reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Kiwi mogę jesć na kilogramy od tyodnia tak mi smakują, następne są zielone grapefruity i trzecie są gruszki. Co wieczór zjadam porcę owoców, ale cieszę się, bo ograniczyłam słodycze:tak::-)!!!!!
Ale brzunio mi stoi coś w miejscu???? Nie wiem czy to chwilowo???

reklama
Kasiu2506, bardzo Ci gratuluję ruchów maleństwa :-D
Cieszę się, że dogadałaś się z dyrką :tak:
Bombusiu, super, że odwiedziłaś koleżanki w pracy :tak: Gartuluję dobrej teściowej :tak: Cieszę się, że z po wizycie, z szyjką wszystko ok. :tak: Ja byłam na ostatniej wizycie w 14 tygodniu i lekarka też mimo wszystko przedłużyła mi luteinkę i także biorę dalej 2x2 :tak: Teraz wizyta mi wypada w 18 tygodniu ciąży, więc zobaczymy co i jak :tak: Oooo, zwolnienie przedłużyła Ci od razu na 1,5 m-ca. Super, masz z głowy :tak:

Ja już też po pracy :-)
Tylko strasznie się rozpisałyście dzisiaj i pół godziny lektury miałam ;-)

Co do teściowej to moja nie jest oficjalną teściową bo z Misiem nie mamy ślubu, dopiero gdzieś za 2 lata weźmiemy :-)
Ale teściówkę to mogę na rękach nosić, sama ma okropną teściową która cały czas jej udowadnia, że się na niczym nie zna i nic nie umie, a moją teściową szlak trafia bo czuje się często jak 47letnia gówniara przez to:crazy: A na dodatek mieszkają razem:angry::angry::angry:
Ale dla mnie jest dobrą koleżanką, zawsze mogę na Nią liczyć i od kiedy jestem z moim traktowała mnie bardzo dobrze, a od kiedy jestem w ciąży jak własną córkę:-)(Ona ma samych synów).
Widuje się z Nią min raz w tygodniu, bo sama Ją zapraszam na pogaduszki i wcześniej drineczki w sobote lub w niedziele na obiadek:tak:

Ja dzisiaj po pracy pierwsze co musiałam zjeść kiwi, ale marzy mi się arbuz od dwóch tygodni:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Truskawki też bym zjadła, ale nie chce mi się jechać na drugi koniec miasta, Tesco mam pod domem dlaczego w tesco nie ma takich promocji:crazy:

Gratuluje pierwszych ruchów dzidzi, Ja też chce :sorry:

Kasiu2506, bardzo Ci gratuluję ruchów maleństwa :-D
Cieszę się, że dogadałaś się z dyrką :tak:
Bombusiu, super, że odwiedziłaś koleżanki w pracy :tak: Gartuluję dobrej teściowej :tak: Cieszę się, że z po wizycie, z szyjką wszystko ok. :tak: Ja byłam na ostatniej wizycie w 14 tygodniu i lekarka też mimo wszystko przedłużyła mi luteinkę i także biorę dalej 2x2 :tak: Teraz wizyta mi wypada w 18 tygodniu ciąży, więc zobaczymy co i jak :tak: Oooo, zwolnienie przedłużyła Ci od razu na 1,5 m-ca. Super, masz z głowy :tak:

KINIUSIA a czy coś o płci już wiedziałaś tzn. jakieś podejrzenia co masz w brzuszku jak miałaś to USG????
Ja będę dopiero 13 tyg. więc pewnie nie ma szans na stwierdzenie płci, a chciałabym też już wiedzieć!!!:tak:

Ja już też po pracy :-)
Tylko strasznie się rozpisałyście dzisiaj i pół godziny lektury miałam ;-)

Co do teściowej to moja nie jest oficjalną teściową bo z Misiem nie mamy ślubu, dopiero gdzieś za 2 lata weźmiemy :-)
Ale teściówkę to mogę na rękach nosić, sama ma okropną teściową która cały czas jej udowadnia, że się na niczym nie zna i nic nie umie, a moją teściową szlak trafia bo czuje się często jak 47letnia gówniara przez to:crazy: A na dodatek mieszkają razem:angry::angry::angry:
Ale dla mnie jest dobrą koleżanką, zawsze mogę na Nią liczyć i od kiedy jestem z moim traktowała mnie bardzo dobrze, a od kiedy jestem w ciąży jak własną córkę:-)(Ona ma samych synów).
Widuje się z Nią min raz w tygodniu, bo sama Ją zapraszam na pogaduszki i wcześniej drineczki w sobote lub w niedziele na obiadek:tak:

