reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie :-) my dzisiaj od 5 urzedujemy:angry: jejku jaka zmeczona jestem po tym weekendzie. troche przesadzilismy z M. jak pisalam byli goscie u nas w sobote i zasiedzielismy sie do 2.30. potem jeszcze karmienie i sprzatanie i zasnelismy o 3.30. :szok::szok:, a maly juz przed 7 sie obudzil. wczorajszy dzien masakra. totalnie sie odzwyczailam od zycia nocnego. wczoraj troche na zmiane pospalismy, ale co to za spanie. dzisiaj juz o 6 wstawilam pralke :-), a teraz siedze i nadrabiam Was, ale chyba sie zastosowaliscie do prosby Ciamajdki i nie popisalyscie za duzo :-). mimo tego nie wyspania, jestem dzisiaj w swietnym humorze bo moja mamulka przylatuje :-):-):-), jejku jak sie ciesze.
Pati1982 - gratuluje mieszkanka, nie ma to jak na swoim.
Bombusiu - super, ze macie autko, oby Wam dobrze sluzylo :-):-)
weroneczka - masz racje, nie ma to jak u mamusi. ja tez przez nastepne dni bede korzystac z dobrodziejstwa mojej muski.

a ja musze dzisiaj znowu paznokietki obciac malemu. tak strasznie szybko mu rosna. przynajmniej raz w tyg musze to robic.
Milego dnia kochane :-)

reklama
Hejka!
andzia ja mysle,ze mozesz wsatwic to mleko do lodówki po takim czasie, bo mleko moze stac w temp. pokojowej, wiec nie widze problemu, aby po czasie wstawic do lodówki
riba ja posiedziałam przed TV w sobote do 1.00 i wczoraj równiez łaziłam zaspana, o 22.00 wczoraj juz padłam, ....to fajnie, ze mamuska do Ciebie przyjezdza, oj rozpiesci wnuczka pewnie heh

Mój skarbus dzis jadł o 24.00; 3.00 i 6.00 no rewelacja co 3 h wiec jestem przynajmniej wyspana.

witam sie
wczoraj padłam o 20 i wstałam dopiero teraz :) młody ładnie spał więc Ok:)

Andzia to wszystko zależy od tego jaka temp jest na zewnątrz teraz jest chłodno wiec nie ma problemu co innego jak jest ciepło. Ja ogólnie zamroziłam pokarm bo wiem , ze w ciągu 3-4 dni go nie użyje:)

Witam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))

Piatkowa wizyta u pediatry zaliczona (szczepienia) mala strasznie plakala ale jakos to przezyla Bogu dzieki nie goraczkowala i widzialam jej promienny usmiech :) ,a dzis mala odsypia bo wczoraj cos niemogla zasnac wieczorem nawet wydawalo nam sie ze ma kolke ale wyszlo na to ze wiecej chciala jesc tak wiec trzeba bylo zrobic mleko modefikowane bo z cyca jej nie wystarzalo :( a w gdansku dosc ladna sloneczna pogoda , teraz mala spi ale pozniej chce sie znia wybrac do parku na spacerek ... zycze wam milusiego dnia

Witam laseczki!
Zaliczylismy wizytę na usg dziecięcym i jestem mile zaskoczona bo poszlismy zrobić tylko USG nerki (mały miał zastój przy urodzeniu) ale pan dr zrobił nam kompleksowe usg z badanie tarczycy, szyszynki i usg ciemiączek plus też bioderka. Wszystko wyszło super, więc jakimś cudem muszę odwołać dzisiejsze wieczorne usg bioder bo powiedział że kolejne badanie zbędne już bo wszystko supcio i nawet nie musze podwójnie pieluchować z czego jestem niezmiernie zadowolona.
Jeśli chodzi o to poszerzenie nerki to juz jest minimalne i nic nie trzeba z tym robić, ale przez cały pierwszy rok mamy co dwa miesiące badać siuśki dla 100% pewności. Także ok.

