reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

martuśka mi też brak słów:wściekła/y:musiałam się tu wygadać. Rozmumiem, że kobieta karmi butelką, jak nie ma pokarmu albo nie może z innych względów (choroby itp) ale ot tak dla wygody:no:
Byłam na godzinnym spacerku, zimno ale świeci słoneczko. Wiecie czuje się już wiosnę:tak:ptaszki świergolą i jest już jakoś tak inaczej:-) Marcin jeszcze dosypia a ja mam chwilę dla siebie;-)
Bombusiu co z Tobą???
Farrah współczuję Kochana i życzę żeby wszystko szybko się skończyło. Zdrówka dla Małego i cierpliwości dla Ciebie :-)

reklama
Czesc kochane! :-) Przepraszam ze ostatnio znowu zaniedbalam i tu nie pisze no ale same wiecie jak to jest miec dzieciaczka hehe :tak:

Agulek80 - ja sobie nie wyobrazam tego ze mam pokarm w piersiach i nie karmie swojej Oliwki! no masakra ja chce jak najdluzej karmic dziecko to jest cos cudownego wtedy jestes tak bardzo blisko dziecka! Jakas dziwna ta matka z niej...No ale coz kazdy ma swoje zdanie i nie mozemy jej tego zabronic niestety :-D

Farahh - ojejku bidulko ! wspolczuje ale jestesmy z Toba!!!! Bedzie wszystko dobrze zobaczysz!

Bombusiu jak tam w pracy?? widac zapracowana kobieta bo nic nie pisze :-(

A u nas dobrze :-) Mała polubila BAAARDZO biszkopty i chrupki kukurydziane ale jak sie przy tym ladnie ubrudzi hehehe :-)

A mam do was pytanko bo mojej malej ostatnio taki gietki kregoslup sie zrobil czasem boje sie az ja wziasc na rece ... dlaczego tak jest? Ide w piatek do lekarza no ale wczesniej moze wy cos wiecie? Macie tak czy jestem przewrazliwiona?

POZDRAWIAM SERDECZNIE WAS

kurde, Fallah, gdzie On to biedulek złapał? myslalam, ze to w zlobkach/przedszkolach o_O. a był szczepiony? bo mam znajomych, ktorzy jak zaszczepili na to, to dzieciak zachorowal na jakąś mutacje i chorowal 2 razy dluzej niz zwykle :( takze nie szczepilam, bo niejedni to potem potwierdzali, ale teraz to juz sama nie wiem.. zreszta, juz za pozno

G_S_C, racja ! mi to sie płakać chce za te dzieci jak takie cos slysze :( nie wiem, mam taka mentalnosc, ze za wszelką cene bym karmila bo inaczej nigdy bym sobie tego nie wybaczyla. to niesamowicie duzo daje przeciez, nie tylko w sensie najlepszego jedzonka, co przeciez wszyscy wiemy.. ciekawe, co taka osoba potem powie doroslemu dziecku jak o to spyta.. ja nie bylam karmiona piersia, glownie z winy personelu tamtego spzitala i presji rodziny (kazali dawac butle, bo przez szpital niechetnie ssalam cyca ponoć) po powrocie i jakos tak nie moge tego przebolec.. mam teraz taka tendencje, ze wszystko zwalam na to niekarmienie (bo na cos czlowiek musi zwalic), tzn. ze wciąż chorowałam jako dziecko, mam delikatny strasznie uklad pokarmowy i nie do konca zdrową psyche, tzn. nerwus ze mnie jest ;). eh :/ zabronic niestety nie mozemy, ale powinno byc tak jak kiedys, ze mleko poczatkowe tylko NA RECEPTE, to zawsze inaczej, bo nie kazdy jest w stanie oklamac lekarza np. ze nie ma pokarmu, zreszta niektorzy byliby w stanie to zweryfikowac ^^

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny.Nie wiem czy mnie jescze pamietacie bo bardzo dlugo sie nie odzywalam.Powrót do Polski i urzadzanie,brak czasu i oczywiscie synus bardzo absorbujacy.Od jakiegos czasu znowu Was podczytuje i postanowilam,ze sie odezwe.Widze duzo nowych sierpnioweczek wiec gorace buziaki dla wszyskich!!!U nas wszystko zaczyna sie na nowo powrot do Polski i powiem szczerze ciezko jest sie odnalezc ale na szczescie Miłoszek rosnie a kazdyjego usmiech wynagradza wszystko. Wybaczcie ale nie jestem w stanie odniesc sie do wszystkich tylko z tego co pamietam z podczytywania to rzucila mi sie jedna rzecz ze wzgledu iz moj maly jest smakoszem chrupek kukurydzianych Kukurydza nie zawiera glutenu wogóle wiec nie szukajcie kobity chrupek kuk bezglutenowych a byc moze nawet zeby nie przeplacac wiadomo jak to producenci napedzaja sobie kaske na rpzne sposoby.
Bombusiu widze,ze wszyscy tesknia gdzie jestes?a Alanek to super chlop!!!
Koralowa nie martw sie maly zacznie jest zupki ,deserki i bedzie dobrze wkoncu nie kazde dziecko bedzie przybierac na wadze tak samo waze aby nie spadal a widze ,ze wszystko jest na dopbrej drodze
gsc nie wiem dokladnie jak jest u was ale mojmaly ma np.slabsze miesnie barku i jak sie go podnosi to czuc jak puszcza raczki do gory ale to kwestia wycwiczenia
farrah my tez przechodzilismy cps podobnego jak Miłosz mial ok4m-cy fakt slabuiej bo na szczescie obylo sie bez szpitala ale wim co to znaczy bedzie dobrze
Maly sie odzywa uciekam i goraco pozdrawiam

