reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Kiwi mogę jesć na kilogramy od tyodnia tak mi smakują, następne są zielone grapefruity i trzecie są gruszki. Co wieczór zjadam porcę owoców, ale cieszę się, bo ograniczyłam słodycze:tak::-)!!!!!
Ale brzunio mi stoi coś w miejscu???? Nie wiem czy to chwilowo???

reklama
Kasiu2506, bardzo Ci gratuluję ruchów maleństwa :-D
Cieszę się, że dogadałaś się z dyrką :tak:
Bombusiu, super, że odwiedziłaś koleżanki w pracy :tak: Gartuluję dobrej teściowej :tak: Cieszę się, że z po wizycie, z szyjką wszystko ok. :tak: Ja byłam na ostatniej wizycie w 14 tygodniu i lekarka też mimo wszystko przedłużyła mi luteinkę i także biorę dalej 2x2 :tak: Teraz wizyta mi wypada w 18 tygodniu ciąży, więc zobaczymy co i jak :tak: Oooo, zwolnienie przedłużyła Ci od razu na 1,5 m-ca. Super, masz z głowy :tak:

Ja już też po pracy :-)
Tylko strasznie się rozpisałyście dzisiaj i pół godziny lektury miałam ;-)

Co do teściowej to moja nie jest oficjalną teściową bo z Misiem nie mamy ślubu, dopiero gdzieś za 2 lata weźmiemy :-)
Ale teściówkę to mogę na rękach nosić, sama ma okropną teściową która cały czas jej udowadnia, że się na niczym nie zna i nic nie umie, a moją teściową szlak trafia bo czuje się często jak 47letnia gówniara przez to:crazy: A na dodatek mieszkają razem:angry::angry::angry:
Ale dla mnie jest dobrą koleżanką, zawsze mogę na Nią liczyć i od kiedy jestem z moim traktowała mnie bardzo dobrze, a od kiedy jestem w ciąży jak własną córkę:-)(Ona ma samych synów).
Widuje się z Nią min raz w tygodniu, bo sama Ją zapraszam na pogaduszki i wcześniej drineczki w sobote lub w niedziele na obiadek:tak:

Ja dzisiaj po pracy pierwsze co musiałam zjeść kiwi, ale marzy mi się arbuz od dwóch tygodni:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Truskawki też bym zjadła, ale nie chce mi się jechać na drugi koniec miasta, Tesco mam pod domem dlaczego w tesco nie ma takich promocji:crazy:

Gratuluje pierwszych ruchów dzidzi, Ja też chce :sorry:

Kasiu2506, bardzo Ci gratuluję ruchów maleństwa :-D
Cieszę się, że dogadałaś się z dyrką :tak:
Bombusiu, super, że odwiedziłaś koleżanki w pracy :tak: Gartuluję dobrej teściowej :tak: Cieszę się, że z po wizycie, z szyjką wszystko ok. :tak: Ja byłam na ostatniej wizycie w 14 tygodniu i lekarka też mimo wszystko przedłużyła mi luteinkę i także biorę dalej 2x2 :tak: Teraz wizyta mi wypada w 18 tygodniu ciąży, więc zobaczymy co i jak :tak: Oooo, zwolnienie przedłużyła Ci od razu na 1,5 m-ca. Super, masz z głowy :tak:

KINIUSIA a czy coś o płci już wiedziałaś tzn. jakieś podejrzenia co masz w brzuszku jak miałaś to USG????
Ja będę dopiero 13 tyg. więc pewnie nie ma szans na stwierdzenie płci, a chciałabym też już wiedzieć!!!:tak:

Ja już też po pracy :-)
Tylko strasznie się rozpisałyście dzisiaj i pół godziny lektury miałam ;-)

Co do teściowej to moja nie jest oficjalną teściową bo z Misiem nie mamy ślubu, dopiero gdzieś za 2 lata weźmiemy :-)
Ale teściówkę to mogę na rękach nosić, sama ma okropną teściową która cały czas jej udowadnia, że się na niczym nie zna i nic nie umie, a moją teściową szlak trafia bo czuje się często jak 47letnia gówniara przez to:crazy: A na dodatek mieszkają razem:angry::angry::angry:
Ale dla mnie jest dobrą koleżanką, zawsze mogę na Nią liczyć i od kiedy jestem z moim traktowała mnie bardzo dobrze, a od kiedy jestem w ciąży jak własną córkę:-)(Ona ma samych synów).
Widuje się z Nią min raz w tygodniu, bo sama Ją zapraszam na pogaduszki i wcześniej drineczki w sobote lub w niedziele na obiadek:tak:

