reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

jest śmieszne. Ale słyszałam lepsze że nie wolno oblizywać noża bo dziecko bedzie mialo zajeczą wargę.
30 marca mam to 3d/4d usg pewnie wtedy będę znala płec i zaczne kupować rzeczy. Ostatnio jak byłam na usg pomimo tego że maluszek pokazał nam dupeczke nie było mozna zobaczyć czy serdelek czy pierożek :) za malutki był. Więc pewnie za 3 tygodnie witajcie sklepy :):):-)

reklama
moja mamusia tez jest przesądna i na początku nawet nie chciała żebym kupował ubranek dla dzidziusia , ale po dłuższej debacie na temat przesądów to pojechała ze mna i nie żałowała . Teraz już ani nie wspomina przy mmnie o przesądach :))
a propo przesądów jest ich tyle , że niektóre są nawet śmieszne , np że nie wolno przechodzić przez kałuże bo dziecko będzie miało wodogłowie :)) i same powiedzicie czy to nie jest śmieszne :))
bogusia007 zgadzam się z tobą ja też mam już wózek i ubranka (część) , a jak bym miała czekac na urodzenie dziecka to bym nic nie miała , bo nie byłabym w stanie wszystkiego kupić z jednej wypłaty , a tak po trochu kupuję :))

gdyby ciagle wierzylo sie wprzesady to by czlowiek wszytkiego sie bal - ktos to powymyslal i to sie ciagnie....

ehh cudne te welurowe ile za nie dałas? pewnie są strasznie mięciutkie:)
juz pisze...
welurowe akurat były bardzo drogie to 24zł sztuka, ale takze były po 14, które mi się średnio widziały

A możesz powiedzieć jakie tam są ceny???? może też się wybiorę- dla dwójki dzieci to by się opłacało na zakupy jechać
welurowe po 24, półspiochy 8zł, body te czarne, zolte.. 12zł, i pajace 17zł.. w sumie 180zł (9zł rabatu)
aaaa ! cuda Nektarynko! Ja jużmam 3 wory ubrań do 1 roku, żadnego z worów nie widziałam, bo u siebie nie miałabym gdzie tego trzymać ogólnie wkurza mnie to, że przeprowadzka wypadnie na sam koniec ale cóż dobrze, że w ogóle będzie. Idę gotować obiad- dzisiaj klopsiki w sosie i ziemniory z surówką! a co tam.

a do maximusa polecam jechać, jak ktoś z warszawy jest lub okolic, bo za tani epieniądze można fajne rzeczy dostać. Mnie rozbraja tam najbardziej stado chinczyków na hulajnogach. Poza tym zawsze z nimi mozna się dogadac na upusty. ja latem kupiłam u jednej babki firany do całego domu mamy- gdzie był generalny remont.A że okien u niej dostatek zapłaciłam 150 zł za coś, co w sklepie kosztowałoby z 400 zł. A jakie cuuuuda!
ja akurat wczoraj juz mało czasu miałam na bieganie za ciuszkami wiec weszlam do pierwszego napotkanego.. i takie zakupy poczynilam (ceny wyzej) jesli ktos ma blisko to smiało mozna sie wybrac jesli powiedzmy wiecej niz 50km to tylko na spooore zakupy bo wiecej sie wyda na dojazd a trzeba tez wziasc pod uwade ze wiekszosc to hurtownicy..

PS prawdopodobnie na przelomie kwietnia/maja sama zaczne sprzedawac ciuszki w bardzo okazyjnych cenach i bardzo dobre gatunkowo.. np cos takiego - akurat same body

Załączniki

• body7..jpg
    body7..jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 19
  • body4..jpg
    body4..jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 17
  • body19..jpg
    body19..jpg
    20 KB · Wyświetleń: 20
  • body15b..jpg
    body15b..jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 22
  • body8..jpg
    body8..jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 15
Ostatnia edycja:
as o to jeszce inne dosyć śmieszne przesądy :))

• nie patrzysz na księżyc, by dziecko nie było łyse

• nie patrzysz przez wizjer w drzwiach lub żadną inną dziurkę, by nie było zezowate
• nie patrzysz na mężczyznę innej rasy, by dziecko nie urodziło się z innym kolorem skóry niż twoja czy męża

• nie słuchasz zapowiedzi przedślubnych, by dziecko nie było głuche
ale to jest najlepsze
• nikt nie powinien ci niczego odmawiać, bowiem w domu zalęgną mu się myszy - więc wykorzystuj czas – a nuż trafisz na kogoś, kto w ten przesąd wierzy?

as o to jeszce inne dosyć śmieszne przesądy :))

• nie patrzysz na księżyc, by dziecko nie było łyse

• nie patrzysz przez wizjer w drzwiach lub żadną inną dziurkę, by nie było zezowate
• nie patrzysz na mężczyznę innej rasy, by dziecko nie urodziło się z innym kolorem skóry niż twoja czy męża

• nie słuchasz zapowiedzi przedślubnych, by dziecko nie było głuche
ale to jest najlepsze
• nikt nie powinien ci niczego odmawiać, bowiem w domu zalęgną mu się myszy - więc wykorzystuj czas – a nuż trafisz na kogoś, kto w ten przesąd wierzy?

to ostatnie jest super hheeh wykorzystam to na moim menie hahaha

reklama
Dziewczynki, doradźcie mi, bo nie wiem, co robić.

Chodzę do lekarza ginekologa, ale nie prywatnie, a on robi USG tylko 2D.

Zastanawiam się, czy robić prywatnie badanie 3D, kosztuje około 200 zł, mój lekarz mówi, że nie jest zwolennkiem takich badań.

Poradźcie mi, czy robić? Wiem, że więcej widać na 3D i w ogóle, ale czy to faktycznie takie potrzebne?

Nie zrozumcie mnie źle, pieniążki mam w razie czego, chciałabym po prostu zasięgnąc Waszych opinii...

Do góry