agulek, no ja tej twojej znajomej potepiac nie bede, bo moze rzeczywiscie ma jakies glebsze powody by nie karmic dziecka piersia. Poza tym, to jej dziecko. ;)

No wiem, ze marchew sie odklada. Moj brat tak pil namietnie soki przecierowe z marchwia, ze byl ciagle pomaranczowy. Moj skarek od wczoraj dostaje juz dynie i jabluszko. Na sok z jablek sie krzywil, ale mus ladnie dzis zjadl. Tylko slyszalam "daj" hehehe

jenny, tylko moj maly spadal wlasnie na wadze. Zobaczymy co zdzialal przez te pare dni. Kontrola w piatek.

Ostatnia edycja:
ahulek - ja tez nie potepiam dziewczyn które nie chcą karmić piersią, to ich wybór, ich dzieci.... nie znam jej motywów, ale podobnie jest z cesarką na zyczenie, powinno się rodzić naturalnie a i tak wiele decyduje się na planowe cięcie ktore moze bardziej zaszkodzić .... ja chcialam karmić piersią i karmie i nie podjełabym innej decyzji, ale każdy ma prawo do swojego zdania, ja jako koleżnka chciałabym się od niej dowiedzieć jakie były jej motywy i może spróbowac ja przekonac do mojego zdania.. a jak się nie uda to trudno ...dziecki na MM nie stanie się krzywda,

Farahh - zdrówka, zdrowka zdrowka... i pogody ducha !!! będzie dobrze

Urszulka tez zajada chrupki kukurydziane :-)

hej , dopiero usiadlam do kompa... wiec czytam i czytam :-) Tommy spi,wiec mam chwile. ojj tak sie cieszylam na ten wyjazd a prawde mowiac to jestem duzo bardziej zmeczona niz jak siedze w domu,a mialam odpoczac..... moj facet uwaza ze jest w "gosciach" wiec nic nie robi oprocz ogladania tv....jak juz slysze tv to mam ochote sie zastrzelic....a ja musze przeciez tez pomoc rodzicom,posprzatac troche... ehhh...musialam sie wyzalic troszke :-(
Pajkaa znam to...ja nie gotuje Tommiemu tylko jedziemy na sloiczkach,ojjjjj kasa leci....
Wiec w zwiazku z tym zaczelismy uzywac pieluch wielorazowych ,zeby chociaz na pampkach troche zaoszczedzic. kupilam je co prawda jeszcze jak bylam w ciazy, ale jakos po kilku probach rzucilam je w kat,nie podobalo mi sie to wogole... teraz wyciagnelam i o dziwo :szok: jestem zachwycona :-D
Andzia o ile dobrze pamietam to czytalam ze ty tez uzywasz wielorazowek,tak? i jak,chwalisz sobie?

nic dziewczyny ,spadam,moze jeszcze wieczorkiem znajde chwilke , buziaki

ja daje tylko deserki i soczki - zupki sama gotuje a koszty lecią nie wyobrazam sobie kupowac jeszcze zupki :( masakra cenowa

LUZIKA no to mam pomysł na mój prezent urodzinowy , dzięki za inspiracje , chce rowerek treningowy do tej pory nie było gdzie postawic ale teraz mijesca mam pod dostatkiem :)

Madzia mój Gabrys tez tak ostatnio rzuca , no to sobie chłopaki znalały zabawe

koralowa powodzenia , niech mały przybiera i mamusi nie stresuje :)
andzia brawo kobieto generalnie wszytskich dopada zmęczenie zimowe , za chwile się zacznie przesilenie wiosenne a ty pełna zapału i energi i oby tak dalej !!

