reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Dobry

MiAŁAm oglądac Mam talent ale mały marudził, niedawno zasnął a ja nie lubię oglądac niczego od środka więc odpuściłam. Moze jutro załapie się na powtórkę. Za to odkamieniłam sobie żelazko o matko i córko ile kamienia tam było to masakra, niedziwne że ledwo grzało. Teraz tylko prasować sterty ;/

koralowa no czasem tak bywa z tym dZwonieniem, moja tesciowa ma to samo. Nie przejmuj się trąbą!

Ciamajdko myślę że nadrobisz bo zauważyłam że na weekendach spędzamy czas bardziej rodzinnie więc mniej postów, za to w tygodniu nadrabiany na bb jak nasi M do pracy =)))

luizka i jak temperatura? Rośnie czy spada? Pytałam bo jakyś mierzyła w tyłeczku to trzeba 5 kresek odjąć. Poza tym radzę Ci mierzyć pod paszką ale tylko jak mały spokojny. Mój jak się zryczał to pod paszką od razu była wyzsza temperatura. Zdrówka Wam życzę.

Dobrej nocki dziewczyny! Ja idę jeszcze cos poprasować. Ciumki!

Hej laseczki :-)
Parę dni mnie nie było bo mamy przeprowadzkę, wchodzę dziś zobaczyć co u was a tu też przeprowadzka była :-D
Nadrobiłam was ale pewnie wszystkim nie odpiszę a przez najbliższe kilka dni będę jeszcze trochę nieobecna bo jeszcze duuuuużo roboty przed nami. Popakować resztę gratów bo na razie przenieśliśmy się tylko z najpotrzebniejszymi (i tak dużo tego było), wypucować stare mieszkanie przed zdaniem kluczy, wypucować nowe po remoncie, rozpakować rzeczy (jeszcze nie mamy szafy więc póki co czeka nas jakiś czas z kartonami) i dużo innych rzeczy... A oboje z M mamy dość i padamy ze zmęczenia.
Ale mieszkanko super i pierwszą nockę już na nowym mamy za sobą - spało się świetnie - nowe łóżko baaardzo wygodne a mały spał ładnie i jak zasnął po karmieniu o 24 to potem pobudka tylko o 3:30 i po 6 :-)
Oj muszę kończyć - a i tak skrobię tego posta ponad 2 godz ale to karmienie to przewijanie to usypianie itd czyli norma:-D Jutro coś więcej popiszę

To ja melduję sie jeszcze przed nocą.
Mały był dzis wieczorem nad wyraz grzeczny tylko pół h marudził, poza tym gadał i gadał i iiiii taki zamyslony był czasami.:-D
Desperados wychlałam ,:zawstydzona/y: bo samochód juz pod blokiem stoi Niuunia Renaut, oczywiscie nie z "SALUUNU" no bo skąd, ale ładny, leżeć w nim mogę:-D i noooo ciesze sie .
Pati super,ze juz macie swoje gniazdko, :tak:gratuluje pierwszej udanej nocki i jak maluszek ładnie spał, :szok:ciekawe czy uczciłas z M tą noc i maluch będzie mieć rodzeństwo, bo rodzice sie zatracili w uczuciach???:-p
weroniczko hmmm odkamieniałaś żelazko????:szok::szok: tos Ty gospocha na 100 ja nawet nie pomyslałam,ze takie rzeczy sie robi, stara,a głupia heh przysłowie nie kłamie:baffled:
Luizka ja Ci zazdraszczam tego areobicu, chetnie bym poszła, ale po 1. nie mam koło domu, a po2 . nie mam z kim, a ja taki człek jestem, ze lubie z kimś cos robic, a jak mojego Adriana ciągnę na bieganie wieczorne to mówi, ze "spoko mamuń będe z Tobą biegał, ale kup mi porządne dresy Adidasa lub Pumy" :szok:noooo juz zadzieram kiece i lece.!!!!:wściekła/y::angry::baffled:
Aaaa co do seriali to nie oglądam "Szpilki na Giewoncie", bo mały nie daje noooo, ale chetnie bym oglądała, bo ja serialowy człowiek jestem i można ze mną o róóóóznych serialach i filmach rozmawiać :-D, a ""Czas honoru" to mi Adi na DVD nagrywa,bo nie popuszcze!:tak::-D

