reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

witam się- ja dopiero wstałam. Jestem u mamy więc mogę sobie na lenistwo pozwolić z resztą robię sobie w tym tygodniu wolne od uczelni- poproszę lekarza o zwolnienie i wsio.
Od 5:19 dokładnie nie spałam i to moje dlugie podsypianianie było usiane dużym niepokojem. Brzuch mi twardnieje, robi się sztywny i mam takie dziwne uczucie, jakby ktoś od środka w wiatraczek dmuchał... nie jest to bardzo przyjemne ani zle- raczej neutralne z odcieniem negatywnym. No i tak myślę, że to nie dziecko, bo bym raczej się czuła szczęśliwa, a tu to tak nijak jest. Może mi macica rośnie?

Pogoda rzeczywiście do bani ale z prognoz długoterminowych wynika, że na wiosnę i pogodę powyżej +10`C możemy poczekać do kwietnia ;/ biała zaraza też jeszcze wróci....

jutro o 8:30 mam wizytę w sądzie- w związku z takimi, a nie innymi problemami niestety czeka mnie kilkanaście miesięcy usianych takimi wypadami i stresem. Nijak nie mogę z tego zrezygnować więc, żeby się na zapas nie denerwować nie myślę o tym. CCałe szczęście pojutrze wizyta u lekarza więc jak coś będzie nie tak dowiem się natychmiast. Muszę poprosić lekarza tym razem o wydruk z usg, bo ostatno nie dostałam, ą się stęskniłam....

dziewczyny mam też pewną prośbę. Czy można by stworzyć nowy wątek (za jakiś czas) dotyczący tego co się dzieje w szkole rodzenia, jakie są wasze wrażenia i ogólnie co się działo. Szukam dla siebie szkoły ale w związku z baby boomem nie ma nigdzie miejsc- no może poza szkołami, któe życzą sobie 600pln, a mnie na taki wydatek nie stać. Więc gdyby udało się stworzyć taki podtemat byłabym przeszczęsliwa. Może ktoś jeszcaze jest za takim pomyslem ?

aaa ethele- co do tego urządzenia licytowalam ale przegralam więc nie mam go- jestem posiadaczka tylko rogala do spania, ktory mimo wielu zalet ma swoja jedna duza wadę- gabaryty zajmuje miejsca jakby spał z nami jeszcze ktoś. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie , wczoraj przed snem poczułam jakieś bullgotanie w brzuszku , ale nie jestem pewna czy to , to akurat mimo tego o 15 i tak jadę do lekarza dla świętego spokoju ;-)
idę na śniadanko bo dopiero co wstałam :-)

ja mam dopiero na 16 niestety

ja myslalam,z e uda mi sie na jutro, ale niestety musze czekac do środy i chyba cos mnie trafi nie mam sie czym zając

Dodzwoniłam się - mam na sobotę na rano........ zwariuję :-D nie doczekam się chyba...:baffled:
na szczęście mam trochę pracy - robimy z koleżanką zaproszenia na jej ślub więc będę zajęta dziubaniną ;-);-);-)

rozalko - no właśnie w mojej mądrej książce dotyczącej ciąży jest napisane,że w 17 tygodniu dziecko może gwałtownie reagować na dźwięki bo słyszy odbiera już je z zewnątrz.
:) A maluda wybitnie się wierciła gdy Olimpia się nadzierała. Aż nie mogłam się skupić na uspokajaniu jej :) Sądze,że jednak coś w tym jest.
Teraz czuję delikatne pukanie, fajna jest ta ciąża ;-)

Leki,które przepisał mi lekarz zaczęły pomagać i żylaki już tak nie bolą. Jaka ulga!!

