reklama
Niuunia Ja też mam takie wrażenie, że On przyjmuje żeby kasa była i tyle chociaż poszłam do niego z polecenia koleżanki której ciąże prowadził i Ona była zadowolona, ale Ona też nie miała badania genetycznego między 11, a 14 tyg. Pójdę do innego lekarza na badania połówkowe.
Aj bo trafić na lekarza z powołania to też ciężko. Kurde ja już w 15 ale ost mi nie robili USG, bo aparat akurat w naprawie i chciała mnie gdzie indziej skierować ale stwierdziła, że dzidziuś bardzo maluni i na następnej wizycie - jak tego nie zrobi to wtedy ja się zezłoszcze. Choć prywatnie idę też pierwszy raz 11 marca - zobacze co to za lekarka będzie
Dziewczynki ja się żegnam, idę spać i wygrzewać się z przeziębienia. Dobranoc i spokojnych snów :-), bez koszmarów....
Dobranoc i wracaj do zdrówka :*
kiniusia
Mamusia Bartusia :)))
Ehtele, co do laptopika, to i mnie się w miarę podoba Ale fiuu ma rację co do wyposażenia, no i dobry przykład podała Co do spodni, to ja już od ponad misiaca w ciążowych chodzę, bo w normalne się przestałam mieścić w brzuszku :-)
Alaa, no wiesz co? ;-) Ja żądze ostrą ręką? Ja tylko porządku pilnuję i regulaminu Gratuluję pierwszych zakupów Co do obiadku na jutro, to ja nie pomogę, ponieważ jutro mam taki jak dzisiaj, bo mi kotleciki zostały
Kassia181, bądź dobrej myśli
Cayra, zgadzam się: brzuszki górą
Bogusiu, co do toxo, to ja wiem, że jeżeli w I trymestrze wynik był ujemny, to badanie w kierunku toxo powtarza się ok. 21-26 tc A co do wizyty, pomiarów może nie musiał robić, bo w sumie robi się je na usg genetycznym i połówkowym Ale to i tak nie zwalnia tego lekarza z faktu, że powinien wizytę tak poprowadzić, abyś była w pełni zadowolona
Ciamjdko, Kasia2505 ze swoim m. obchodzi dzisiaj 4 rocznicę ślubu
Panienko, wygrzewaj się, wygrzewaj. Dobrej nocy
Resztę dziewczynek pozdrawiam i przepraszam, jak się nie odniosłam.
Jestem właśnie po 2 godzinnej nieplanowanej drzemce ;-)
A jestem głodna jak wilk ;-)
Idę coś zjeść
Alaa, no wiesz co? ;-) Ja żądze ostrą ręką? Ja tylko porządku pilnuję i regulaminu Gratuluję pierwszych zakupów Co do obiadku na jutro, to ja nie pomogę, ponieważ jutro mam taki jak dzisiaj, bo mi kotleciki zostały
Kassia181, bądź dobrej myśli
Cayra, zgadzam się: brzuszki górą
Bogusiu, co do toxo, to ja wiem, że jeżeli w I trymestrze wynik był ujemny, to badanie w kierunku toxo powtarza się ok. 21-26 tc A co do wizyty, pomiarów może nie musiał robić, bo w sumie robi się je na usg genetycznym i połówkowym Ale to i tak nie zwalnia tego lekarza z faktu, że powinien wizytę tak poprowadzić, abyś była w pełni zadowolona
Ciamjdko, Kasia2505 ze swoim m. obchodzi dzisiaj 4 rocznicę ślubu
Panienko, wygrzewaj się, wygrzewaj. Dobrej nocy
Resztę dziewczynek pozdrawiam i przepraszam, jak się nie odniosłam.
Jestem właśnie po 2 godzinnej nieplanowanej drzemce ;-)
A jestem głodna jak wilk ;-)
Idę coś zjeść
Ostatnia edycja:
kassia181
otóż...usg miałam robione i okazało się,że nie widać żadnych zmian...a wyniki były złe...tak jak napisałam wcześniej.
Jeden lekarz mówił,że w ciąży normalnym stanem mogą być takie wyniki...ponieważ hormony są bardzo zmienne....i nie ma co wydziwiać i nie trzeba żadnych leków oprócz witamin dla ciężarnych z jodem. Inny powiedział żeby brać hormony....Euthyrox....zaczęłam brać te hormony i pod dwóch dniach dostałam takiego ciśnienia 155/95....czyli niewskazanego w ciąży. Puls dochodził mi do 120 w spoczynku, miałam duszności..w związku z takimi skutkami ubocznymi kazano mi odstawić hormony. Chodziłam zestresowana, bałam się, że przez te braki hormonów synek będzie miał jakieś problemy. Po ciąży zbadałam się i wyszło ,że wyniki są w normie. Okazało się więc,że pierwszy lekarz miał racje bagatelizując sprawę i mówić,że nie trzeba nic z tym robić,bo w ciąży może się zdarzyć niedoczynność. Trzeba trafić na dobrego endokrynologa...widzisz,..w ciąży chce się jak najlepiej. Pierwszy lekarz wkurzył mnie,bo wg mojego rozumowania w tamtej sytuacji..olał sprawę...a drugi zaczął mnie straszyć,że mogę zaburzyć metabolizm dziecka, które przecież przybiera na wadze....
otóż...usg miałam robione i okazało się,że nie widać żadnych zmian...a wyniki były złe...tak jak napisałam wcześniej.