piszecie o zminach no mnie dokładnie dzisiaj to samo przyszło do głowy , już nawet umówiłam sie do kosmetyczki na czyszczenie twarzy maseczki ,masaż , henna i do fryzjera; tez mi chodzi po głowie jakas odważna zmiana fryzury ale jakos nie mam odwagi kiepskie mam włoski , do szafy tez przydałoby się cos nowego choc ostatnio ni e mam siły na zakupy czegokolwiek , po pierwsze brak towarzystwa na zakupowe szaleństwo a po drugie jakis Żyd sie ze mnie zrobił , kurcze teraz tyle kolejnych wydatków przeed nami , w związku z domem że szkoda mi każdej złotówki , kurcze a jeszcze 1,5 roku temu wydawałam na co mi ochota przyszła , dzieciaki też dokładaja wydatków więc kasa leci że hej :szok:

a Gabrys dzisiaj dostał gruszke ale po południu była straszna jazda płacz płacz , płacz i 2 bardzo luźne kupy chyba to po tym miejmy nadzieje ze to nie jelitówka przybrała na sile choć swoją drogą nie wiem co mam mu dale dawać

spokojnych nocek życze sobie i wam

Natka pisąłas mi, ze do posilkow nie podawac oliwy z oliwek Extra Virgin masakra stoje przed mega dużą półką w realu a tam same takie!!

Hej Dziewczyny,
wczoraj byliśmy u znajomych, którym 2 II urodziło się dziecko. Wiecie, ta znajoma świadomie nie karmi małej piersią. Nie wiem, może jestem nienormalna ale jak to maleństwo płakało z głodu, a mama szykowała mleko, miałam ochotę je nakarmić:zawstydzona/y: jak można świadomie pozbawić dziecko pokarmu oraz kontaktu z matką. Oczywiście dla kobiety też jest ważne karmienie piersią. Przynajmniej dla mnie jest bardzo ważne:tak:Ta znajoma już w czasie ciąży mówiła, że nie będzie karmić piersią, bo butelka jest lepsza i wygodniejsza:baffled:Każdy robi jak uważa, oczywiście nic Jej nie mówiłam ale tu musiałam się wygadać.
M kupił dziś Marcinowi piłkę-grzechotkę, nawet Mu się spodobała:tak:
Missi oj wiem co czujesz, mnie jakiś czas temu też coś takiego złapało. Na szczęście niedługo już wiosna i będzie lepiej:tak:
koralowa teraz już będzie dobrze, a z nadmiaru marchewki dzieci robią się pomarańczowe, może dokładaj już inne warzywka. Już spokojnie możesz, w końcu nasze dzieciaczki wchodzą już w 2 etap żywieniowy:tak:
Miłego dnia!
Prosimy o głosiki, dziękujemy:
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

moja kuzynka świadomie nie karmiła dziecka bo nie potrafiła zrezygnować z fajek i z alkoholu dla mnie idiotyzm no, ale każda ma wybór:(
szkoda, ze są takie kobiety, które bardzo by chciały a nie mogą:(

Byla dzisiaj u mnie moja mama :) oj ale było super odpoczęłam troszkę od młodego, amma sie nim zajęła, bawila przez co ja fizycznie odpoczęłam ;)

AGULEK no niestety wiele jest takich matek , dla których to nie ma znaczenia , ja sama tego nie rozumiem bo walczyłam o każdą krople mleka oby karmić jak najdłużej i właśnie pierś jest dla mnie wygodą a nie butelka , moja szwagierka jest właśnie wśród takich kobiet która nie potrafiła rzucic palenia w ciąży nie karmiła bo niby nie miała pokarmu , a urodziła dwa razy wcześniaki drugiego prawie w tym samym czasi co ja Oliwie to miałam ochotę ściągać pokarm i mu zawozić do tego szpitala w którym leżał przez 6 mcy , no ale co zrobic nie mamy na to wpływu , trzeba jej to wybaczyć najważniejsze jest żeby dbała o dzidzie

Bombusiu a ty co juz nadgodziny wziełaś w tej pracy , tak ci się spodopbało ?;-)

farrah zdrówka , dla was , dobrze że rodzinka pomaga to jest naprawde ważne !!!

pajka wiem w realu jest kiepsko z takim olejejem albo extra vergin albo z wytłoków z oliwek , choć ostatnio u nas w realu pokazała się fajna MONINI ANFORA czysta oliwa z oliwek , szukaj w innych sieciach ;
fajnie jak tak ktoś wpadnie i pomoże przy małym , choc sama z autopsji tego nie znam , mojej mamy nie ma w Pl , mojej teściowej mały sie boi , wpada tylko opiekunka ale ja zas wtedy wychodze , ale to tez mi dobrze robi

a my dzisiaj juz od 5 nie śpimy , Gabrys sobie w ciągu dnia zrobił jedna 2 h dzremke i teraz padł już pewnie na dobre więc jutro znowu popudka skoro świt , kurde jaki świt dzisiaj o 5 było jeszczee ciemno :crazy:

reklama
Dziewczyny, rozmawiałam z tą znajomą na temat karmienia, jeszcze jak była w ciąży i wydawało mi się, że będzie karmiła...ale niestety, stwierdziła, że to za bardzo przywiązuje itd i karmiła tylko ok tygodnia. Nie potępiam Jej, tylko jest to dla mnie dziwne...
Marcin postanowił sobie zrobić drzemkę echhh trochę późno ale cóż...
Właśnie zaraz w informacjach będą mówić o tabl na odchudzanie z tasiemcem:szok:

Do góry