reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

A jak w porządku to jak najbardziej, ja jak wsiadam na samolot to ze spuszczoną głową jakby mnie ktoś tam za karę wsadzał, chociaż lekarz przedelikatny, daje znieczulenie, echhh:D nie cierpię palców grzebalców:D

Milusia mozna zgłupiec bo ja czytałam artykuł, gdzie bylo napisane, ze nie powinno sie w ciązy w ogole badac wziernikiem... i bądź tutaj mądry.

Ja mam dzisiaj wizyte wiec moze jednak podpytam tej lekarki aczkolwiek twierdzi,z e nadżerka nie jest czyms groźnym w ciązy

reklama
Witam Was wiosennie :)

Chociaż u mnie słoneczka nie ma, daje się odczuć, że zima chyba odchodzi już na dobre. Śnieg topnieje, na termometrze +10 stopni :D cudownie !

Bombusia wszystkiego najlepszego dla Syna ! :)

Shyla śliniaczki cudowne ! Aż sama muszę się za takimi rozejrzeć.

Powiem Wam, że ja również nie mam nic dla Maluszka. Jakoś do tej pory nie przywiązywaliśmy do tego uwagi, a ponad ja nie czułam nawet potrzeby kupowania. Teraz też raczej nie czuję. Jeszcze dużo czasu przed Nami. Takie konkretne zakupy zaplanowaliśmy na maj, czerwiec, nie wcześniej :)) Każdy robi jak uważa, prawda? :)

Dziewczyny jak tam przed dzisiejszymi wizytami? Miała któraś dzisiaj na 10? Bo coś mi świta, ale nie jestem pewna :p Ja mam dopiero na 19 i nie potrafie się już doczekać !!!! :D

Edit: Polianna miała na 10 ! Teraz to już pewnie jest po i skacze ze szczęścia :D Czekamy na wieści!

Ostatnia edycja:
Pajeczko no trudno trzeba jakoś ufać tym lekarzom bo inaczej byśmy zgłupiały:) On mi wkłada taki maleńki jednorazowy:) Ale i tak nie cierpię tego badania, mam wrażenie jakby mi tam słonia wpychał, pytałam się go czy ja nie jestem za wąska:D:D:D lekarz stwierdził, że fizjologia w normie, ale mam bardzo silne mięśnie Kegla i jak tylko on do mnie się zbliża to samoistnie się zaciskają:D

Shira chyba Polianna miała na 10 tak mi sie cos zdaje ja mam na 15 :) wiec troszke musze poczekać :)

Milusia
to ja mam chyba to samo o jak mi wziernik wkladał jeden lekarz to wyslałam, ze wyskocze w orbite

Shiraa zatem trzymam mocno kciuki za Ciebie, Poliannę i za Pajkę:)
Pajeczko, a może oni myślą, że jak nas troszkę porozciągają to łatwiej nam będzie urodzić:D:D:D:D
Nie wiem, ale słyszałam, że badanie pod koniec ciąży boli baaardzo, ale czy to prawda?

Milusia mozna zgłupiec bo ja czytałam artykuł, gdzie bylo napisane, ze nie powinno sie w ciązy w ogole badac wziernikiem... i bądź tutaj mądry.

Ja mam dzisiaj wizyte wiec moze jednak podpytam tej lekarki aczkolwiek twierdzi,z e nadżerka nie jest czyms groźnym w ciązy

właśnie dlatego ja zdaję się na lekarza... no ale przyznam że też nieznoszę tego badania - zawsze po nim boli mnie brzuch

Witam Was wiosennie :)

Chociaż u mnie słoneczka nie ma, daje się odczuć, że zima chyba odchodzi już na dobre. Śnieg topnieje, na termometrze +10 stopni :D cudownie !

Bombusia wszystkiego najlepszego dla Syna ! :)

Shyla śliniaczki cudowne ! Aż sama muszę się za takimi rozejrzeć.

Powiem Wam, że ja również nie mam nic dla Maluszka. Jakoś do tej pory nie przywiązywaliśmy do tego uwagi, a ponad ja nie czułam nawet potrzeby kupowania. Teraz też raczej nie czuję. Jeszcze dużo czasu przed Nami. Takie konkretne zakupy zaplanowaliśmy na maj, czerwiec, nie wcześniej :)) Każdy robi jak uważa, prawda? :)

Dziewczyny jak tam przed dzisiejszymi wizytami? Miała któraś dzisiaj na 10? Bo coś mi świta, ale nie jestem pewna :p Ja mam dopiero na 19 i nie potrafie się już doczekać !!!! :D

Edit: Polianna miała na 10 ! Teraz to już pewnie jest po i skacze ze szczęścia :D Czekamy na wieści!

pewnie, że każdy robi jak uważa... niczym złym jest gromadzenie rzeczy od początku ciąży, ani też niczym złym jest zostawienie sobie tego "na później" - wolna amerykanka w tym temacie panuje :-) ja na przykład czekam aż mi płeć powie lekarz - wtedy może sprzedam część typowo chłopięcych ciuskzów i zacznę gromadzić dziewczęce ;-) wszyscy życzyli mi wczoraj córci aż poczułam niemiłą presję... zawsze odpowiadam że nie pogardzę zdrowym synkiem - nie mam preferencji.

Pajeczko no trudno trzeba jakoś ufać tym lekarzom bo inaczej byśmy zgłupiały:) On mi wkłada taki maleńki jednorazowy:) Ale i tak nie cierpię tego badania, mam wrażenie jakby mi tam słonia wpychał, pytałam się go czy ja nie jestem za wąska:D:D:D lekarz stwierdził, że fizjologia w normie, ale mam bardzo silne mięśnie Kegla i jak tylko on do mnie się zbliża to samoistnie się zaciskają:D

hehehe :-) no to ćwiczenia do porodu możesz sobie odpuścić ;-) ja w poprzedniej ciąży byłam tak poblokowana, teraz mam więcej luzu do lekarza a więcej schizy do ciąży - cały czas wydaje mi się że to złudzenie....

Pajeczko, a może oni myślą, że jak nas troszkę porozciągają to łatwiej nam będzie urodzić:D:D:D:D
Nie wiem, ale słyszałam, że badanie pod koniec ciąży boli baaardzo, ale czy to prawda?

Milusia ja dziekuje za takie ćwiczenia :-D ja juz sie w kurtke zimową nie mieszcze :sorry: wiec zakupiłam sobie plaszczyk R.FASHION nowy retro elegancki dwurzędowy XXL (926266321) - Aukcje internetowe Allegro

Pajka śliczny ten płaszczyk! i jaka okazja :szok::szok::szok: będę polować u tego użytkownika... może też trafię bo jest uroczy... powiedz mi tylko jak z rozmiarem myślałaś - przed ciążą nosiłaś m czy l?

reklama

bardzo bardzo może nie, ale jeśli są już skurcze to możesz być pewna, że po badaniu będziesz miała silny skurcz... bardziej boli wiesz co... TYLKO ŻEBY NIE BYŁO ŻE STRASZĘ! Boli jak szlag mażasz szyjki podczas porodu......... ale pomaga niezmiernie w rozwarciu więc trzeba uruchomić decybele, wrzeszczeć ale przeżyć ;-)

Do góry