Kurcze juz konczylam posta i mialam wysylac i wylaczyl mi sie laptop Wszystko zniklo wrrr Anika z tego co wiem ciaza leczy Nieraz z kazdym tyg ciazy torbiele sie zmniejszaja a wkoncu gina I w ten sposob mysl Zdarza sie rzadko ze mimo wszystko torbiel sie powieksza i wtedy zagraza ciazy trzeba ja usunac jak lozysko przejmie wszystkie funkcje miedzy 15 a 20 tyg wtedy jest najmniejsze ryzyko powiklan No ale ty masz myslec ze ci zniknieHeh dzis krociutko spalam ale dziewczyny jaki ja mialam piekny sen Snilo mi sie ze jestem na polu i na calym polu byly rozne rodzaje ciast Az obudzilam sie z zasliniona poduszka Ale sie objadalam nie wiedzialam ktore ciasto najpierw zaczac jesc Wszystkie takie kolorowe z galaretkami Heh obudzilam sie i niebylo slodkosci
reklama
Mart81
Fanka BB :)
Anika moja przyjaciółka miała torbiel w 8tygodniu ciąży, a na USG w 12 tygodniu nie było po niej śladu. Teraz jest w 15-tym i jest wszystko ok. Nie martw się.
Doti my chyba jakoś jesteśmy podobne. Tez żygam na potęgę, też piję colę, a te ciasta z galaretką, oj nie wiem czy do sklepu zaraz nie pojadę... :-)
Doti my chyba jakoś jesteśmy podobne. Tez żygam na potęgę, też piję colę, a te ciasta z galaretką, oj nie wiem czy do sklepu zaraz nie pojadę... :-)
Doti, Mart dołączam do Was.Wymiotuje od rana do wieczora, po wszystkim. Od prawie tygodnia dom, dziecko i zwierzeta tylko na mojej głowie, bo mąż w szpitalu. Juz nie daje rady czasami. To chociaz sobie ponarzekałam.
miała któraś z Was dzieczyny bakerie w moczu? to jest fest groźne?
Miałam przez prawie całą pierwszą ciążę Jak były "nieliczne" to się cieszyłam Sprawdź poziom leukocytów - jak jest niski, to nie ma powodu do obaw, bo raczej nie ma infekcji, ale to kwestii zanieczyszczenia próbki. Ja zawsze robiłam posiew moczu - jest dokładniejszy. I tam zawsze było czysto, więc mocnych leków nigdy nie brałam. Raz czy dwa zażywałam profilaktycznie Urosept.
Mart81
Celinka a co jest mężowi? mam nadzieję że nie coś poważnego???
w przypływie dobrego samopoczucia odkurzyłam dół, umyłam podłogę w kuchni i dwóch łazienkach, kible, umywalki itd. szczerze powiedziawszy kosztowało mnie to zadyszkę, ale kładłam się na kanapę co 10 minut na 10 minut więc wszystko na raty. Ale o wiele lepiej się czuję psychicznie, bo już taki syfeks był że hej. Zalałam kibelki domestosem a teraz na chwilę wpadli znajomi, i ich synek 6-letni poszedł siku i wraca i mówi: ciocia, czemu u ciebie w łazience pachnie jak na basenie :-)
w przypływie dobrego samopoczucia odkurzyłam dół, umyłam podłogę w kuchni i dwóch łazienkach, kible, umywalki itd. szczerze powiedziawszy kosztowało mnie to zadyszkę, ale kładłam się na kanapę co 10 minut na 10 minut więc wszystko na raty. Ale o wiele lepiej się czuję psychicznie, bo już taki syfeks był że hej. Zalałam kibelki domestosem a teraz na chwilę wpadli znajomi, i ich synek 6-letni poszedł siku i wraca i mówi: ciocia, czemu u ciebie w łazience pachnie jak na basenie :-)
kasiunialalala
Zaciekawiona BB
dzieki dziewczyny za odpowiedz
ewa86 moje leukocyty wyszły 25-30 w p.w.? a norma chyba (norma 0,0 - 20,0) tak znalazłam w necie, a znów w innym artykule znalazłam że norma to 0-4? i nie wiem? czy faktycznie taka norma? chyba mam jakies podwyższone jednak te leukocyty? sama już nie wiem i nie wiem czy iść na jeszcze jedno to badanie moczu przesiewowe przed wizytą u lekarza, czy poczekać co on powie i zaleci?
ewa86 moje leukocyty wyszły 25-30 w p.w.? a norma chyba (norma 0,0 - 20,0) tak znalazłam w necie, a znów w innym artykule znalazłam że norma to 0-4? i nie wiem? czy faktycznie taka norma? chyba mam jakies podwyższone jednak te leukocyty? sama już nie wiem i nie wiem czy iść na jeszcze jedno to badanie moczu przesiewowe przed wizytą u lekarza, czy poczekać co on powie i zaleci?
Ja też mam torbiel. Lekarka kazała się nie martwić więc się nie martwię . Mąż tylko lekko się boczy bo na razie zakaz seksu. Mnie nie zależy bo jakoś w tej ciąży nie mam ochoty . Dziś cały dzień byłam na uczelni. Myślałam, że się urwę z ostatnich zajęć bo już nie miałam siły, ale była powtórka przed egzaminem więc trzeba się pomęczyć. Jutro na szczęście tylko do 16.
Kasiunia, to jednak dość wysokie. Ja miałam zawsze 0-1 albo maks. do 4 w polu widzenia. I wtedy nie było infekcji i posiew wychodził czysty. Możesz sobie spokojnie brać póki co urosept - jest bezpieczny w ciąży, do kupienia bez recepty. On działa głównie moczopędnie, bo chodzi o to, żeby - dosłownie - wysikać bakterie Pij też dużo kwaśnych rzeczy - cytryna, żurawina. No i idź szybko do lekarza, to da Ci coś mocniejszego.
I nie martw się - tak jak dziewczyny pisały, takie infekcje często się zdarzają w ciąży. Będzie dobrze
Thinka, mój Mąż się solidaryzuje z Twoim U nas zakaz dopóki krwiak nie zniknie, czyli nie wiadomo do kiedy :/
I nie martw się - tak jak dziewczyny pisały, takie infekcje często się zdarzają w ciąży. Będzie dobrze
Thinka, mój Mąż się solidaryzuje z Twoim U nas zakaz dopóki krwiak nie zniknie, czyli nie wiadomo do kiedy :/
Olga RaQ
na pęcherz sok z żurawiny 100% z apteki, za około 25zł 500ml, z dużą ilością wody, działa doskonale no i samo zdrowie
reklama
malinka1980
tak sobie czytam Wasze posty i widzę, że nie tylko ja tak panikuję. Jak sobie radzicie z tym, że nachodzą Was złe myśli. Ja się często budzę w nocy i myślę, czy wszystko ok. A co do dolegliwości - mi też już mdłości prawie przechodzą i piersi też już mniej bolesne. Tylko brzuch jeszcze czasem kłuje po bokach. Lekarz mówi ze to normalne, tez tak macie moze? Pozdrawiam Was cieplo.