reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

monika no to super, że pożycza Wam leżaczek - ja też mam dużo pożyczonych rzeczy, a co za tym idzie kasa w kieszeni :-)
kurcze dziewczyny moja mała dziś znów drugi raz zwymiotowała ;/ nie wiem co jest wcześniej jej się to nie zdarzało ;/
A karmisz cycem czy może wprowadziłas jakieś mleko ,może jej nie służy albo w brzuszku jej sie nie ułożyło po jedzeniu.

reklama
witam
od godziny powinnam już spać żeby jutro jakoś funkcjonować , ale siedze i ściągam pokarm i przez godzine z obu piersi sćiągnelam całe 40 ml nieźle co , już karmi otworzyłam do towarzystwa , jutro ma przyjść laktator elektryczny jak on nie pomoże to cos mi się zdaje że skończymy karminie , strasznie mi już źle z tą myślą , na dodatek musze jutro wyskoczyć na kilka h chciałam zotawić mleczko no ale mało tego jak cholera , mam sztczne ENFAMIL ale teraz tak soboe myśle czy młody to wogóle będzie chciał pić bo przecież wcale mu to nie musi smakować , więc szykuje się wyjazd w stresie , powinnam chyba najpierw jakąś próbe zrobić
ide się jeszcze troche podoić może jeszcze coś kapnie ale swoją drogą za chwile maluch sie obudzi a mleka brak :?
dziewczyny które karmicie sztucznym jakie mleka dajecie ? żeby jakoś i z tymi kolkami i kupkami nie było problemow ?

Oliwi dawałam BEBILON było ok ale ona miała wtedy już 5 mcy

Ps.nie chce któraś z was sprzedać swojego mleka :)
ale mi się humor trzyma

Ostatnia edycja:
ja i Kubie dawałam i Majce Nutramigen na recepte teraz sie staram przejsc na Nana radze Ci porozmawiac z pediatrą on ci popasuje odpowiednie mleko ,Spróbuj pic mleczne rzeczy może pomorze ciut na laktacje

Natka z tym sprzedawaniem mleka to nie głuip żart, słyszalam że babki tak robią ale ja tam wolałabym prosto od krówki dac niż obcej baby. W życiu.
Poza tym nie zgaqdzam się z Mama Aneta że picie mlecznych produktów wpływa na ilość i jakość mleka w cycuchach. Ja tam mleka w ustach nie miałam od 5 roku życia i karm ię bez problemów. Jedna położna mówiła mi że to bujda na resorach i że niektóe babki które mają dzieci alergiczne karmią długo cyckiem żywiąc się chlebem i wodą. Zresztą wiele książek podaje że mleko krowie nie tylko nie pomaga ale wręcz może zaszkodzić ale to inna kwestia.

Niuunia a po czym stwierdzasz że zwymiotowała? Kochana może tylko ulała bardzo dużo i chlusnęło daleko. Mój tak robi często. Prosze napisz o tych wymiotach bo ja bagatelizuję te wiekie ulewania a to może wymioty. HM....

Spokojnej nocki. Do jutra!

P.S. Ja jeszcze w szafie z butami posprzątam - mam fazę!

weroneczka - to prawda z tym mlekiem. Krowa daje mleko a pije wodę ;) Najważniejsze jest prawidłowe odzywianie oraz picie duzych ilosci plynow, szczegolnie wody. ja mleka pijam niewiele a z cycków cieknie wartosciowy pokarm. jak postoi w lodówce to mozna smietane zbierac;) a mały przybiera po 300 g na tydzien.

a ja własnie skonczylam pierwsze zlecenie od kiedy jestem mamą :) teraz tylko czekac na pieniążki :D
jestem matka rodzicielka studiująco - pracująca :D szaleństwo :p

To prawda dziewczyny,nie trzeba pic mleka,by pokarmu bylo duzo i był wartościowy.Przez ponad rok z synkiem nie piłam mleka i nie jadlam nabiału,a synek rósł jak na drożdzach,a w nocy to miałam śmietane w cycusiach.Teraz podobnie,nabiału jem mało,jajek w ogóle,a mała przybiera ponad norme.Grunt to bogata w witaminy dieta i uzupełnianie wapnia w organizmie.

mama Aneta na laktacje to ja już piję wszystko co podobno można pić , zioła melkopędne , herbatke Hippa , bawarke , łuski kakaowe no i doszło piwo karmi , ale nic sie nie ruszyło

weoneczka oczywiście że to był taki żarcik z tym kupnem mleka , ale nie dziw mi się że takie myśli do głowy wpadają jestem po prostu zdsperowaną matką polką :), która w akcie desperacji po 2 h ściągania ma aż 50 ml mleka szuka jakiś pomysłów

reklama
witam sie
nie posiedze z Wami bo moje dziecie marudne:( czy wasze dziedci tez mało spią w ciągu dnia?? albo moje dziecie tak teskni za tatą, który jest w pracy:( wczoraj pospał dosłownie 20 minuz zprzerwami - koszmar:(

Do góry