reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

No właśnie z terminem różnie bywa, mam w książeczce 19.08, a co dalej badania pokażą to zobaczymy.:tak:I co pokaże "biologia"!
Pytałam się również co mogę brać przy lekkim przeziębieniu, bo mój syn jest przezięb. i spytałam profilakt. jakby mnie coś brało.
Powiedziała, ze tylko z leków Rutinoscorbin i płukac gardło wodą z solą, nic więcej i oczywiście domowe sposoby, mleko z czosnkiem, miodem i masłem, syrop z cebuli itp.
I wiecie co najlepsze jest to, że nigy prze nigdy nie piłam mleka z czosnkiem brrrrr na samą myśl, a TERAZ..... pychota no niebo w gębie!!!!:szok::szok::szok:
Jak to się zmienia wszystko w ciązy nie dowiary????? Hahahaha

Ja polecam jeszcze OSCILLOCOCCINUM. To jest lek homeopatyczny. Na mnie działa rewelacyjnie. Jak tylko poczuję, że coś mnie rozbiera to od razu przyjmuję jedną fiolkę i jest git :tak: Lek ten jest bezpieczny w ciąży. Pytałam lekarza internistę i gina - powiedzieli, że homeopatia jak najbardziej w ciąży.

reklama
BLACK OPAL dzięki, nawet mi przypmniałaś o tym leku, bo kiedyś to kupowałam jak mój synek był malutki, i pediatra poleciła mu to dodawać do mleka. Będę mieć to na uwadze.

Witamy wśród nas ciężarówek, ale się sypnie dzidziolków na późne lato:-):tak::-D

co się dziwić - zima zła sprzyja przytulankom :-)

ja zaczynam się bać tej dzisiejszej wizyty - mam dopiero na 20 :szok: także zdążę sie porządnie nakręcić :-p zobaczymy jaki mi termin porodu wyjdzie - z OM mam na 26 sierpnia...

Marulka nie możesz się nakręcać, bo dzidziolek będzie się wiercił i nie zrobią pomiarów, spoko. Ja jak mnie coś dopada to sobie mówię będzie dobrze, musi być dobrze.
Czekamy na info.od Ciebie:-):-D.

marulka - tylko spokój może nas uratować :-) ja mam wizytę jutro o godz. 18.
wg OM mam termin na 22.08, a wg USG na 27.08. zobaczymy jak teraz ;-)

witaj różyczk@

Ale pędzicie dziewczyny z tymi postami ;-) Ale dobrze, dobrze :tak:
Co do porodu, to ja jeszcze nie myślę. Ze względu na moją wrodzoną wadę srerca to raczej może być to ciecie, ale 24 lutego mam konsultację kardiologiczną i wtedy zapadnie decyzja :tak:

Różyczko, witaj :-D
Marulka, wiem co przeżywasz, ale mimo wszystko spróbuj się odstresować :tak:
Na pewno wszystko będzie dobrze :tak:

A ja cały czas chodzę z zapchanymi zatokami. Od dziś oczywiście ciepłe mleczko z miodem i czosnkiem i się kuruję domowymi sposobami :tak:

Dziewczyny, jeszcze mała prośba. Nie piszcie posta pod postem, tylko używajcie opcji edytuj, zgodnie z regulaminem. :tak:

Kiniusia trzymaj się kobietko, jejku bardzo współczuję Ci zatok, u mnie to już takie przewlekłe dziadostwo echh
Jak dla mnie nie ma nic gorszego, ból jakby ktoś CI złamał nos i jeszcze kazał zanurkować 20 m pod wodę.

to fakt dziewczyny pędzą jak szalone - człowiek pół dnia nie usiądzie to już ma sporo lektury :p

ja właśnie wróciłam od detysty - chyba bardziej wrażliwa teraz jestem. kiedyś wszystko bez znieczulenia, ale dziś to katorgii przeżyłam a nadal mnie boli (już mam wrażenie, że cała szczęka ehh) - mam nadzieje, że jutro już ustąpi :-( lekarz powiedział, że lepiej ze znieczuleniem poczekać po 3 m-cu.

reklama
Milusiu, dobrze to ujęłaś. Właśnie tak się czuję :no: Mam nadzieję, że domowe sposoby nie zawiodą i obejdzie się bez jakichkolwiek lekarstw :tak:

Do góry