Jeden lekarz mówił,że w ciąży normalnym stanem mogą być takie wyniki...ponieważ hormony są bardzo zmienne....i nie ma co wydziwiać i nie trzeba żadnych leków oprócz witamin dla ciężarnych z jodem. Inny powiedział żeby brać hormony....Euthyrox....zaczęłam brać te hormony i pod dwóch dniach dostałam takiego ciśnienia 155/95....czyli niewskazanego w ciąży. Puls dochodził mi do 120 w spoczynku, miałam duszności..w związku z takimi skutkami ubocznymi kazano mi odstawić hormony. Chodziłam zestresowana, bałam się, że przez te braki hormonów synek będzie miał jakieś problemy. Po ciąży zbadałam się i wyszło ,że wyniki są w normie. Okazało się więc,że pierwszy lekarz miał racje bagatelizując sprawę i mówić,że nie trzeba nic z tym robić,bo w ciąży może się zdarzyć niedoczynność. Trzeba trafić na dobrego endokrynologa...widzisz,..w ciąży chce się jak najlepiej. Pierwszy lekarz wkurzył mnie,bo wg mojego rozumowania w tamtej sytuacji..olał sprawę...a drugi zaczął mnie straszyć,że mogę zaburzyć metabolizm dziecka, które przecież przybiera na wadze....
kassia181
zobaczymy jak wyjdzie usg- wtedy zaczne sie martwic. ale dziekuje
kassia181
dokładnie...poczekaj spokojnie na USG....wyniki hormonalne w ciąży mogą być baaardzo różne...co nie zawsze oznacza coś złego
dzieki tak zrobie
reklama
Ja dzisiaj kupiłam pierwsze ciuszki dla dzidziusia ))))) w Auchanie więc wyszło mnie b. tanio A kupiłam głównie body z długim i krótkim rekawem i śpioszki. Kolory są przeróżne i niebieski i różowy i żółty i zielony. Hehe Jak patrzę na tte ciuszki to jeszcze bardziej pragnę dzidzi
Może któraś z Was ma jakąś propozycję na jutrzejszy obiadek, ale bez mięsa? Bo zupełnie nie mam pomysłu.
Może jakies naleśniczki, albo racuchy? Makaron z serem, albo owocami??
Gratuluje pierwszych zakupów
fajny ale ma mało portów usb. Ja polecam Ci asusa eee- sama z niego od roku korzystam i jestem bardzo zadowolona, bo szybki, lekki, poręczny i bateria realnie trzyma 6h nawet po roku intensywnego używania.
ASUS Eee PC 1000H 1,6GHZ 10" 160GB 1024MB WWA (912857375) - Aukcje internetowe Allegro
a do tego taki fajny doddatek, który też mam
Naklejki na ASUS Eee PC 901, 1000, 1000H - ochrona (925979167) - Aukcje internetowe Allegro
Dzięki za radę...powiedz mi tylko kochana bo ja może mało się znam, prawie wcale po co więcej portów USB Nie śmiejcie się ze mnie bo ja w tych kewstiach kiepska jestem...Jeśli dobrze będzie jutro mój Szymmon kupi mi laptopa, bo w sb tego oddajemy do reklamacji i namówiłam, go że to doskonała okazja żeby miała takiego dla siebie Jak ja bez kompa mieś wytrzymam....mieś bez was:-)
Powiem tak, 17 tydź jest specyficznym tyg kiedy USG już przez brzuszek jest robione...nie wszystko dokładnie widać...u mnie yło podobni wizyta krótka i nic z niej specjalnie nie wynikało...powiedziałam o tym lekarzowi, a on wyjasnił, że wszytsko po prostu jest w porządku i to jest specyficzne dla tego tyg.Cześć dziewczyny miałam dzisiaj wizytę ale się po niej tylko podłamałam moim lekarzem i muszę go zmienić.
Zbadał mnie ginekologicznie w ciągu 2min, później kazł się położyć do USG brzusznego, ale zrobił je tak, żebym tylko zobaczyła dzidzie i tyle. Żadnych badań, żadnych pomiarów, pokazał mi główkę i kość udową, ale ich nie zmierzył, nie dał posłuchać bicia serca tylko pokazał jak migocze na ekranie.
Dał mi skierowanie na morfologię krwi i badanie ogólne moczu, a Ja się spytałam czy mam zrobić toxo bo mam w domu koty, a w wcześniejszych badaniach wyszło, że nigdy nie chorowałam na toxo i nie mam przeciwciał, a On że nie muszę :-( Jestem załamana nie wiem co myśleć? Chodzę prywatnie za każdą wizytę płacę 100zł, a czuje się olewana.
Uważacie, że powinnam zmienić lekarza czy wierzyć mu, że wszystko jest ok??
Nie podejmuj pochopnych decyzji...zastanów się na pewno podejmiesz najlepszą dla Ciebie decyzję...Jeśli czujesz się traktowana niewłaściwie powiedz o tym lekarzowi...albo jesli uważasz że się nie da rezygnuj...
Dziękuję Wam za rady w sprawie komputera...