reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
dziwnie się dziś czuje:eek:
mam uczucie jeżdżenia po brzuchu,i na samym dole jakby mi coś leżało i co chwile siusiu się chciało:sorry:
I uczucie jakby brzuszek mi rósł:happy:

Dziewczynki wy tez tak macie ze wieczorem duży brzuszek a jak wstajecie rano to o wiele mniejszy? bo ja tak mam:confused2:

Codziennie tak mam.. rano mało widoczny a wystarczy ze troszke pochodze i mnie wybebesza.. a na wieczór to juz jest wielki balon..

Ja też się jakoś nie nastawiam, że mi lekarka powie ze to chłopiec czy dziewczynka na nastepnej wizyecie.. mam sie umowic za miesiąc ale postaram sie zeby to było za 3 tygodnie.. a jak wyjdzie to nie wiem..

Ja mam super teśiową (mimo, że nadopiekuńczą no ale kochana jest i się bardzo martwi), ale mój brat ma przechlapane:-D Mama jego żony niemal od rana do wieczora wizytuje z mężem u nich w domu, sprząta tam (mimo, że mój brat tego nie chce), nawet na Sylwestra przyjechali,,,bardzo nachalni są, mają już swoje kapcie i swoje klucze :-):-):-) A najlepsze, że ja tylko kilka razy córeczkę mojego brata miałam na rękach, a jego teściowa jak wpada to od rana do wieczora dziecko nosi (rozpuszcza) karmi, myje (według mnie winna jest również zona mojego brata, pozwala na zbyt wiele)
Shyla ja też mam parcie na pęcherz (już mam swoje miejscówki jak jestem na mieście, które poświęcę) i tak hipermarkety, urzędy, laboratorium zawsze odwiedzę. Wieczorem brzusio nabrzmiały i pękaty, z rana wszystko się normuje.

Z tym brzusiem to myślałam ze tylko ja tak mam:happy:
no ale nie jestem sama ;-)
milusia83 , ja mam to samo jak jestem na mieście, wszystkie miejsca już znam gdzie toaleta się mieści :-D

Fiuufiuu, ach… te teściowe …. Brak słów… :szok: Załatwiłaś ją po całości i bardzo dobrze :tak::tak::tak:

m-f22, jestem w szoku, jak przeczytałam jakie życzenia dostał Twój M. od babci. :no: W głowie mi się to nie mieści, ale dobrze, że zaczęłaś to olewać . :tak: Choć czasem to i tak jest przykro… Gratuluję spoko teściowej.:tak:
Pajkaa, i ja zawsze byłam tą gorszą córką, a teraz choć moja sis jest starsza 6 lat i też będzie miała dzidziusia, to daje mamie popalić, i też się na nią do mnie wyżala. Ja takze jej wtedy odpowiadam, że sama ją sobie tak wychowała.;-)
Marulka, ale o co chodzi?;-) HiHiHi…R uchan…heh, dobre;-):-DJa nawet nie wiem czy w Łodzi jest taki sklep, bo nigdy nie byłam w nim. :zawstydzona/y: Truskawki za 3 zł?!:szok: Ja też KCEM!!!:tak::tak::tak:Co do postu pod postem, to my taki rygor tu wprowadzamy z Ciamajdką? HiHiHi ;-)

S_A_R_K_A, gratuluję udanej wizyty. Cieszę się, że wszystko dobrze. :-) Zgadzam się z Marulką, dwóch chłopaków mieć to tez jest super.:tak:
Marciamaja, super, że wszystko dobrze. :tak: Co do jajecznicy, to jadłam dziś na śniadanko, ale po dwóch kęsach oddałam M., bo jednak mi się odechciało jej.;-)
Polianna, nie są sami chłopcy, bo Eschenbach będzie miała córeczkę :tak::tak::tak: , więc dziewczyna sierpniowa też jest.:-D
Milusiu, ale fajnie, ze już tak czujesz dzidzię. :tak::-) Gratuluję :tak:
Nektarynka, gratuluję!!!

Co do teściowych, to i ja mam taką "fajną". Mieszkamy razem, bo musimy, ale jak będziemy mieli się wyprowadzać to z daleka od niej. Wredne babsko :wściekła/y:
Na moją ciążę, to stwierdziła tylko, żebym pamiętała, że ciąża to nie choroba i to tyle od grudnia :-( Potrafi normalnie palić przy mnie, a jak M. jej zwrócił uwagę to stwierdziła, ze jest u siebie i będzie robiła to co chce, a my możemy swoje zasady wprowadzać jak będziemy u siebie. :-:)wściekła/y: Także jak podpala papierosa to ja robię wypad i zamykam się w pokoju.:-( Dla niej najważniejszy jest jest starszy synuś z dziewczyną i jej pierwszym wnuczkiem, my to dla niej zero, więc ja już sobie postanowiłam, ze moje dziecko już odpowiednio do babci wychowam ;-)

szok, ale jak musicie z nią mieszkac to jest koszmar, ja jak mnie moja wkurzy to nie odbieram od niej tel. dzisiaj nie obudziła, zeby powiedziec, zebym jej jedną rzecz w auchanie kupiła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dziwnie się dziś czuje:eek:
mam uczucie jeżdżenia po brzuchu,i na samym dole jakby mi coś leżało i co chwile siusiu się chciało:sorry:
I uczucie jakby brzuszek mi rósł:happy:

Dziewczynki wy tez tak macie ze wieczorem duży brzuszek a jak wstajecie rano to o wiele mniejszy? bo ja tak mam:confused2:
też tak mam to normalne:-)

ja zaraz zmykam na duze zakupy wiec pewnie jesczze jakies ciuszki kupie a co mi tam :)

Mama mojego M czytała, że Mozart wpływa dobrze na rozwój dziecka no i jak tylko wracamy z pracy w domu na full słychać Mozarta:-D:-D:-D (ale to z serca robi:D) wczoraj nie miałam serca jej powiedzieć, że nie słyszę swojego tv tylko Mozarta:D a Darek w tym czasie miał do załatwienia kilka spraw.

Ja wiem, ze moja tesciowa nie jest złą kobietą, albo tylko tak udaje. Moja mama zawsze sie mnie pyta ona jest taka głupia czy tylko udaje:-D
nie mysli, ze jak cos powie to moze to kogoś urazic, nie zastanawia sie nad sensem wypowiedzianych słów i nad ich znaczeniem dlatego mysle, ze tak czesto nie potrafimy sie dogadac bo ja jestem osobą, która bierze duzo rzeczy do siebie i ciężko przebacza.

Shyla to zacznij kupowac :) ja nie kupuje ciuszków dla chłopca tylko neutral bo co jak podczas porodu nie bedzie siusiorka??

Ja mam uczucie że mój brzuszek cały czas jest taki sam niezależnie od pory dnia................ogromny:-).

Tak jak mówiłam Teściówki na księżyc:-p

Ciuszki mam po synku i chrześniaku jak będzie dziewczynka to nic się nie stanie jak będzie paradować w bojówkach:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja zmykam dziewczynki na zakupy pochwale sie co tam jupiłm :) jak przyjade na razie marzą mi sie lody truskawkowe z bitą śmietaną i kawalkami truskawek i to zamierzam dzisiaj spełnic :-p

Do góry