reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

to mnie trochę nastraszyłaś. Lekarka mi tłumaczyła, że teraz brzuch może boleć, macica i dzidziuś rośnie, by mieć i zażywać no spe. Dziś wziełam 1. raz.

martitka-26może jedź wcześniej do lekarza, szpitala. Zdrówka Kochana!!!

Nie ma co sie bac:) moja lekarka zawsze powtarza, ze najlepiej przy takich bólach brac nospe bo ona nie ma wpływu na ciąże a pomaga. Jak nie bedzie ból przechodził wtedy przejdz sie na kontrolną wizyte. Ja wole isc w takich sytuacjach niz potem sobie w brode pluc. A stres jest gorszy od wszystkiego. Mnie jak boli brzuch kłade sie - najczesciej mnie pobolewa jak za duzo siedze w jednej pozycji np przed kompem :) tez tak mozesz miec

Ja przy malutkich plamieniach juz byłam w szpitalu bo taki lekarz nic nie zrobi przeciez jedynie wezwie pogotowie a po co tracic cenny czas?

reklama
Pajkaa ma rację :tak: Stres jest gorszy od wszystkiego. Mnie także pobolewa jak np. za długo przed kompem siedzę i kładę się wtedy. Pomaga. No-spę wzięłam przez całą ciążę 1 raz, ale to wtedy na początku jak mocno pobolewało :tak: No-spa na pewno jest lepsza od bóli :tak: I raczej nie działa szkodliwie na ciążę, bo lekarze zalecają :tak:
zielona26, witam Cie bardzo serdecznie :tak:

Dziewczyny, ja czasem mam takie "bóle", choć mnie bardzo aż nie boli :happy: To takie jakby ciągnięcia właśnie. :tak:
Wczoraj mnie na chwilę taki jakby skurcz w jajniku złapał, ale to dosłownie na kilka sekund.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które dzisiaj mają wyjście czy to do lekarza czy na USG. Na pewno wszystko będzie dobrze. :tak::tak::tak:
Co do pączków, to mnie teść właśnie zaskoczył przed momentem, bo przyniósł mi 4 świeżutkie pączusie. :-D:-D:-D Dwa już wszamałam :evil::rofl2: Są takie pyyyyszne :tak::-) Umówiłam się dziś do lekarza internisty na popołudnie (14-17), bo może on coś poradzi, żeby ten katar już odpuścił, no i żebym bardziej kaszleć nie zaczęła. :tak:
Idę się jeszcze na chwilę położyć ;-)
martitka, o matkooo!!!! Trzymam mocno kciuki!!! Może nie czekaj do 15.30, tylko już jedź do szpitala.

Dziewczynki, jeszcze jedno, bardzo Was proszę jeszcze raz, o przestrzeganie regulaminu. Używajcie opcji "edytuj", zamiast pisać posta pod postem.

Mnie też czasem boli pod brzuchem, wczoraj to tak jakby mi ktoś jajniki ciągnął, ale myślę, że tak musi być, powiększa się macica i następują różne zmiany hormonalne!!!

mnie na początku ciąży lekarz kazał brać no spe forte 2 razy dziennie po pół teraz już odstawiłam i mam brać jak bardzo boli .

Jestem zalamna :cry: Krwawie i wylatuja ze mnie skrzepy, mam wizyte na 15.30 tzymajce ksciuki dziewczyny :cry:
Jejciu martitka biegiem do szpitala, bo zawału tu dostaniemy, nie czekaj tak długo:no::no::no::no::no::no::no::no: Oby wszystko było dobrze, oby, oby, oby

Zielona witaj wśród sierpnióweczek:)

Ja się ostatnio stale stresuję i wczoraj wieczorem dostałam takiego skurczybyka, że się zgięłam w pół, bo uczucie jakby mi ktoś palca wbijał w brzuch...Ale stresu nie da się ani stłumić, ani pokonać....Można starać się relaksować, ale to nie takie łatwe:(
W ogóle ostatnio to jakieś dołki człowiek łapie....chciałabym być na L4 pochodzić po sklepach, zrelaksować się, pójść na jakiś masaż relaksacyjny, ale już z M planujemy wyskok na maj do Kazimierza - uwielbiam to miasto....

Mnie też czasem boli pod brzuchem, wczoraj to tak jakby mi ktoś jajniki ciągnął, ale myślę, że tak musi być, powiększa się macica i następują różne zmiany hormonalne!!!

moja lekarka własnie mowi, ze taki bol jest OK bo to takie ciągniecie od jahnika, ale jezeli jest inne to lepiej to skontrolowac.

Milusia ja sie nie stresuje w ogole bo dochodze do wniosku,z e to szkodz dziecku staram sie jak najwiecej myslec pozytywnie i nie dopuszczac do siebie czarnych myśli i to mi bardzo pomaga bo mysle o dziecku a nie o sobie

reklama
Do góry