reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

W sensie,że wg Ciebie rozpoczęła 15 czy 16 tydzień?:))
Na moim przykładzie- jestem w 15 tygodniu, skończyłam 14 - tak liczy przynajmniej mój lekarz.

reklama
W sensie,że wg Ciebie rozpoczęła 15 czy 16 tydzień?:))
Na moim przykładzie- jestem w 15 tygodniu, skończyłam 14 - tak liczy przynajmniej mój lekarz.

a, no to wg naszych obliczen tydzien w tył. czyli jak na suwaku jest czternastka, to jest cały czas 14 tydzien, a nie 15. i tak mi tez pokazują stronki.

Witam
Dzień dobry Ciężaróweczki!
Czy macie też taką suchą skórę w ciąży, no ja się codziennie balsamuje dobrej firmy balsamem, ale skórę na nogach i rękach mam jak "starej babci du.." no nigdy tak się nie działo, jakis koszmar, dzidziol wszystko wyciąga czy co, może macie jakiś sprawdzony kosmetyk, aby się "ze mnie nie sypało":szok::no:!

Ja też mam strasznie suchą skórę.. ale jest lepiej ... kupiłam sobie Garniera czerwonego do intensywnej pielęgnacji bardzo suchej skóry.

Martitka daj znać co z Wami ..

Ja też teraz jestem już po skończonym 14 tc., a 15 ty skończę w sobotę

Czyli trwa 15 tydzien.
Jak byłam na usg w 11t 3d to gin mówił,że to 12 tydzien. Skonczony 11 , trwający 12 .
Eee zresztą, ;) nie ważne.

Skórę mam suchą,ale nie wiem czy bardziej niż przed ciążą. Zawsze mialam z tym problem. Mnie ostatnio dokucza kiepska sercowa kondycja -tez tak macie?

Po przejściu piętra schodów mam zadyszke przez kilka minut. Ostatnio też coraz częściej mam arytmie..

Dziewczyny, byłam u internistki na zastępstwie, bo nie było mojej dr.
Co za babsztyl :angry::wściekła/y: Z ciężką łaską mnie w ogóle przyjęła i zbadała (jeżeli można to tak nazwać :confused2:).
Mówiłam, że ogólnie czuję się w miarę dobrze, ale nie mogę sobie poradzić z tym katarem, no i rano trochę kasłałam, ale ten kaszel nie jest typowy taki "kaszlowy". Na katar nie dała mi nic :wściekła/y: ani nic nie doradziła z domowych sposobów. Nawet nie zapytała o nic związanego z katarem. Od razu zaczęła pisać antybiotyk ,więc grzecznie się zapytałam czy mogę go brać w ciąży. (pisze coś, a ja nie wiem co, to się zapytam, nie?). No i sobie tym pytaniem przechlapałam :no: Już w ogóle była jakaś taka nie miła. czułam się jakbym zakłóciła spokój królowej :angry: a ja się tylko zapytałam, żeby się upewnić. :confused2:
Nie dałam za wygraną, kiedy powiedziała, że mogę go brać w ciąży (uraziłam ją tym pytaniem, ale ja zawsze się wole upewnić:sorry:), zapytałam się czy od razu muszę przechodzić na antybiotyk :evil: Kurcze, moją siostrę w ciąży lekarka ratowała innymi bezpiecznymi sposobami, a ta potraktowała mnie na zasadzie " masz receptę z antybiotykiem i spadaj, bo mi przeszkadzasz" :confused2:
Z ciężką łaską mi odpowiedziała, że jak do jutra/pojutrze kaszel się pogorszy to wtedy mam dopiero włączyć antybiotyk.
Także leżę w łóżeczku i zobaczymy, mam nadzieję, że ten katar odpuści. Jeżeli nie, to w poniedziałek pójdę już do mojej lekarki :tak: Niech ona coś doradzi, bo jej ufam w 100%-ach :tak:

Martitka, no i jak?
Ciamajdko, powodzenia na wizycie. Wszystko będzie ok. :tak:

Czyli trwa 15 tydzien.
Jak byłam na usg w 11t 3d to gin mówił,że to 12 tydzien. Skonczony 11 , trwający 12 .
Eee zresztą, ;) nie ważne.