Ja dzisiaj po pracy pierwsze co musiałam zjeść kiwi, ale marzy mi się arbuz od dwóch tygodni:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Truskawki też bym zjadła, ale nie chce mi się jechać na drugi koniec miasta, Tesco mam pod domem dlaczego w tesco nie ma takich promocji:crazy:

Gratuluje pierwszych ruchów dzidzi, Ja też chce :sorry:
Bogusiu, ja z M. takze jeszcze nie mamy ślubu, ale po ponad 7 latach związku czujemy się jakbyśmy byli "starym, dobrym małżeństwem". :tak:
Z przyzwyczajenia mówię teściowa, teściu. Tak samo mój M. mówi na moją mamę teściowa. :tak:
Co do Twojej teściowej to gratuluję Ci. To bardzo dużo daje jak ma się taką bratnią duszę w postaci teściowej. :tak:
Ja teraz próbuję olewać swoja, żeby dzidzi nie stresować, ale czasem się po prostu nie da i łzy lecą :-(

KINIUSIA a czy coś o płci już wiedziałaś tzn. jakieś podejrzenia co masz w brzuszku jak miałaś to USG????
Ja będę dopiero 13 tyg. więc pewnie nie ma szans na stwierdzenie płci, a chciałabym też już wiedzieć!!!:tak:
Bombusiu, pytałam lekarza, ale powiedział, że jest za wcześnie na stwierdzenie płci i nie powiedział w ogóle. Może to kwestia sprzętu, bo do najlepszych nie należał, ale może też nie chciał mówić, gdy nie był do końca pewny. :tak:
Byłam trochę rozczarowana, ale z drugiej strony, jakby przez kilka tygodniu jednak z dziewczynki zrobił się chłopiec (lub na odwrót), to bym już zgłupiała i nie wiedziała w co mam w końcu wierzyć. ;-) Zobaczymy za 2 tygodnie :tak:
Moja siostra dowiedziała się w nie całym 13 tygodniu, ale lekarz zastrzegł, że to tak na 80 %, no i tak zostało. Jak miała być córka, tak się nic nie zmieniło :tak:
Chociaż okaże się tak naprawdę za 3 tygodnie na porodówce :-p;-)

Ostatnia edycja:
Bogusiu, ja z M. takze jeszcze nie mamy ślubu, ale po ponad 7 latach związku czujemy się jakbyśmy byli "starym, dobrym małżeństwem". :tak:
Z przyzwyczajenia mówię teściowa, teściu. Tak samo mój M. mówi na moją mamę teściowa. :tak:
Co do Twojej teściowej to gratuluję Ci. To bardzo dużo daje jak ma się taką bratnią duszę w postaci teściowej. :tak:
Ja teraz próbuję olewać swoja, żeby dzidzi nie stresować, ale czasem się po prostu nie da i łzy lecą :-(

KINIUSIA no naprawdę to przykre, ze masz taką zołzę teściową, jak może Cię ranic matkę jej przyszej-ego wnuczki-czka:no::wściekła/y:!!!!
Ale dobrze, ze ze swoim M jesteś juz tyle lat, a pewnie, ze papierek nie ma znaczenia, jak ma być w związku, najważniejsze jest, zeby się szanować i móc na tej 2 osobie polegać.
Ja też z moim M się docierałam, nie powiem , a teraz rozumiemy się bez słów, naprawdę!!!!!:tak:
Ale bądź dzielna myśl o maluszku, aby się nie denerwował, bo wyczytałam, ze nasze dzidzie już wyczuwają co się dzieje, i reagują na silniejszy dotyk!!!!!!:-)

Ostatnia edycja:
No i poczytałam sobie o lodach... I co ja mam zrobić, bo nie mam w lodówce... a do sklepu to mi się nie chce iść :eek::eek:

reklama
Shyla to zacznij kupowac :) ja nie kupuje ciuszków dla chłopca tylko neutral bo co jak podczas porodu nie bedzie siusiorka??

I chyba tak zacznę robić :tak:
bo już nie wytrzymuje jak przechodzę kolo takich słodkich rzeczy :-D

mniam.... lody.Chyba powiem mężusiowi żeby kupił algidę śmietankową i kubeczki w pierwszej ciąży się tym zajadałam;-)

Ja właśnie swojego mężulka wygoniłam do sklepu po lody :-D
a ze nie bylo truskawkowych ,przyniósł mi z czereśnią tzw: Amarena mniam ,mniam pychota :-p

Shyla, i ja tak mam. Rano nie jest mały, bo już zaokrąglony, ale popołudniu i wieczorem to jest piłeczka:tak::-D
U mnie właśnie tez jest zaokrąglony, tyle ze dużo mniejszy niż wieczorkiem :tak:;-)

Do góry