reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Małagonia no to 100 lat zdrowia dla córci i aby zawsze była taka ułozona jak mój syn:)))):-)
Ehtele no ja Ci zyczę kochana tego rozpakowania, a czy Szymon pomaga przy tym??? :-Dno wiesz wieczorkami he he:))):-D i nie ma zmiłuj, ze sie nie chce, trzeba i już:-D:rofl2:
Niuunia ja tez juz bym takie fotki oglądała:))) he he
riba nie martw sie pomogą Wam w szpitalu, najważniejsze, ze mały fika, a resztą zajmą sie lekarze, koniecznie pisz do którejś z nas!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Bombusiu Jesli chodzi o czkawke.. ja własnie tez czułam ją na samym dole i byłam przekonana ze to główka bo twarde, nawet ginka myslala ze glowa w dol a na usg wyszlo co innego..
jesli chodzi o wody, no to własnie nie sączą się bo wszystko pozamykane i miałam badanie ginekologiczne i zapytałam czy czasem sie nie sączą na co mi odparła, że właśnie nie.. czemu jest ich teraz mnie i od czego to jest zalezne po prostu nie wiem.. ciezko to wytlumaczyc... moze ginka powiedziala dlaczego ale byłam w ciezkim szoku i chyba do mnie nie dotarło..

Riba a ile tych wód u Ciebie? chociaz miedzy nami prawie 3 tyg róznicy

Ostatnia edycja:
napaszę tak jak CIAMAJDKA znów pospałam.... a tu takie wiadomości!
martitka juz z maleństwem, ciekawe info od Kiniusi to sie na serio rozkręciło:)
ehtele ale ty niecierpliwa maruda jesteś:) to co my mamy powiedzieć co mamy termin na połowę sierpni albo dalej?

nektarynko, riba trzymam kciuki oby wszystko było dobrze!

znów zjadłam loda:) 2 miseczki zupy brokułowej mogę iść pod prysznic i dalej spać:) zbiera sie jakiś wiatr może ten deszcz od bombusi idzie do nas.

polianno z tego co wiem to w Poznaniu ceny jak na Batorym koleżanka płaciła za baleage 270 zł. w le grande za 1 kolor ale ogólnie chyba mniej jak 200 zł za 2 kolory to nigdzie nie dasz rady.

Wiecie z jednej strony chcialabym,zeby maluszek dla swojego dobra posiedzial jeszcze w brzuszku ale normalnie jak czytam,ze dziewczyny juz maja swoje szczescia przy sobie to tez ju chce!!!:tak:
Bombusiu widzisz ja tez zawsze czulam czkawke w pachwinie na dole a tak jak u nektarynki okazalo sie calkiem inaczej czego Ci nie zycze mam nadzieje,ze maly Alanek fikna.Tylko czasmi tak jest jak mi lekarz powiedzial moze np.lozysko przyslaniac a wtedy odczucia sa mylne ja oprocz czkawki tetno malego tez mialam wyczowalne na samym dole a kawaler siedziac na swoim tyleczku
Riba mysle,ze najwazniejsze ze maly rosnie i jest z nim wszystko ok a w szpitali bedziesz caly czas pod kontrola.Trzymam kciuki

wow... lista uzupełniona:-D
poprzenosiłam trochę rzeczy do małego, pomyłam całe szafy... przeszła burza, trwała 15 minut góra i jest po niej gorzej niż było...jak tak patrze co mam, to brakuje mi tylko kilku kosmetyków dla malutkiej (na pepek, roztwór soli), mi maltan.. no i wózio:-D

Riba, Nektarynka trzymajcie się... teraz juz i tak czas na porody, nie martwcie sie:-)

juz mnie dziś nie będzie, całuje Was wszystkie po kolei!!!!!!!!!!!!!
ciekawe czy jutro będą jakieś niespodzianki?

