reklama
panienka
Fanka BB :)
Witam wszystkie Mamusie :-)
Bombusia to wszystkiego najlepszego dla Twojego Syna, już duży z niego mężczyzna :-) i udanych zakupów. Ale ten czas szybko leci... a za niedługo będziesz mieć drugie dzieciątko :-):-)
kolumnea witaj wśród nas :-)
Miłego, słonecznego dnia, buziole :-):-)
Bombusia to wszystkiego najlepszego dla Twojego Syna, już duży z niego mężczyzna :-) i udanych zakupów. Ale ten czas szybko leci... a za niedługo będziesz mieć drugie dzieciątko :-):-)
kolumnea witaj wśród nas :-)
Miłego, słonecznego dnia, buziole :-):-)
Black_Opal
Fanka BB :)
Siemacie Kobietki
Ja coś chyba odzyskuję energię powoli Wczoraj posprzątałam wreszcie chałupkę, dziś zamierzam się wybrać na zakupki. Mam nadzieję, że mi ta energia nie wyparuje, bo już mam dosyć ciągłego spania i snucia się po domu jak duch
Oh, witam nowe sierpnióweczki, ale nas duuuużo, świetnie
Ja coś chyba odzyskuję energię powoli Wczoraj posprzątałam wreszcie chałupkę, dziś zamierzam się wybrać na zakupki. Mam nadzieję, że mi ta energia nie wyparuje, bo już mam dosyć ciągłego spania i snucia się po domu jak duch
marulka
mamcia wieloetatowa
witam się dziewczynki!!
Pajeczko powiem Ci, że w poprzedniej ciąży byłam badana na fotelu po zmianie lekarza tylko ten pierwszy raz jak do niego poszłam - w 14 tc... później szyjkę sprawdzał na usg i mówił że jest ok - książkowo i że nie trzeba więcej badań... Teraz też ufam mu i wiem że jeśli będzie taka potrzeba to mnie zbada ginekolog.
Gratuluję wystawy i byznesu ;-);-);-) świetnie wypadłaś w faktach - szacuneczek! A co do przytulanek, to nie wiem jak Wy dziewczyny ale moje libido chyba odeszło razem z miesiączką... normalnie mi się nie chce
u mnie też piknie :-) śnieg topnieje - jest szansa że kiedyś zniknie już tęsknię za wiosną i zielenią... no ale póki co zadowolę się słonkiem na pyszczku
Ja wczoraj dostałam takiego powera, że aż przesadzilam.... mąż mnie opierniczył konkretnie no i miał rację bo się nieco przeforsowałam.. Nie mniej cieszy mnie to że juz nie jestem takim kapciuchem zemdlonym tylko coś się tam rusza z tą energią - sama nie wiem czy to przez słoneczko czy to już zasługa drugiego trymestru... ;-)
Gratuluję dziewczynkom, które wczoraj usłyszały dobre nowiny o swoich dzidziulkach, trzymam kciuki, żeby do sierpnia cieszyły nas same dobre wieści!!!
zgadza sie a wiem,z e maluszek jest na razie zdrowy i bede spokojniejsza jak lekarka mi powie, ze szyjka jest w porządku a z tym tez roznie bywa wiadomo.
I potem lekarz sprawe oleje jak sie cos stanie a my kobiety mamy pretensje do siebie
Pajeczko powiem Ci, że w poprzedniej ciąży byłam badana na fotelu po zmianie lekarza tylko ten pierwszy raz jak do niego poszłam - w 14 tc... później szyjkę sprawdzał na usg i mówił że jest ok - książkowo i że nie trzeba więcej badań... Teraz też ufam mu i wiem że jeśli będzie taka potrzeba to mnie zbada ginekolog.
a ja dzisiaj latam- tak nie chodzę tylko latam. Dzisiaj mój J. ma urodziny więc piekłam sernik, do tego wkurzało mnie, że nie mam miksera to musiałam do Euro wskoczyć po jakiś sprzęt( kupiłam, bo wczorajszy kiermasz okazał się kopalnią złota!) i dziewczynki jak chcecie mnie zobaczyć, to podaję wam linka Iza Tobolska to ja
YouTube- Kiermasz Dizajnu Kronika 21.02.2010.mpg
lecę szalec z pieczeniem szynki, a wieczorem wpadamy do kina na gost writer -ciekawe co tam Polański zza krat stworzył miłego!
ghost writer okazał się dobrym filmem więc polecam- trochę w stylu frantica.
Wieczorem chciałam się poprzytulać a le mam taaaaaaakiego muła, że idziemy grzecznie spać. Miłego wieczoru
Gratuluję wystawy i byznesu ;-);-);-) świetnie wypadłaś w faktach - szacuneczek! A co do przytulanek, to nie wiem jak Wy dziewczyny ale moje libido chyba odeszło razem z miesiączką... normalnie mi się nie chce
Witam Was z samego rana!
U nas dziś piękna słoneczna pogoda, aż chce się żyć !!!