Shyla,trzymam kciuki!! Ale jestem przekonana,że wszystko będzie w porządku :)

Fiuufiuu - czasami też czuję takie jakby twardnienie, ale gdy zmienię pozycję to to mija. Jak będzie ciebie to niepokoiło to zadzwon do lekarza i spytaj. Myśle,że jak nie jest częste , regularne ani bolesne to nie jest groźne :)

Nowy wygląd forum mnie do niego zniechęca.. nie mogę się połapać gdzie kończą się posty jednej osoby a gdzie zaczynają kolejne. Poa tym okna są jakieś takie rozciągniete i muszę ciągle przesuwać myszką żeby zobaczyć kolejną odpowiedź. Niwygodne :/

Witajcie , wczoraj przed snem poczułam jakieś bullgotanie w brzuszku , ale nie jestem pewna czy to , to akurat mimo tego o 15 i tak jadę do lekarza dla świętego spokoju ;-)
idę na śniadanko bo dopiero co wstałam :-)

no widzisz, ale idz i sprawdz bedziesz spokojniejsza:) daj znac :)

Dodzwoniłam się - mam na sobotę na rano........ zwariuję :-D nie doczekam się chyba...:baffled:
na szczęście mam trochę pracy - robimy z koleżanką zaproszenia na jej ślub więc będę zajęta dziubaniną ;-);-);-)

no to faktycznie ja dostaje świra a wizyte mam w środe :p

rozalkoNowy wygląd forum mnie do niego zniechęca.. nie mogę się połapać gdzie kończą się posty jednej osoby a gdzie zaczynają kolejne. Poa tym okna są jakieś takie rozciągniete i muszę ciągle przesuwać myszką żeby zobaczyć kolejną odpowiedź. Niwygodne :/

zgadzam sie forum jest paskudne tamto było czytelne i świetne.

Dziewczyny - dajcie szansę. Mają być z czasem skórki do wyboru, więc będzie można zmienić kolorystykę, prace ciągle trwają i końcowy efekt na pewno jeszcze nam przypadnie do gustu. Krytyka jest jak najbardziej potrzebna - ok, ale trochę serca;)
Z doświadczenia wiem, jak się przeprowadza takie zmiany i jak smutno się robi, jak ciągle ktoś jest na nie. To samo doświadczenie mi mówi, że jaby po roku przywrócić stare, to też większość by narzekała:)

z uśmiechem trzeba

Wczoraj moja maluda po kilku dniach (prawie tygodniu) calkowitej ciszy ( tu uwaga dla Shyli ;) ) dała kilkanaście razy o sobie znać. Może to dziwne,ale zareagowala dość mocno gdy Olimpia płakała. Czyżby już odbierala dźwięki?Dzisiaj póki co dalej cisza, ale jestem już spokojniejsza. Aż się wzruszyłam.
znalazłam coś takiego..

Jak rośnie Twoje dziecko
Maleńkie kosteczki w uszach płodu są już na swoim miejscu, co sprawia, że dziecko może usłyszeć Twój głos, kiedy mówisz lub śpiewasz. Badania dowiodły, że po urodzeniu dzieci rozpoznają melodie, które śpiewano im, gdy były jeszcze w łonie matki.

i to jest 16 tydzien..
Ciąża - tydzień 16. Rodzina - Ciąża - Rozwój - Ciąża - Rodzina - Polki - Kobieta - Starania o dziecko - Przebieg ciąży - Ciążowe dolegliwości - Poród - Pielęgnacja ciała w ciąży - Zdrowie w ciąży

Ja muszę poczekac na wizytę jeszcze tydzień,dopiero na 11 -go mam.

