reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Martuśka to co polecasz ?ja w pierwszej ciązy piłam chyba tylko cole której wcześniej nienawidziłam, i ba musiała byc tylko w butelce i tak jest dalej , wode wtedy znienawidziałam a piłam tylko ją , teraz mam podobnie ale nawet cola mi cos nie podchodzi :sorry:

mnie pomaga zielona herbata z imbirem, i to bardzo (ale firmy Malwa, bo tam jest naturalny imbir i stanowi 30% skladu).
mozna też pewnie kupic osobno imbir w proszku i sobie dosypywac, tylko wtedy herbata jest dośc ostra.
jem tez sporo migdałów, bo podobno powinno sie je jesc na tym etapie ze wzgledu na witaminy i mineraly, ale slyszalam ze pomagaja tez na mdłości.
oprocz tego relaks, relaks, relaks..to chyba pomaga mi najbardziej, zwłaszcza spacery :)

P.S. moje kolezanki stosowały tez koper włoski i lekkie buliony na skrzydełkach domowej roboty (tzn. nie gotowe buliony czy bulionetki)

Ostatnia edycja:
reklama
Wszystkiego najlepszego dla chrzesnicy Esch, Puchatki taty i synusia Pauli.
Dziekuje kochana :-)

Dziewczynki ja wiem że nie powinno się sexić w pierwszych tygodniach ciąży a zwłaszcza w tych dniach gdzie miała się pojawić @ ale my przecież jesteśmy już znacznie dalej przynajmniej większość z nas więc myślę że jeżeli nie ma przeciwskazać od gina to śmiało można się przytulać :tak:
ja przeżyłam już jedno poronienie:-( i mimo że nie skurcze macicy były tego powodem to teraz jestem ostrożniejsza i wole dmuchać na zimne :tak: oboje z mężem jesteśmy tego zdania :tak: później oczywiście wrócimy do przytulanek jeśli wszystko będzie ok :tak: mamy całe życie przed sobą ;-):-D

Co do mdłości to też słyszałam że pomaga herbatka imbirowa i migdały, herbatniki, biszkopty. Chociaż mi w poprzedniej ciąży migdały nie pomagały!
wczoraj za to jak zjadłam ogórki kiszone to mdłości ustały! :-D

Mi tez dziewczyny wydaje sie ze kazda z nas czuje czy powinna i kiedy moze sie seksic:tak::-) ja juz sie nie moge doczekac :-D narazie postuje bo tak dlugo czekalam na tego maluszka ze sie poprostu boje, naszczescie moj mazl tez wiec jest dobrze:tak: a po zatym sa jeszzcze inne tak zwane Inne Czynności Seksualne:laugh2::laugh2::laugh2: takze nie martwcie sie damy rade przez cale 9 miesiecy !:laugh2::laugh2:

ja dzis skoczylam na betke, wyniki bede miala po 16 stej , trzymajcie kciuki plisss:sorry::sorry::sorry:

Mi tez dziewczyny wydaje sie ze kazda z nas czuje czy powinna i kiedy moze sie seksic:tak::-) ja juz sie nie moge doczekac :-D narazie postuje bo tak dlugo czekalam na tego maluszka ze sie poprostu boje, naszczescie moj mazl tez wiec jest dobrze:tak: a po zatym sa jeszzcze inne tak zwane Inne Czynności Seksualne:laugh2::laugh2::laugh2: takze nie martwcie sie damy rade przez cale 9 miesiecy !:laugh2::laugh2:

ja dzis skoczylam na betke, wyniki bede miala po 16 stej , trzymajcie kciuki plisss:sorry::sorry::sorry:
Trzymam kciuki za betkę ja na razie więdnę w pracy:-:)-:)-(

a po zatym sa jeszzcze inne tak zwane Inne Czynności Seksualne:laugh2::laugh2::laugh2: takze nie martwcie sie damy rade przez cale 9 miesiecy !:laugh2::laugh2:

ja dzis skoczylam na betke, wyniki bede miala po 16 stej , trzymajcie kciuki plisss:sorry::sorry:

9 m-cy bez sexu?!?! i to takiego ?!?! Boże... szczerze wspolczuje...:eek::confused2::szok:

a co do bety, to na pewno bedzie git, zobaczysz :tak::-)

9 m-cy bez sexu?!?! i to takiego ?!?! Boże... szczerze wspolczuje...:eek::confused2::szok:

a co do bety, to na pewno bedzie git, zobaczysz :tak::-)
zle mnei zrouzmialas, chodzilo mi o to ze czasami jest tak ze kobiety maja zabroniony seks przez 9 miesiecy ze wzgledu na maluszka i ze wtedy zostaja jeszcze inne czynnosci seksualne..... nie chodzilo mi o mnie....:-p to bylo teoretycznie napisane...

Zjadłam banana i popijam miętą :-D:-D:-D A co u was? Ciekawe jak tam czuje się Paula i Kiniusia, które również dopadły typowe objawy ciąży

reklama
Zjadłam banana i popijam miętą :-D:-D:-D A co u was? Ciekawe jak tam czuje się Paula i Kiniusia, które również dopadły typowe objawy ciąży

ja musze cos zjesc, ale mnie odrzuca. wciaz mam mdlości i lekkie dusznosc, ale te objawy są coraz słabsze na szczęście. dopada mnie za to niestety leń. a wstalam spocona i rozdrazniona/nerwowa jakaś :/

no ciekawe, ciekawe. jakos sie nie odzywają..

Do góry