reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

no mi sie wydaje,ze najwazniejsze jest prawidlowe przybieranie na wadze brak jakichkolwiek innych objawow.Kochana,skoro dwoch pediatrow twierdzi podobnie,to moze warto im zaufac i cieszyc sie z macierzynstwa?Powiem ci,ze z moja cora mialam problemy z kupkami,nie robila mi czasem 4 dni,potem dostala debridat,robila co 2 dni,a po acidolaku robi co dziennie,nawet po 3,czasem luzne,zolte,zielonkawe,o kwasnym zapachu i nigdy nie sa takie same,ale my matki tak mamy,nawet kupa sie przejmujemy,ze za malo,ze za duzo,nie ten kolor,za twarda,za luzna itp:)ja bym uzbroila sie w cierpliwosc,zbliza sie powoli czas rozszerzania diety,jelitka dojrzewaja,uklad pokarmowy ciagle sie zmienia,bedzie wszystko dobrze!

reklama
lahimka doskonale cie rozumiem z tą wagą ja też mam wrażenie że mój Gabryś jakoś mało waż, niestety narazie nie wiem ile bo dawno nie byłam w przychodzni , w śr mamy badania kontrolne wi ęc będe chciała go zwa,zyć ale jak patrze na zdjęcia mojej Oliwki w jego wieku która urodziła się chudsza a wieku 4 mcy ważyła dużo więcej i wyglądala jak pulpet więc teraz dopiero się martwie , z kupką też mamy problemy Gabrys nie robi mi po tydzień i tak musze mu potem pomagać , teraz jak coś wyciśnie mam zamiar zanieść kupke tak do zbadania , fakt jest taki że my mamy ciągle się czymś zadręczamy , niech te dzieciaczki już nam troche podrosną !

Hej dziewczyny,
Pewnie mnie nie pamiętacie, ale ja wiem że na Was zawsze można liczyć dlatego mam pytanko: nasza Gabi robi cały czas około 8 kupek dziennie i to bardzo rzadkie, często ze śluzem, lekarz podejrzewał grypę jelitową, dawaliśmy smectę i nic, później że to może nietolerancja laktozy - więc dawaliśmy krople delicol po których robi jeszcze wiecej kupek (dziś już 7)!! także też odstawiam. Gabi jest karmiona tylko piersią. Przestałam jeść nabiał, cytrusy, orzechy, czekoladę i nie widać różnicy:-(
Jak sie urodziła wazyła 3 kg, teraz skończyła 3 miesiące i waży 5 kg. Lekarz mówi, ze to dobrze, moim zdaniem za mało. Czy miałyście może taki problem? Jak to u Was z tym jest? Bo ja się zaczynam coraz bardziej martwić
Pozdrawiam
lahimko moja Ingunia ma identycznie z kupkami i wagą. Również karmię piersią i lekarka nie kazała się denerwować-więc nie nakręcam się i uważam to za naturalne.
Nie zmieniam diety a kupki nieraz zielone nawet są.

Dzięki dziewczyny. NIe mogę się doczekać rozszerzenia diety i mam nadzieję że wtedy wszystkie te problemy znikną.
Moja babcia mnie ochrzaniła, że oglądam kupki dziecka!:-) Ważne, że je wogóle robi i nie ma z tym problemów;)
Idziemy w piątek na szczepienie, to zobaczymy ile mała waży.
Natka daj znać ile Gabryś waży

oj jatez ciagle te kupy ogladam....ale staram sie nie martwic,bo wystarczajaco mi sie wlosy z glowy juz sypia....kurde,sa wszedzie,mala jak mnie zlapie za wlosy,nie ciagnie jeszcze,a zawsze jakis sie w raczce znajdzie...mam nadzieje,ze to sezonowe linienie:))

Hejka . My wrocilismy od ciotki:) wekkend szkoly zaliczony no i jeden egzamin zdany z biologi na 4:) Maly jest coraz fajniejszy taka gaduła z niego ze polowa jego aktywnosci to jego monologi heh dzis ogladal z tata skoki narciarskie godzine dziecko wpatrzone w telewizor ....Wogole nie mielismy wanienki wiec kapalismy malego w misce widok zabawny maly trzymal sie krawedzi i rechotal jeszcze bardziej mu sie podobalo niz w wannie jak znajde chwilke wstawie fotke;) No i dzis Malemu pomagalam czyscic butka no bo jutro jego pierwsze mikolajki:) Wogole kumpela z anglii wyslala mi zdjecie swojego dzieciaczka tez w tym samym wieku w takim fajnym siedzisku czaje sie wlasnie do zakupu bumbo 2.jpg. Co kupujecie swoim dzieciaczka na swieta????

Weroneczka- a dziekuje:) bardzo dobrze Piotrus zrobil duzee postepy:)
żabcia -Moj maly tez ma dodatkowa sledzione:)

Mi wogole nic nie powiedzili jak maly mial usg po zalozeniu tej zastawki ja sama dojrzalam w wyniku i pytalam pediatry i on powiedzial ze to nic zlego ze niektore dzieci tak maja:) Nie niestety nie mam ale w necie napewno jest:)

reklama
no na pewno jest,tylko od czwartku jakos mi sie z wujkiem google nie zlozylo spotkac w sprawie numeru:)jutro zadryndam mloda zarejestrowac,pewnie kolejki na grudzien przyszlego roku maja:)))Mnie rowniez lekarz robiacy usg powiedzial,ze niektorzy tak maja,tylko lekarka chce sie upewnic ze to na pewno sledziona no i sugerowala,ze to moze byc przyczyna bolow brzuszka...

Pokusilam sie dzis dac malej deserek ze sloiczka 2 lyzeczki....kurcze mina bezcenna,zasmakowalo jej,za kilka dni znowu troszke dostanie....bo teraz reszte zjadla mama:)dobre bylo:)

Do góry