U mnie też starsznie wieje....
ja tez mam na 11 wizyte.. bedziemy czekac razem:)
hejka:) a w Lublinie przepieknie za oknem, az normalnie chce sie zyc!!!! zaraz mykam na spacerek i małe zakupki. Wieczorem wizytka kontrolna u nowego gina, płeć nam powie dopiero na USG połowkowym bo na tym tydz temu nie było widać (za wczesnie). Dawno mnie tu nie było i chyba nie miałam okazji pochwlić sie naszym USG genetycznym. No wiec maluch miał wtedy 7 cm długości cimieniowo-siedzeniowej czyli ok 11 cm z nózkami:D kycał jak oszlały. pokazał nam swoje piekne paluszki (wkleje zdjecia jak bede miała czas). Wszysko wyszło ok przezierność karkowa 0,14 mm:D i wszystko jest na swoim miejscu!!! Jestesmy przeszczesliwi!!!! Brzuszek mi stanął w miejscu i ani drgnie.....
I szie jeszcze chciałam wytłumaczyc ze tak tu zadko zagladam.... :( a iwec jednak musze pracowac oczywiescie nie w szpitalu- mam przeciez zwolnienie ale rodzinny interes mnie potrzebuje wiec spedzam teraz całe dnie wsród kwiatów:D dobrze sie czuje wiec w sumie to nie narzekam bo przynajmniej mam czyms zapełniony tydzien:)
Pozdrwaiam słonecznie:) wpadne wieczorkiem

super, dobrze ze maleństwo zdrowe.. a mama zadowolona to i dzidzia spokojna.. gratulacje..

Witam Sierpnióweczki!!!!!!
Rzeczywiście trochę paskudne teraz to forum. Nie udzielam się na nim za bardzo ale często was czytam. Ja wizytę mam jutro już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć moje maleństwa.
Życzę wam mamuśki miłego dzionka choć pogoda pod psem Pozdrawiam serdecznie

no to faktycznie ja dostaje świra a wizyte mam w środe :p

zgadzam sie forum jest paskudne tamto było czytelne i świetne.

ale wyobraź sobie, że czeka mnie nagroda i to wielokrotna - w sobotę na 9 lekarz i zobaczę się z maluszkiem, później na 11 mam fryzjera, później wyjeżdżamy w opolskie na weeekendzik na imprezkę rodzinną :-) poza tym, Ty masz wizytę wcześniej, więc wypytasz o te bóle brzucha po jednej stronie i będę spokojniejsza jeśli przekażesz mi, że to normalka :-D

rozalko - no właśnie w mojej mądrej książce dotyczącej ciąży jest napisane,że w 17 tygodniu dziecko może gwałtownie reagować na dźwięki bo słyszy odbiera już je z zewnątrz.
:) A maluda wybitnie się wierciła gdy Olimpia się nadzierała. Aż nie mogłam się skupić na uspokajaniu jej :) Sądze,że jednak coś w tym jest.
Teraz czuję delikatne pukanie, fajna jest ta ciąża ;-)

Leki,które przepisał mi lekarz zaczęły pomagać i żylaki już tak nie bolą. Jaka ulga!!

Shyla,trzymam kciuki!! Ale jestem przekonana,że wszystko będzie w porządku :)

Fiuufiuu - czasami też czuję takie jakby twardnienie, ale gdy zmienię pozycję to to mija. Jak będzie ciebie to niepokoiło to zadzwon do lekarza i spytaj. Myśle,że jak nie jest częste , regularne ani bolesne to nie jest groźne :)

Nowy wygląd forum mnie do niego zniechęca.. nie mogę się połapać gdzie kończą się posty jednej osoby a gdzie zaczynają kolejne. Poa tym okna są jakieś takie rozciągniete i muszę ciągle przesuwać myszką żeby zobaczyć kolejną odpowiedź. Niwygodne :/

"maluda" fajne określenie :-D rozczulające... a do forum szybko przywykniemy.. mnie też zaczyna irytować no ale pogaduch z Wami nie odpuszczę przez jakieśtam nieczytelności ;-);-);-)

Witam Sierpnióweczki!!!!!!
Rzeczywiście trochę paskudne teraz to forum. Nie udzielam się na nim za bardzo ale często was czytam. Ja wizytę mam jutro już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć moje maleństwa.
Życzę wam mamuśki miłego dzionka choć pogoda pod psem Pozdrawiam serdecznie

piszesz "maleństwa" znaczy się masz ich tam więcej niż jedno ? :-)

reklama
Do góry