No to dobranoc Dziewczynki!!!!!!Bom sie rozpisała na noc:):sorry2:

Bombusia za tydzień będę w Łodzi to może przewieziesz mnie nową bryką? :p

Ja też uciekam, bo oczy mi się same zamykają a mała pewno zaraz na papu się obudzi :/ dobranoc. do jutra dziewuszki:-)

Luizka4don – heviran (ale nie wiem czy w ciąży można) a na mnie najlepiej działa pasta do zębów po prostu, zastępuje maść cynkową :tak:
Bombusia – no więc wyszło szydło z worka, bo okazało się, że lat miała 96 i że była podporucznikiem w batalionach. :szok: A Alan rzęzi Ci tak? Bo Ada np. nie zawsze odkaszlnie śliny i słychać jakby katar miała. Powodzenia z autkiem. Oooo widzę, że zakup udany. Gratuluje. :tak: A można pić desperados jak się karmi? :dry:
Natka., weroneczka – już sobie listę leków zgrałam do Worda w specjalnym folderze jaki mam dla Ady, dzięki, jak będę szła do lekarza to już będę mądrzejsza, obym dłuuugo nie musiała :sorry2:
Koralowa – jak w nocy to jedna pobudka, 5 rano to już dzień :-p
Ciamajdka – a Edytka z kim została, z T.? Kurczę, ale masz fajnie, taki relaks zawsze się przyda, taka rekonwalescencja ;-)
Pati1982 – gratuluję mieszkanka, tak to już jest że posty teraz piszemy dłuuuugo ;-)

A ja odpoczywam do kolejnego karmienia, czyli do około 2 :-)

weroneczko przed snem mial 37 teraz spi jak obudzi sie na amku bede mierzyc a w miedzy czasie sprawdzam czolo reka .

Bombusiu- ja tez taki czlek ale sie odwazylam jakos nie jest zle ;p

witam sie
jak widac my juz w domu :( wesele jedna wielka kicha:(masakra jakas - orkiestra masakra jak grali kawałek to nie wiadomo co to bylo ogólnie potańcowałam z M z 5 kawałków i to koniec :( mały był u babci mega grzeczny spał cały dzień teraz przyjechalismy i młody dostal zapas ściagnietego mleczka ja sobie sciagnełam to co miałam stwierdziłam bedzie na "zas" jak gdzies pojdziemy taka rezerwowa butla:)

Dziewczyny my dzisiaj pod eskortą mojej siostry idziemy z A. na zakupy, Ada zostaje z moją Mamą, zaraz ściągam mleko. I teraz pytanie za 100 punktów.

Ściągam mleko teraz, wkładam do lodówki, zabieram ze sobą, mleko jedzie ok. 1-1,5h w samochodzie i znowu do lodówki i nic się nie stanie?

reklama
Dziewczyny my dzisiaj pod eskortą mojej siostry idziemy z A. na zakupy, Ada zostaje z moją Mamą, zaraz ściągam mleko. I teraz pytanie za 100 punktów.

Ściągam mleko teraz, wkładam do lodówki, zabieram ze sobą, mleko jedzie ok. 1-1,5h w samochodzie i znowu do lodówki i nic się nie stanie?

teoretycznie mleko moze byc w temp pokojowej 8-9 h a nie masz takiego opakowania na przechowywanie butli?? jak je schłodziz temp powinno utrzymać wiec nie powinno byc problemu :) ja tak robiłam wczoraj i po 2 h dawałam mleko do lodówki i było dobre więc chyba nie masz się czego martwić :)

Do góry