Ja dzisiaj po pracy pierwsze co musiałam zjeść kiwi, ale marzy mi się arbuz od dwóch tygodni:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Truskawki też bym zjadła, ale nie chce mi się jechać na drugi koniec miasta, Tesco mam pod domem dlaczego w tesco nie ma takich promocji:crazy:

Gratuluje pierwszych ruchów dzidzi, Ja też chce :sorry:
Bogusiu, ja z M. takze jeszcze nie mamy ślubu, ale po ponad 7 latach związku czujemy się jakbyśmy byli "starym, dobrym małżeństwem". :tak:
Z przyzwyczajenia mówię teściowa, teściu. Tak samo mój M. mówi na moją mamę teściowa. :tak:
Co do Twojej teściowej to gratuluję Ci. To bardzo dużo daje jak ma się taką bratnią duszę w postaci teściowej. :tak:
Ja teraz próbuję olewać swoja, żeby dzidzi nie stresować, ale czasem się po prostu nie da i łzy lecą :-(

KINIUSIA a czy coś o płci już wiedziałaś tzn. jakieś podejrzenia co masz w brzuszku jak miałaś to USG????
Ja będę dopiero 13 tyg. więc pewnie nie ma szans na stwierdzenie płci, a chciałabym też już wiedzieć!!!:tak:
Bombusiu, pytałam lekarza, ale powiedział, że jest za wcześnie na stwierdzenie płci i nie powiedział w ogóle. Może to kwestia sprzętu, bo do najlepszych nie należał, ale może też nie chciał mówić, gdy nie był do końca pewny. :tak:
Byłam trochę rozczarowana, ale z drugiej strony, jakby przez kilka tygodniu jednak z dziewczynki zrobił się chłopiec (lub na odwrót), to bym już zgłupiała i nie wiedziała w co mam w końcu wierzyć. ;-) Zobaczymy za 2 tygodnie :tak:
Moja siostra dowiedziała się w nie całym 13 tygodniu, ale lekarz zastrzegł, że to tak na 80 %, no i tak zostało. Jak miała być córka, tak się nic nie zmieniło :tak:
Chociaż okaże się tak naprawdę za 3 tygodnie na porodówce :-p;-)

Ostatnia edycja:
Bogusiu, ja z M. takze jeszcze nie mamy ślubu, ale po ponad 7 latach związku czujemy się jakbyśmy byli "starym, dobrym małżeństwem". :tak:
Z przyzwyczajenia mówię teściowa, teściu. Tak samo mój M. mówi na moją mamę teściowa. :tak:
Co do Twojej teściowej to gratuluję Ci. To bardzo dużo daje jak ma się taką bratnią duszę w postaci teściowej. :tak:
Ja teraz próbuję olewać swoja, żeby dzidzi nie stresować, ale czasem się po prostu nie da i łzy lecą :-(

KINIUSIA no naprawdę to przykre, ze masz taką zołzę teściową, jak może Cię ranic matkę jej przyszej-ego wnuczki-czka:no::wściekła/y:!!!!
Ale dobrze, ze ze swoim M jesteś juz tyle lat, a pewnie, ze papierek nie ma znaczenia, jak ma być w związku, najważniejsze jest, zeby się szanować i móc na tej 2 osobie polegać.
Ja też z moim M się docierałam, nie powiem , a teraz rozumiemy się bez słów, naprawdę!!!!!:tak:
Ale bądź dzielna myśl o maluszku, aby się nie denerwował, bo wyczytałam, ze nasze dzidzie już wyczuwają co się dzieje, i reagują na silniejszy dotyk!!!!!!:-)

Ostatnia edycja:
No i poczytałam sobie o lodach... I co ja mam zrobić, bo nie mam w lodówce... a do sklepu to mi się nie chce iść :eek::eek:

reklama
Shyla to zacznij kupowac :) ja nie kupuje ciuszków dla chłopca tylko neutral bo co jak podczas porodu nie bedzie siusiorka??

I chyba tak zacznę robić :tak:
bo już nie wytrzymuje jak przechodzę kolo takich słodkich rzeczy :-D

mniam.... lody.Chyba powiem mężusiowi żeby kupił algidę śmietankową i kubeczki w pierwszej ciąży się tym zajadałam;-)

Ja właśnie swojego mężulka wygoniłam do sklepu po lody :-D
a ze nie bylo truskawkowych ,przyniósł mi z czereśnią tzw: Amarena mniam ,mniam pychota :-p

Shyla, i ja tak mam. Rano nie jest mały, bo już zaokrąglony, ale popołudniu i wieczorem to jest piłeczka:tak::-D
U mnie właśnie tez jest zaokrąglony, tyle ze dużo mniejszy niż wieczorkiem :tak:;-)

Do góry