Az dziwne, że się tak wcześnie obudziłam, jak w domu taka cisza!
No nic to idę zrobić sobie śniadanko)) Twarożek z pomidorem i rzodkiewką!
u mnie też piknie :-) śnieg topnieje - jest szansa że kiedyś zniknie już tęsknię za wiosną i zielenią... no ale póki co zadowolę się słonkiem na pyszczku
Siemacie Kobietki
Ja wczoraj dostałam takiego powera, że aż przesadzilam.... mąż mnie opierniczył konkretnie no i miał rację bo się nieco przeforsowałam.. Nie mniej cieszy mnie to że juz nie jestem takim kapciuchem zemdlonym tylko coś się tam rusza z tą energią - sama nie wiem czy to przez słoneczko czy to już zasługa drugiego trymestru... ;-)
Gratuluję dziewczynkom, które wczoraj usłyszały dobre nowiny o swoich dzidziulkach, trzymam kciuki, żeby do sierpnia cieszyły nas same dobre wieści!!!
milusia83
Podwójna mamuśka:)
Cześć kochane, Bombusiu wszystkiego najlepszego dla Twojego synka
Aga cieszę się, że wizyta przebiegła pomyślnie
Kolumnea witaj wśród sierpnióweczek
Ponadto dziewczynki czy wy też widzicie, że czas jakby przyspieszył Już koniec lutego, zobaczycie jak nam to zleci Oby szczęśliwie i wszystkim do końca.
A ja jestem 1 kg na plusie, cieszę się niezmiernie bo od tygodnia naprawdę czuję, ze jestem w ciąży, brzuszek mi się delikatnie zaokrąglił na dole, nie wiem jak u was brzusio rośnie, mnie rośnie tylko nad spojeniem łonowym, taka kulka. Ale bez teorii bo jak wrzucę swoje zdjęcie to wówczas będziemy nad nim się zastanawiać
Ponadto pomimo nawału problemów i spraw trudnych do rozwiązania jestem przeszczęśliwa bo wiem, że mały cud we mnie rośnie. Ostatnio jak bylam na spowiedzi, to powiedziałam księdzu, że nie chce mi się klęczeć bo ze względu na ciążę wieczorem nie mam siły. Człowiek był cudowny powiedział mi tyle pięknych słów, powiedział żeby położyć ręce na brzuszku na leżąco i myśleć o Bogu, że to będzie najpiękniejsza modlitwa............
Marulka kurcze nie powinien lekarz sprawdzać tylko przez USG, chociaż podobno widać wszystko czy szyjka się rozwiera itp. Badanie fizykalne ma na celu określenie czy nie rozwija się na szyjce ektopia. Mnie lekarz za każdym razem wrzuca na samolot i bada wziernikowo, potem palpacyjnie czy szyjka nie jest za miękka, czy macica nie jest za sztywna itp...Chociaż nie znoszę tego badania
Poza tym miłego dnia słonka
Czy któraś z sierpniówek ma dzisiaj wizytację u ginka?
W linkach umieściłam fajny kalkulator przyrostu wagi POLECAM
Aga cieszę się, że wizyta przebiegła pomyślnie
Kolumnea witaj wśród sierpnióweczek
Ponadto dziewczynki czy wy też widzicie, że czas jakby przyspieszył Już koniec lutego, zobaczycie jak nam to zleci Oby szczęśliwie i wszystkim do końca.
A ja jestem 1 kg na plusie, cieszę się niezmiernie bo od tygodnia naprawdę czuję, ze jestem w ciąży, brzuszek mi się delikatnie zaokrąglił na dole, nie wiem jak u was brzusio rośnie, mnie rośnie tylko nad spojeniem łonowym, taka kulka. Ale bez teorii bo jak wrzucę swoje zdjęcie to wówczas będziemy nad nim się zastanawiać
Ponadto pomimo nawału problemów i spraw trudnych do rozwiązania jestem przeszczęśliwa bo wiem, że mały cud we mnie rośnie. Ostatnio jak bylam na spowiedzi, to powiedziałam księdzu, że nie chce mi się klęczeć bo ze względu na ciążę wieczorem nie mam siły. Człowiek był cudowny powiedział mi tyle pięknych słów, powiedział żeby położyć ręce na brzuszku na leżąco i myśleć o Bogu, że to będzie najpiękniejsza modlitwa............
Marulka kurcze nie powinien lekarz sprawdzać tylko przez USG, chociaż podobno widać wszystko czy szyjka się rozwiera itp. Badanie fizykalne ma na celu określenie czy nie rozwija się na szyjce ektopia. Mnie lekarz za każdym razem wrzuca na samolot i bada wziernikowo, potem palpacyjnie czy szyjka nie jest za miękka, czy macica nie jest za sztywna itp...Chociaż nie znoszę tego badania
Poza tym miłego dnia słonka
Czy któraś z sierpniówek ma dzisiaj wizytację u ginka?
