza to trzeba zapłacić za wszystko.. takie realia w naszej zakichanej Polsce.

Jestem jak wypruty wilk co zjadł babcie po tym długim weekendzie, 3 noce zarwane do 3.00 tance hulanki smiech po pachy sexu niemiara.... ech ledwo powłucze dzis nogami, plecy bolą, żołądek mam pod brodą z obązarstwa...3 dni ciągłe odwiedziny...

Starszy syn dał nam popalić ze gnój jeden ma teraz ze nawet patrzec nie mogę na niego!!!!

tak to juz jest...
idę zjesc jezszce jednego gołąbka i powiesze pranie...poczytałam nasze wszystkie wątki wiem co u Was i mi to wystarczy:-)

pozdrawiam

Tu gdzie mieszkam w Angli za wszytkie badania placi fundusz, badania krwi pod katem chorob, zespol downa itp itd..
oprocz tego dostajesz tutaj karte jak jestes ciezarna i na te karte wszytkie leki w aptece masz za darmo plus opieke dentystyczna rowniez masz za darmo przez okolo 2 lata ;) w miedzy czasie przysylaja Ci bony na zakupy i rozne pakiety z pieluchami i innymi zestawami dla dzieci typu oliwki, lyzeczki kremy itp itd... chyba nie jest zle ;):eek:

ja się melduję po wizycie :tak: dzidzia jest, jest malutka, bo niecałe 7mm, ale ja miałam owulację 8.12, to mnie jakoś nie dziwi :tak: pani dr też rzeczowa, więc zadowolona wyszłam, fakt dostałam skierowanie na badania płatne, więc nie wiem czy nie pójdę do rodzinnej, żeby mi skierowanie dała ;-) ehhh coś ten miesiąc nie jest dobry, dziewczyna przede mną miała puste jajo :-:)-( tak się biedna popłakała, że ledwo z gabinetu wyszła, dobrze, że jej partner był, od razu skierowanie na zabieg, ehhh po niej to sama siedziałam jak na szpilkach :zawstydzona/y:

Irisson skoro owu miałaś 8.12 to wychodzi na to że jesteś niecałe 5 tygodni po owu czyli wielkość zarodka by się zgadzała. Ja w podobnym czasie miałam 6 mm. A teraz już 26 :-) nie mogę w to uwierzyć jak szybko rosną nasze dzieciaczki.

Wiecie co, przez to że musiałam jak najwięcej leżeć w szpitalu to nie chodziłam po korytarzu i nie gadałam z innymi pacjentkami. I teraz się cieszę, bo dzisiaj dopiero podczas badań dotarło do mnie ile wokół tragedii. Jedna dziewczyna poroniła w domu i przyszła na wyczyszczenie. Inna wyszła z płaczem z usg. Poprostu masakra. Dobrze że nie docierały do mnie te wiadomości wcześniej bo bym chyba się zupełnie załamała przez te kilka dni.

reklama
Sempe HIV i TOXO na pewno muszę płacić dodatkowo. I wszystkie inne "zalecane". Kasa płaci tylko za glukozę, morfologie, grupę, mocz. To i tak duża oszczędność ale te najdroższe akurat NFZ nie refunduje. Przynajmniej nie podkarpacka i śląska kasa chorych. A ty nie płaciłaś za te badania?

Do góry