aha: jesli któraś nie ma telefonu do żadnej z nas, a chciałaby - to walić do mnie na priv... podam!!!!!:sorry2:
w razie W sms z nickiem bo się nie połapie;-)

Nektarynko, Riba musicie byc dobrych myśli trzymam kciuki
Ehtele spokojnie :) cierpliwości ja to znowu jestem zdania, niech maluch wyjdzie kiedy mu sie zachce, a tez bym juz go chciała tulić, ale widocznie nie jest jeszcze na to gotowy :)
Bombusiu to przekichane z tym lekarzem :( no i tez nieładnie troszke z jego strony wiedząc, ze ma pacjentki w ostatnich tygodniach ciąży

hmm a ja musze sie wreszcie przyznac lekarce, ze walnełam sie w terminie OM :p ciekawe co mi powie:p poza tym mam wizyte w sobote i az sie boje :no: bo nie chce jeszcze rodzic a nie wiem jak to tam wsio wygląda.
Naczytałam się tez streszczen z porodówek i niektóre dziewczyny w ogóle nie czuły skurczy to jest masakra dopiero.
Mam nadzieje, ze u mnie nadal bedzie wszystko szczelnie pozamykane:)
Za Kiniusie takze trzymam mocno kciuki :)

No nareszcie wróciłam... Lekarz zaliczony podjechalismy z M na działke podlac bo tam susza i na cmentarz jeszcze . Jestem wykonczona nogi znowu banie:-( Cisnienie mam o ,od ostatniej wizyty +2,3kg (2 tyg temu) moja gin sie smiala ze co wizyte to rosne w oczach heh bardzo smieszne;p Szyjka krotsza i miekka nie mowila ile ..Ogolnie powiedziała ze daje mi jakis tydzien do porodu zobaczymy jak bedzie. Dostałam tabletki dopochwowe bo stwierdzila ze jest wiecej wydzieliny niz powinno i zebyprzed porodem nie wdala sie infekcja to mam codziennie wieczorem brac wiec z przytulanek nici;p Zrobila mi USG zeby sprawdzic jak puls małego wszystko ok ilosc wod plodowych tez ok . Powiedziała ze jak nie urodze to za 2 tyg chodz juz nawet mnie nie wpisywała bo jest przekonana ze urodze do tego czasu...

Jejku tylko troszke mnie nie bylo a tyle do czytania ;p Ale dobrze ze ciagle coś sie dzieje na forum:)
Bombusia-podrzuc mi troche fasolki z checia tez pochrupie;p
Bogusia -a do ciebie to z checia zawitam na pierożki mniammm
ale troche daleko z Bydgoszczy;p
Koralowa- zazdroszcze ci takiego spania u mnie to wyglada tak
co godzine pobudka na siusiu ,w miedzy czasie wiercenie bo na lewym boku jak leze to mały
uciska mi nerw kulszowy a na prawej zgaga przewrot z boku na bok to meczarnia
bo tak jak by cos ciagneło mi przy pachwinach wiec nie za wesoło. Z tentnem to ja
tez cały czas wysokie nigdy mniej niz 100 zawsze jakies 108 albo 115 ;/
pati1982-Ja proponuje : Marulka zabierze pierogi do Bogusi i wszystkie usiadziemy w basenie
i bedziemy jadły
Alaa- Gratuluje udanej wizytki:)
Pajkaa- No ja chyba jutro tez wybiore sie nad jeziorko:p Co do tych odsłonientych
brzuchow to ostatnio widziałam to samo.. Ja tam zawsze mam owiniety taka ażurkowa
chusta..
riba_1-Będziemy trzymac kciuki:)

luizka4don no to super, że wizyta udana :-)

a jak sobie tak siedzę i się zastanawiam jak to będzie bez brzuszka :-p już zapomniałam :rofl2: Człowiek przyzwyczaił się, że ma na czym położyć rękę i posmyruszyć -wiem wiem, głupoty pisze :-p

reklama
Do góry