Skórę mam suchą,ale nie wiem czy bardziej niż przed ciążą. Zawsze mialam z tym problem. Mnie ostatnio dokucza kiepska sercowa kondycja -tez tak macie?

Po przejściu piętra schodów mam zadyszke przez kilka minut. Ostatnio też coraz częściej mam arytmie..

no ja juz tez nie wiem w takim razie. mi obaj ginkowie, i ten moj i ten od usg mowili jakby tydzien wczesniej. no ale wazne ze termin na 8.08 :-D

a co do sreca - mam dokladnie to samo niestety. w dodatku cisnienie zawsze mialam w gornych granicach no i tak tez mam teraz :(. no ale trudno, jakos trzeba dawac sobie z tym rade.

DZIEWCZYNY, BYŁAM DZISIAJ U GINEKOLOGA NA USG :-)

MALEŃSTWO MA 10 CM I WAŻY 164 g.

I.... UWAGA...................... PODOBNO JEST TO CHŁOPCZYK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rofl2::rofl2::rofl2::tak::tak::tak::-D:-D:-D

WSTĘONIE, CO PRAWDA LEKARZ TAK OCENIŁ, A WIĘCEJ POWIE MI NA NASTĘPNYM USG 11 MARCA :-):-):-)

WIECZORKIEM POSTARAM SIĘ WSTAWIĆ W ODPOWIEDNIM WĄTKU ZDJĘCIA SZKRABA, TYMCZASEM POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE. MIŁEGO DNIA :-):yes::yes::yes:

wow duża ta dzidzia :-) gratuluje no i super ze wszyściutko dobrze :tak:

ten odczyn mialam robiony bo ja mam Rh- a M ma Rh+ stad tez to badanie, miałam takze robione hbs, wr.. poza tym morfologia i mocz to standard.. ale za zadne badanie nie placilam..

super kochana to juz duuuzy "chłopczyk"

Dziewczyny ja ostatnio cos sie zaczynam martwic.. niby wszystko w porzadku, nie mam nudnosci, brzuch mi nie rosnie w sensie jak wyskoczyl w 10 tygodniu tak teraz ani centymetra wiecej.. waga jakos od 2 tygodni stoi i nie wiem czy mam sie martwic czy nie.. moze umowie sie dzis na prywatna wizyte bo jakos mi to nie daje spokoju.. wierze ze wszystko jest w porzadku.. ale jakos cos mi to nie wychodzi..

kochana to nie brzuch ma rosnąć a dzidzia :tak: ja w pierwszej ciąży do 5 miesiąca miałam plaski brzuszek :-)

Jestem zalamna :cry: Krwawie i wylatuja ze mnie skrzepy, mam wizyte na 15.30 tzymajce ksciuki dziewczyny :cry:

martitka-26 :-( daj znać co i jak :-(

I tak w ogóle witajcie kobity w czwartkowe tłuste popołudnie:-)
paczki1.jpg

Był sobie mały okrągły pączek.
Był lukrowany i nie miał rączek.
Miał za to smaczną brązową skórkę,a w środku dziurkę na konfiturkę.
Słodkiego popołudnia Wam życzę :):*

Ostatnia edycja:
reklama
martitka straszne co piszesz.. mam nadzieje, ze pojechalas do szpitala :-(

ja mam w karcie ciazy zawsze wpisany ten tydzien, ktory skonczony jest, a nie ten co biegnie...bylam w 15,2dniu to 15 tydzien mam wpisany :tak: nawet jakbym miala 15,6 to 15 tydzien lekarz by mi wpisal :-)

Do góry