Teraz mały śpi, pogoda piękna więc jak tylko wstanie to cyc i długi spacer przed nami.

riba to supcio że będziesz miała mamę, odpoczniesz trochę i się zrelaksujesz. Miłego pobytu Twojej mamie życzę.
A jeśli chodzi o paznokcie naszych dziatek to my też obcinamy co tydzień, bo strasznie szybko rosną, ale tylko u rączek.

Miłego dnia dziewuszki

Ale Wam zazdroszcze tych spacerów. Pogoda jest cudowna, a ja od tygodnia chora, dzisiaj jeszcze umieram z bólu głowy i pozostanie nam znów balkonowanie.

Bogusiu,szczepilas zwykłą szczepionką? Wstyd przyznać, ale my jeszcze nie byłyśmy. Miałyśmy być w zeszły poniedziałek,ale wtedy ja zachorowałam.Stwierdziłam,że nie będę obciążać jej szczepieniem gdy w domu szpital i musi być gotowa by walczyć z wirusami. Trudno.

Liljanna, no dla mnie 5 to jeszcze noc. Szczegolnie, ze juz/jeszcze jest ciemno. ;P

weroneczka, luizka4don, super wiesci :)

A my na szczepienie idziemy we srode.

Spadam, bo moj maly jest tak towarzyski, ze juz kwili by go wziac... :p

Polianna wspólczuję choroby.. grr niech ucieka gdzie pieprz rośnie!!

Luizka4don wspaniałe wiadomosci ,ciesze sie z wami:)

ANdzia mleko możesz spokojnie wlozyć do lodowki lub zamrozic:)

riba u mojej kruszynki paznokietki tez szybiutko rosna, obcinam dwa razy w tygodniu, u nozek na szczescie rzadkiej, do tej pory obcinalam raz

witam sie kobietki, jak zwykle szybiutko wiadomo z jakich wzgledow;)
dwie nocki jestem bez meza i smutno mi z tego powodu bo nigdy sie w zasadzie nie rozstajemy:/
moja mała śpi ciut lepiej, zdarzyło się jej ze dwa razy spac po 6 godzin z rzedu, raz nawet 7, ale ostatnio przez dwie noce budzi sie o 3 i urzeduje do 6, 6.30 z oczami jak pieciozlotowki i checia do rozmowy:/// mam nadzieje, ze to byly tylko przypadki
poza tym wazymy juz 4700:) rosniemy i mamy sie ok
tylko wysypka na twarzy od dwoch tygodni nie schodzi i juz nie mam pojecia co to jest, i czy to traktowac:/ jedna lekarka stwierdzila ze to potowki, druga ze to z pewnoscia nie potowki:/ grrrrrrrr - od dwoch dni kapie małą w krochamlu mam nadzieje ze to pomoze:)

buzka 3majcie sie cieplo

Ostatnia edycja:
reklama
widzę, że same dobre wieści :-)
riba - super, że mama przyleci oj będzie się cieszyć :-)
weroneczka super, że wszystko oki i trafiłaś na miłego lekarza ;-),
luizka no proszę i dla Ciebie także super wieści - jupi :-)

A my po szczepieniu - mała teraz śpi, a ja mogę tu zajrzeć, wstawiłam pranie i wkońcu jem śniadanie. Generalnie po ukłuciu mała kapkę się rozryczała ale zaraz jej przeszło :-) zobaczymy jak będzie po...mam nadzieję, że obędzie się bez problemów. Poza tym przytyła w 2 tygodnie 350 gram, wiec podobnie jak Olek ehtele i wszystko jest ok :-) mam karmić cycem i tyle. Czepiła się jedynie, że za słabo podnosi główkę do góry aaa i mała ma taką dziwną skórę - jakby ciągle była zmarznięta - ale to po dziadkach odziedzczyła

Do góry