W linkach umieściłam fajny kalkulator przyrostu wagi POLECAM
Ostatnia edycja:
R
RiSiA
Gość
Witam sie z prawie rana
ja wczoraj tak zle sie czulm po tej kaczce, ze posżłam szybciutko spac
śliczne musze tez sie rozejrzec za takimi
ja juz powiedziałam, ze ja sobie nie wyobrazam chodzic z wielkim brzuchem i kupowac to rzeczy dla maluszka, to dla siebie i do szpitala wiec współczuje i podziwiam.
Super wiadomośc Kochana bardzo sie ciesze
Witaj wśród nas
ogólnie jestem w szoku jak mozna sprawdzic szyjkę przez usg pierwsze słysze, kurde a obiecąłam, ze nie zadam pytan mojej lekarce
MILUSIA JA JA MAM WIZYTE O 15
ja wczoraj tak zle sie czulm po tej kaczce, ze posżłam szybciutko spac
już wklejam :-)
w kuchni nie mam za jasno o tej porze ;-)
na żywo i tak lepiej wyglądają
śliczne musze tez sie rozejrzec za takimi
Shyla mi też ciężko opanowac się przed zakupami, ale jednak wolę poczekać do samego końca. Nie powiem bo kupiliśmy z moim mężem parę rzeczy dla malucha, ale narazie basta.
ja juz powiedziałam, ze ja sobie nie wyobrazam chodzic z wielkim brzuchem i kupowac to rzeczy dla maluszka, to dla siebie i do szpitala wiec współczuje i podziwiam.
Witam , ja juz po wizycie-:-) nie mam zadnych nowych wiadomosc, ale to chyba dobrze- bo oznacza ze nie mam nawet tych zlych. Teraz ma wizyte za 4 tyg, (po zatym ze od przyszlego poniedzialku bede jezdzic na zastrzyki z progesteronem) wiec poraz pierwszy bede sie czuc jak normalna kobieta w ciazy - normalna wizyta co 4 tyg. dziewczyny ja w poprzedniej ciazy mialam tych wizyt full i troche tzn. zawsze co 2 tyg. pozniej juz co tydz. do teg co 2 tyg. usg dopochwowe, szpital, lozko, a po 30tyg na dodatek 2 razy w tyg. ktg itd itp- oooo moze teraz bedzie troche normalniej, chcialabym))
Nie czytalam Was i pewnie nadrobie to wieczorkiem z dokladnoscia ,ale teraz musze ruszyc w allegro iu powystawiac aukcje, bo mnie klijeci scigaja))
Super wiadomośc Kochana bardzo sie ciesze
Witam wszytkie mamusie. Jestem w 16 tygodniu jutro mam usg nie moge sie doczekac przypuszczalnie moje maleństwo urodzi sie wlasnie w sierpniu pozdrawiem was dziewczyny
Witaj wśród nas
witam się dziewczynki!!
ogólnie jestem w szoku jak mozna sprawdzic szyjkę przez usg pierwsze słysze, kurde a obiecąłam, ze nie zadam pytan mojej lekarce
MILUSIA JA JA MAM WIZYTE O 15
Ostatnio edytowane przez moderatora:
marulka
mamcia wieloetatowa
można, normalnie zmierzył i określił czy jest ok, czy nie...
milusiu oczywiście wcześniej zbiera wywiad, jak tam, jak wydzielina świądy itp... ja się nigdy nie skarżyłam - bo nic mi nie było.. Ponad to w życiu nie miałam nadżerki :-) także nie martwię się o to badanie bo wydaje mi się ono zbędne za każdym razem (tak na mój rozumek..) Podejrzewam, że gdyby było coś nie tak zaraz kazałby mi zdejmować galoty i wskakiwać na samolot :-) mam do niego zaufanie i wiem że gdyby to było potrzebne to męczyłby mnie za każdym razem
reklama
A ja wczoraj witałam się z moją dzidzią na USG, a dzisiaj mój pierworodny syn kończy 16 lat!!! W związku z powyższym zaraz wychodzę z nim do miasta, bo na pewno będzie chciał jakiegoś ciucha jak to młodzież. I pomyśleć, że 16 lat temu moje drogie Mamuśki własnie leżałam na prodówce, aby o 21.45 dopiero urodzić mojego "wielkoludka", (ale mi się na wspomnienia zebrało) haha!!!
Ponadto administracja robi remont w piwinicach, wymieniają rury, a ja mieszkam na parterze więc od 8.00 jest dzisiaj taki hałas, że nie idzie tu wyrobić, spadam na miasto.
Do usłyszenia , do miłego!!!!:-)
Wszystkiego najjjjjjjlepszego dla syna;-)
Witam wszytkie mamusie. Jestem w 16 tygodniu jutro mam usg nie moge sie doczekac przypuszczalnie moje maleństwo urodzi sie wlasnie w sierpniu pozdrawiem was dziewczyny
Witaj kolumnea:-)