reklama
Ja dlatego jeszcze u dentysty nie byłam Czekam na moment aż nie będę mieć odruchu wymiotnego po włożeniu czegokolwiek do buzi... No i to znieczulenie-dla mnie podstawa;-)to fakt dziewczyny pędzą jak szalone - człowiek pół dnia nie usiądzie to już ma sporo lektury
ja właśnie wróciłam od detysty - chyba bardziej wrażliwa teraz jestem. kiedyś wszystko bez znieczulenia, ale dziś to katorgii przeżyłam a nadal mnie boli - mam nadzieje, że jutro już ustąpi :-( lekarz powiedział, że lepiej ze znieczuleniem poczekać po 3 m-cu.
Kiniusia, Milusia-i ja niestety wiem co to kłopoty z zatokami... Teraz katar się nasilił, wszystko spływa do gardła
saudades
Fanka BB :)
To bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku :-)klucie mam raz z prawej raz z lewej i raz po środku i ciągnie aż do pępka i czasem w dol, no ale byłam u lekarza dziś bo ja jestem panikara ;-D i jest wszystko dobrze a klucia to jest normalne zjawisko w ciąży wiec nie mam co sie martwic
miałam nawet USG i widziałam mojego dzidziusia :-) ma prawie 6cm ale tak się wiercił ze nie można było go dobrze zmierzyć :-):-) no ale daliśmy rade
mam zwiększona dawkę magnezu no i krople na mdłości żebym mogla spokojnie jeść ;-)
Pytałam w którym miejscu masz te kłucia, bo sama mam takie od początku ciąży. Jakby to były pobolewania w bokach nie przejmowałabym się, gorzej z tymi w podbrzuszu, na środku... Biorę luteinę na podtrzymanie, no-spę, mg+b6 i narazie wszystko ok ;-) Przechodzimy w drugi trymestr, więc powinno już być tylko lepiej. Najgorsze za nami!
To może lepiej trochę poczekać... Ja sie nie doczekałam jeszcze wizity, a juz coś pobolewa ehh Tak to niestety jest z naszymi zębami w ciąży. Podobno żeby zapobiec bólom zębów w ciąży powinno sie jeść dużo wapnia. Jeśli maluszek będzie korzystał z naszych zapasów wapnia, a my nie będziemy go miały wystarczająco dużo dla siebie, wtedy organizm bierze się za ten wapń z zębówja właśnie wróciłam od detysty - chyba bardziej wrażliwa teraz jestem. kiedyś wszystko bez znieczulenia, ale dziś to katorgii przeżyłam a nadal mnie boli - mam nadzieje, że jutro już ustąpi :-( lekarz powiedział, że lepiej ze znieczuleniem poczekać po 3 m-cu.
milusia83
Podwójna mamuśka:)
Kassia 2506 Bidulko to i Ty się trzymaj.
Carilka ten roztwór jest bardzo dobry, z tym, że dla mnie cena jest zbyt wysoka jak na zwykłą sól. Równie dobrze działa sól fizjologiczna (kupuje się tą do iniekcji 500 ml plus strzykawkę) 500 ml to cena ok. 3 zł plus 30 gr strzykawka - efekty rewelacyjne
Carilka ten roztwór jest bardzo dobry, z tym, że dla mnie cena jest zbyt wysoka jak na zwykłą sól. Równie dobrze działa sól fizjologiczna (kupuje się tą do iniekcji 500 ml plus strzykawkę) 500 ml to cena ok. 3 zł plus 30 gr strzykawka - efekty rewelacyjne
Black_Opal
A, że tak zapytam... cieknie Wam zielone lub żółte z nosa czy przezroczyste??
Przezroczysta wydzielina spływająca do gardła i zapchany nos może oznaczać nieżyt nosa - częstą przypadłość wśród ciężarnych. Ja się z tym męczę prawie od początku ciąży choć najczęściej kobiety cierpią z tego powodu mniej więcej od 4 miesiąca
Przezroczysta wydzielina spływająca do gardła i zapchany nos może oznaczać nieżyt nosa - częstą przypadłość wśród ciężarnych. Ja się z tym męczę prawie od początku ciąży choć najczęściej kobiety cierpią z tego powodu mniej więcej od 4 miesiąca
milusia83
Podwójna mamuśka:)
Ja mam przezroczystą, raz mniej lub bardziej nasiloną - ze względu na alergiczny nieżyt nosa - roztocza
A w ciąży zauważyłam, że ilość wydzieliny znacznie się zmniejszyła i już nie muszę w nocy i z samego rana szybko oczyszczać noska bo inaczej się dławię.
Nieżyt noska u ciężarnych jest wywołany rozszerzeniem się naczyń i obrzękiem nosa, w wyniku tego mamy uczucie zatkania....
Dziewczyny czy was też tak boli pępuszek? Kurcze dookoła mam codziennie kłucie takie niezbyt przyjemne.
A w ciąży zauważyłam, że ilość wydzieliny znacznie się zmniejszyła i już nie muszę w nocy i z samego rana szybko oczyszczać noska bo inaczej się dławię.
Nieżyt noska u ciężarnych jest wywołany rozszerzeniem się naczyń i obrzękiem nosa, w wyniku tego mamy uczucie zatkania....
Dziewczyny czy was też tak boli pępuszek? Kurcze dookoła mam codziennie kłucie takie niezbyt przyjemne.
Ostatnia edycja:
polianna
Milusia mnie nic nie kłuje...
Zmartwiłam się, bo mojej maludzie odnawiają się te ziarniniaki ( po antybiotykach całkiem zeszły ale tylko na miesiąc a traz znowu widzę maleńkie guzki w tym samym miejscu cholerka.
Najgorsze,że nie ma na to skutecznych leków ...
Zmartwiłam się, bo mojej maludzie odnawiają się te ziarniniaki ( po antybiotykach całkiem zeszły ale tylko na miesiąc a traz znowu widzę maleńkie guzki w tym samym miejscu cholerka.
Najgorsze,że nie ma na to skutecznych leków ...
reklama
To bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku :-)
Pytałam w którym miejscu masz te kłucia, bo sama mam takie od początku ciąży. Jakby to były pobolewania w bokach nie przejmowałabym się, gorzej z tymi w podbrzuszu, na środku... Biorę luteinę na podtrzymanie, no-spę, mg+b6 i narazie wszystko ok ;-) Przechodzimy w drugi trymestr, więc powinno już być tylko lepiej. Najgorsze za nami!
ja również się ciesze klucia tez mam od samego początku ciąży,ale ze ja raz stracilam malenstwo to teraz obojetnie co mnie zaboli lece do lekarza, ale wole za wczasu niz znow mialabym plakac mysle ze nie dlugo sie to u nas zmieni
mnie boli nad pepkiem ale wydaje mi sie ze to z tego powodu, ze mialam kolczyk w pepku i boli mnie w okolicy tych dziurek po kolczyku. czasem nawet kluje
czy oby to na pewno od pircingu ? moze masz po prostu taki urok ze Ciebie akurat tam za bolalo ja mam wszystkich razem 10 pircingow na ciele w uszach 3x kolczyki w tym pepek i inne czesci ciala nosze je caly czas i jak na razie nic mnie w tych okolicach nie boli;-)
Ostatnia edycja: