reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

monika no to super, że pożycza Wam leżaczek - ja też mam dużo pożyczonych rzeczy, a co za tym idzie kasa w kieszeni :-)
kurcze dziewczyny moja mała dziś znów drugi raz zwymiotowała ;/ nie wiem co jest wcześniej jej się to nie zdarzało ;/
A karmisz cycem czy może wprowadziłas jakieś mleko ,może jej nie służy albo w brzuszku jej sie nie ułożyło po jedzeniu.

reklama
witam
od godziny powinnam już spać żeby jutro jakoś funkcjonować , ale siedze i ściągam pokarm i przez godzine z obu piersi sćiągnelam całe 40 ml nieźle co , już karmi otworzyłam do towarzystwa , jutro ma przyjść laktator elektryczny jak on nie pomoże to cos mi się zdaje że skończymy karminie , strasznie mi już źle z tą myślą , na dodatek musze jutro wyskoczyć na kilka h chciałam zotawić mleczko no ale mało tego jak cholera , mam sztczne ENFAMIL ale teraz tak soboe myśle czy młody to wogóle będzie chciał pić bo przecież wcale mu to nie musi smakować , więc szykuje się wyjazd w stresie , powinnam chyba najpierw jakąś próbe zrobić
ide się jeszcze troche podoić może jeszcze coś kapnie ale swoją drogą za chwile maluch sie obudzi a mleka brak :?
dziewczyny które karmicie sztucznym jakie mleka dajecie ? żeby jakoś i z tymi kolkami i kupkami nie było problemow ?

Oliwi dawałam BEBILON było ok ale ona miała wtedy już 5 mcy

Ps.nie chce któraś z was sprzedać swojego mleka :)
ale mi się humor trzyma

Ostatnia edycja:
ja i Kubie dawałam i Majce Nutramigen na recepte teraz sie staram przejsc na Nana radze Ci porozmawiac z pediatrą on ci popasuje odpowiednie mleko ,Spróbuj pic mleczne rzeczy może pomorze ciut na laktacje

Natka z tym sprzedawaniem mleka to nie głuip żart, słyszalam że babki tak robią ale ja tam wolałabym prosto od krówki dac niż obcej baby. W życiu.
Poza tym nie zgaqdzam się z Mama Aneta że picie mlecznych produktów wpływa na ilość i jakość mleka w cycuchach. Ja tam mleka w ustach nie miałam od 5 roku życia i karm ię bez problemów. Jedna położna mówiła mi że to bujda na resorach i że niektóe babki które mają dzieci alergiczne karmią długo cyckiem żywiąc się chlebem i wodą. Zresztą wiele książek podaje że mleko krowie nie tylko nie pomaga ale wręcz może zaszkodzić ale to inna kwestia.

Niuunia a po czym stwierdzasz że zwymiotowała? Kochana może tylko ulała bardzo dużo i chlusnęło daleko. Mój tak robi często. Prosze napisz o tych wymiotach bo ja bagatelizuję te wiekie ulewania a to może wymioty. HM....

Spokojnej nocki. Do jutra!

P.S. Ja jeszcze w szafie z butami posprzątam - mam fazę!

weroneczka - to prawda z tym mlekiem. Krowa daje mleko a pije wodę ;) Najważniejsze jest prawidłowe odzywianie oraz picie duzych ilosci plynow, szczegolnie wody. ja mleka pijam niewiele a z cycków cieknie wartosciowy pokarm. jak postoi w lodówce to mozna smietane zbierac;) a mały przybiera po 300 g na tydzien.

a ja własnie skonczylam pierwsze zlecenie od kiedy jestem mamą :) teraz tylko czekac na pieniążki :D
jestem matka rodzicielka studiująco - pracująca :D szaleństwo :p

To prawda dziewczyny,nie trzeba pic mleka,by pokarmu bylo duzo i był wartościowy.Przez ponad rok z synkiem nie piłam mleka i nie jadlam nabiału,a synek rósł jak na drożdzach,a w nocy to miałam śmietane w cycusiach.Teraz podobnie,nabiału jem mało,jajek w ogóle,a mała przybiera ponad norme.Grunt to bogata w witaminy dieta i uzupełnianie wapnia w organizmie.

mama Aneta na laktacje to ja już piję wszystko co podobno można pić , zioła melkopędne , herbatke Hippa , bawarke , łuski kakaowe no i doszło piwo karmi , ale nic sie nie ruszyło

weoneczka oczywiście że to był taki żarcik z tym kupnem mleka , ale nie dziw mi się że takie myśli do głowy wpadają jestem po prostu zdsperowaną matką polką :), która w akcie desperacji po 2 h ściągania ma aż 50 ml mleka szuka jakiś pomysłów

reklama
witam sie
nie posiedze z Wami bo moje dziecie marudne:( czy wasze dziedci tez mało spią w ciągu dnia?? albo moje dziecie tak teskni za tatą, który jest w pracy:( wczoraj pospał dosłownie 20 minuz zprzerwami - koszmar:(

Do góry