reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

reklama
Bombusia Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i na razie operacja nie będzie konieczna, może dieta pomoże a lekarze usuną kamyczek po porodzie. Tylko się nie denerwuj kochana, wiem że jest Ci ciężko ale musisz być silna. Trzymam za Ciebie kciuki.:-)

Pajkaa Ten poród Lotosu to dla mnie jakaś abstrakcja, jak mogę przez 10dni trzymać moje maleństwo z pępowiną i łożyskiem :eek: Nie wyobrażam sobie czegoś takiego, ale są różni ludzie i różne zwyczaje :tak:

Cześć!
Ja na razie tylko witam, bo zaraz na spacerek wybywamy:tak: Piękna pogoda dziś za oknem:-) Basia nie chciała wczoraj zasnąć-o 22.30 w końcu jej się udało i to na kanapie przed telewizorem:eek: A dziś pobudka o 6:no: I ma jakiegoś powera, a ja nie mam siły za nią nadążyć:rofl2:
Odebrałam wczoraj dyplom moich studiów podyplomowych-później byliśmy na pizzy, ale mnie odrzuciło od tego rodzaju rzeczy i wsunęłam sałatkę:-p
No i znowu miałam wczoraj bóle brzucha-znowu nospa i trochę przeszło...
Nie poczytałam nawet co u Was, ale nadrobię później:-)

u mnie też dzisiaj pięknię na dworze, słoneczko świeci :)
Do tej pory leniuchowaliśmy w łóżku.
A my dziś wybieramy się do teatru na Dzikie żądze.
Pozdrawiam i życze miłego dnia.

Ola gratuluję wizyty cudownie, że dzidzia duża i zdrowa:-D

Niuunia, na prawdę bardzo mi przykro...jeśli mogę zapytać co tak na prawdę się stało?...po prostu bezobjawowo i nagle...Mam nadzieję, że sobie radzisz...

Bombusia nie przejmuj się, jutro wizyta u gienka więc wszystko mu opowiesz i on dokładnie Cię pokieruje co i jak...sama nie miałam podobnych problemów więc nie orientuje się co i jak, ale na pewno ty i dzidzia dacie radę..pewnie będzie wiązało się to z dietą, ale to lekarz Ci najwięcej wytłumaczy

A ja wczoraj równiez poczułam konkretne ruch dziecka...jestem szczęśliwa....:-D:-D:-D:-D

Ola gratuluję wizyty cudownie, że dzidzia duża i zdrowa:-D

Niuunia, na prawdę bardzo mi przykro...jeśli mogę zapytać co tak na prawdę się stało?...po prostu bezobjawowo i nagle...Mam nadzieję, że sobie radzisz...

Bombusia nie przejmuj się, jutro wizyta u gienka więc wszystko mu opowiesz i on dokładnie Cię pokieruje co i jak...sama nie miałam podobnych problemów więc nie orientuje się co i jak, ale na pewno ty i dzidzia dacie radę..pewnie będzie wiązało się to z dietą, ale to lekarz Ci najwięcej wytłumaczy

A ja wczoraj równiez poczułam konkretne ruch dziecka...jestem szczęśliwa....:-D:-D:-D:-D

no to gratuluje :-D:-D ciesze sie bardzo u nie niestety byl tylko jednorazowy kopniak, ale moze sie powtorzy ;-) na razie za wczesnie chyba na częstrze

Już nie długo pewnie będą ten nasze ruchy systematyczne...
pajeczko nie rezygnuj z forum:-(

musialam pare rzeczy poblokować, ale chyba jakos nie umiem się z Wami rozstać :-D:-Dja na razie poczułam raz kopniaczka, ale mysle, ze maluszek jest jeszcze maly na takie ruchy systematyczne, zebym czula

reklama
Ale mam WIELKI problem wczoraj zaczęłam odczuwac lekkie bóle, bo mam kamień w woreczku żółciowym, dowiedziałam się o tym właściwie przypadkowo, pod koniec listopada, bo chciałam zrobić USG konrolne jamy brzusznej, no i zrobiłam wszystkie "bebechy" w porzo oprócz woreczka, kamień 15 mm, u mnie jest to dziedziczne w rodzinie, wszystkie kobiety maja usuwane od pokoleń, no ale ja jestem w ciąży, boję się jak cholera, jak będzie atak to tylko szpital, ginek. moja powiedziała, że trzeba byc na diecie i naprawdę sie pilnować więc od dziś przysięgłam sobie, że dieta, tak się wczoraj wystraszyliśmy z M, że zaraz wertowliśmy w internecie. Boję się Mamuśki bardzo, bo to wczesna ciąża, a co potem???? Pewnie żadna z Was nie ma takich problemów, bo jesteście młode Mamuski, a ja się teraz zamartwiam.
Jutro USG genetyczne tez się denerwuję więc niedzielę mam poddenerwowaną, może u teściów się odstresuje, bo są fajni i dobrzy:(((( Mam chandrę:no::wściekła/y:!
bambusia ,moja babcia tez miała usuwane kamienie , moja mama jest zdrowa i ja wiec wątpię żeby to było dziedziczne, czytałam gdzies ze w pęcherzyku żółciowym lub w drogach żółciowych.
Do tworzenia się kamieni żółciowych usposabiają:

• otyłość,
  • cukrzyca,
  • długotrwałe błędy żywieniowe,
  • hiperlipidemia – zaburzenia gospodarki lipidowej,
  • małe stężenie cholesterolu HDL w surowicy,
  • leki hormonalne.
ja młoda tez nie jestem tylko 4 lata od Ciebie młodsza ;)

musialam pare rzeczy poblokować, ale chyba jakos nie umiem się z Wami rozstać :-D:-Dja na razie poczułam raz kopniaczka, ale mysle, ze maluszek jest jeszcze maly na takie ruchy systematyczne, zebym czula

ciesze się ze zostajesz :-)
a ja dopiero co wstałam :zawstydzona/y:
ojjj dobrze mi się spało :-p

Do góry