reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

czesc dziewczyny!!!
ciesze sie u was i u dzidziolek wszytsko dobrze.
ja z dzidzia tez czujemy sie ok- pomino lekkich bolow w podbrzuszu.
niedawno wrocilam od dentysty i mam teraz piekne czysciutkie zabki:)
co do tesciowej to mam tez taka "super".ale szkoda gadac
milego popoludnia dziewczynki

reklama
Wszystkie teściówki na księżyc.
Oczywiście te złe:-)
To widzę że 3:0 dla facetów:tak:

Ja mam chłopca i bardzo bym się cieszyła jakby była dziewczynka ale na to nie liczę bo u mojego męża w rodzinie same chłopaki się rodzą.Więc bardzo się nie nastawiam.
Przez to cała rodzinka liczy na dziewczynkę co mnie trochę wkurza bo co jak będzie chłopak to będzie mniej kochany?!
Zresztą w roku kiedy rodziłam w rodzinie M urodziło się 2 chłopaków a na wieść że i ja będę miała chłopca teściówka zaaragowała bez entuzjazmu: Trzeci chłopak...:crazy:
Zobaczyła go po 4 tygodniach bo to niej ja z nim przyjechałam, a mieszka w tym samym mieście.Teraz też go odwiedza raz na 2 miesiące i dzwonić nie dzwoni.Ale przynajmniej mam spokuj bo nas nie nachodzi.A mój Synuś jest wspaniały i nie trzeci tylko dla mnie pierwszy.
Tak więc Teściówki na księżyc:-)

P.S Mam nadzieję że My będziemy wspaniałymi, nowoczesnymi teściówkami:tak:

Wszystkie teściówki na księżyc.
Oczywiście te złe:-)
To widzę że 3:0 dla facetów:tak:

Ja mam chłopca i bardzo bym się cieszyła jakby była dziewczynka ale na to nie liczę bo u mojego męża w rodzinie same chłopaki się rodzą.Więc bardzo się nie nastawiam.
Przez to cała rodzinka liczy na dziewczynkę co mnie trochę wkurza bo co jak będzie chłopak to będzie mniej kochany?!
Zresztą w roku kiedy rodziłam w rodzinie M urodziło się 2 chłopaków a na wieść że i ja będę miała chłopca teściówka zaaragowała bez entuzjazmu: Trzeci chłopak...:crazy:
Zobaczyła go po 4 tygodniach bo to niej ja z nim przyjechałam, a mieszka w tym samym mieście.Teraz też go odwiedza raz na 2 miesiące i dzwonić nie dzwoni.Ale przynajmniej mam spokuj bo nas nie nachodzi.A mój Synuś jest wspaniały i nie trzeci tylko dla mnie pierwszy.
Tak więc Teściówki na księżyc:-)

P.S Mam nadzieję że My będziemy wspaniałymi, nowoczesnymi teściówkami:tak:
Sierpien8, 3:1 dla facetów. Jest jedna sierpniowa dziewczynka u Esch :tak:
Oczywiście jestem za tym, żeby wystrzelić tesciówki na księżyc, ale tylko te złe :tak:

Gratulacje Nektarynko, a ile dzidzia liczyła sobie wzrostu:)?

na ostatniej wizycie miałam pomiary robione (tydzien temu w środe miała 5,6cm).. tym razem tylko obserwowalismy wszystko .. pokazywała mi Pani doktor oczka nosek, usta.. chociaz samam to dostrzegłam.. potem jak sie dzidzia odwróciła do nas zauwazylam cosik malego miedzy nogami ale ponoc na tym etapie u chłopców i u dziewczynek jest to samo.. zapytalam tylko czy byłoby widac plec, a lekarka odpowiedziala ze to jeszcze za wczesnie.. i tak sie ciesze ze dzidzia zdrowa..

Oj tp rzepraszam oczywiście:
3:1 dla chłopaczków
Gratulacje dla pierwszej sierpniowej dziewuszki!!!
moja niewiedza wynika z tego że nie mam czasu do Was często zaglądać i miałam parę dni przerwy:-)

A ja dzisiaj o 20:30 mam wizytację, dowiem się czy wsio oki zwłaszcza, że ostatnio nawiedziły mnie jakieś plamienia.
Mój lekarz prowadzący nie dysponuje sprzętem extra jakości, ale dodatkowo chodzę na USG do człowieka, który "podobno" dysponuje najlepszym sprzętem na świecie (jak dla mnie najlepszy może być przez tydzień, bo co chwilę produkowane są jeszcze lepsze:D:D:D).
Mnie mój ginekolog powiedział, że płeć 100% dopiero w 20 tyg bo nie chce wcześniej zapewniać rodziców, a potem się okazuje, że z dziewczynki robi się chłopak, a z chłopaka dziewczynka:D Sądzę, że USG będzie już przez brzuszek, bo mam dość tej pałki między nogami.

Ja wizytę mam jutro mój gin nie ma super sprzętu ale jak byłam w pierwszej ciąży powiedział mi w 13 tym tygodniu że na 90% chłopak i się nie mylił to może jutro dowiem się kogo noszę pod serduszkiem:-)

Witam,
Widzę, że temat teściowych wiecznie żywy. Mojej teściowej nie mogę nic zarzucić... a najbardziej podoba mi się to, że swoim znajomym mówi: "ja to jej się boję... wystarczy, że na mnie spojrzy" :-):-) strasznie mnie bawi jak słyszę ten tekst ... :-)

Z tego co wiem ta teoria dotyczy osób które mają konflikt serologiczny, wówczas rodzą się dzieci jednej płci, my nie mamy konfliktu... Ważne że zdrowy dzidziuś, chociaż taka igiełka w sercu jest :-(

O tej teorii nie słyszałam,z resztą mało prawdopodobna.
Ale czytałam o tym swego czasu,że niektóre pary są wręcz skazane na dzieci płci męskiej,ze wzgledu na silne geny.
Mam nadzieje,że u mnie tak nie będzie,bo marzę o córce jeszcze.
No ale synalka drugiego też będę kochac i rozpieszczać.;-):-)
Jeszcze kilka tygodni i sie dowiem.;-)

reklama
dziwnie się dziś czuje:eek:
mam uczucie jeżdżenia po brzuchu,i na samym dole jakby mi coś leżało i co chwile siusiu się chciało:sorry:
I uczucie jakby brzuszek mi rósł:happy:

Dziewczynki wy tez tak macie ze wieczorem duży brzuszek a jak wstajecie rano to o wiele mniejszy? bo ja tak mam:confused2:

Do góry