reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Dziewczyny poleżałam, wzięłam dodatkowego dupka i no-spe i połozylam sie i plamien na razie nie ma jest czysty sluz. Zobacze jak bedzie jutro. Ja nie panikuje z tego powodu,z e ja przynajmniej raz w miesiącu mam takie plamienia i nie iem czy to nie od terminu @ a miałam nieregularne wiec nie wiem co i jak. Leki na podtrzymanie biore max dawke a nie były to mega plamienia i pewnie jakbym pojechala znowu do szpitala to lekarka stwierdzilaby to co ostatnio mimo, ze wtedy w śluzie mialam mnóstwo żywej krwi powiedziała wcale pani nie plami!
I nie każde plamienie jest groźne w ciąży.Ja jestem dobrej mysli a panika nic tutaj nie zdziała.
Ostatnio jak bylam to nawet mowy nie było, zeby mnie przyjeli na oddział. Czekam spokojnie do jutra jak cos pojade z samego rana do lekarza.

Dziewczyny poleżałam, wzięłam dodatkowego dupka i no-spe i połozylam sie i plamien na razie nie ma jest czysty sluz. Zobacze jak bedzie jutro. Ja nie panikuje z tego powodu,z e ja przynajmniej raz w miesiącu mam takie plamienia i nie iem czy to nie od terminu @ a miałam nieregularne wiec nie wiem co i jak. Leki na podtrzymanie biore max dawke a nie były to mega plamienia i pewnie jakbym pojechala znowu do szpitala to lekarka stwierdzilaby to co ostatnio mimo, ze wtedy w śluzie mialam mnóstwo żywej krwi powiedziała wcale pani nie plami!
I nie każde plamienie jest groźne w ciąży.Ja jestem dobrej mysli a panika nic tutaj nie zdziała.
Ostatnio jak bylam to nawet mowy nie było, zeby mnie przyjeli na oddział. Czekam spokojnie do jutra jak cos pojade z samego rana do lekarza.
Ale jesli rano bedzie to samo to jedz juz- nie martw nas, zawsze mozesz odwiedzic inny szpital niz poprzednio a przynajmniej poznasz inna opinie.

Ale jesli rano bedzie to samo to jedz juz- nie martw nas, zawsze mozesz odwiedzic inny szpital niz poprzednio a przynajmniej poznasz inna opinie.

Aga wierz mi ja nie bagatelizuje takich rzeczy, ale co oni mogą mi tam w szpitalu dac?? dupka, albo lutke i no-spe a przy silnych krwawieniach pewnie zastrzyki. A ja mialam troche zabarwiony sluz i rownie dobrze mogła pęknąć znowu jakas żyłka, albo po prostu znowu przypada termin @. Teraz jest czysto nie ma śladu po plamieniach, ale jak bedzie jutro to jade do gina. Moze dlatego, ze w ostatnich dniach miaklam troche intensywne zycie tak sie to stało?

ja na basen zamierzam zacząć chodzić jak się ociepli nieco -czyli od marca.

ja tak samo. i mam zamiar dumnie pokazywać mój brzuchol :))

dobranoc wszystkim, bo nie mam juz siły. ale jeszcze tylko 4 dni harówy i byle do przodu !
a propos - z poniedzialkowego ezgamu mam 4,5 - niezłe progi koles zrobił, mialam 38/40, a 5 było wyłacznie za 40/40 :szok:. koleś to psychol :nerd:

Pajeczko ja nie sadze ze bagatelizujesz- tylko my sie juz zaczynamy bac- wiekszosc z nas miala jakies przezycia i trudno sie nie wypowiedziec- ale to wszystko dla Twojego dobra. Pozatym spokoj i zimna krew tez czasami potrafi byc jak lekarstwo, a przedewszystkim wiara w ta malenka istotke- bo przeciez tak bardzo ja pragniesz.
Ja trzymam kciuki i mam nadzieje ze jutro rano nic wiecej sie juz nie pojawi- i ze to faktycznie moze plamienia z dni kiedy mialas okres;)

Iwcik28 też się trochę boję tych oczu wlepionych w mój brzuch. Może na razie to za wiele nie widać, ale też mam zamiar chodzić do końca ciąży. I wymysliłam sobie, że będę chodziła albo z samego rana albo wieczorem wtedy kiedy jest mniej ludzi.Poza tym w wakację i tak chyba nie ma takich tłumów na basenach,.

Oj zdziwisz sie naprawde dużo ludzi jest i to od rana do wieczora ja w tamtym roku jezdzilam 20 i bylo jeszcze duzo ludzi no chyba ze zamierzasz chodzic po22.00:-):-):-)

Pajka zapewnie pojechała do szpitala i po powrocie oznajmi nam, że wszystko jest oki.

Iwcik28 Alaa a niech sobie patrzą, a Ty się z radością pokazuj swój brzuszek - wkońcu kochanego szkarbika tam masz :-) a pływanie w basenie to faktycznie bardzo dobra ulga dla kręgosłupa a wiadomo, że wraz z powiększaniem się brzuszka ból kręgosłupa będzie się nasilał ;/ więc to doskonały relax

kurcze sporo pisania dziś a jakoś nie miałam czasu. załapałam teraz smucika i obawe, bo mój chrześniak wygłupiał się i upadł mi na brzuszek - zabolało aż łezki popłynęły :-( mam nadzieję, że mojemu skarbkowi nic się nie stało

Masz racje niech sie patrzą wkońcu to dla mnie wielka radość jest wiec jezeli komus mój brzusio nie bedzie sie podobal to niech sie nie gapi bo jeszcze sie utopi:-D:-D:-D:-D:-D

Mam nadzieje ze chrzesniak wyjdzie calo z opresji i brzusio juz nie bedzie bolał:confused::confused::confused::confused:

ja na basen zamierzam zacząć chodzić jak się ociepli nieco -czyli od marca.

Na krytych basenach i tak jest utrzymywana zawsze jedna temperatura bez wzgledu na miesiąc:tak::tak::tak:

Spoko ze jesteś pełna optymizmu , wierzę ze wiesz co robisz i wiesz co jest dla ciebie dobre :-):-):-) tak trzymaj ;-);-);-)

ja tak samo. i mam zamiar dumnie pokazywać mój brzuchol :))

dobranoc wszystkim, bo nie mam juz siły. ale jeszcze tylko 4 dni harówy i byle do przodu !
a propos - z poniedzialkowego ezgamu mam 4,5 - niezłe progi koles zrobił, mialam 38/40, a 5 było wyłacznie za 40/40 :szok:. koleś to psychol :nerd:

Dobranoc i gratuluje oceny z egzaminu:-):-):-)

Na krytych basenach i tak jest utrzymywana zawsze jedna temperatura bez wzgledu na miesiąc:tak::tak::tak:

Dobranoc i gratuluje oceny z egzaminu:-):-):-)

no jest ale to kwestia wyjśćia potem na mróz i snieg po rozgrzaniu organizmu pływaniem i jacuzzi ;). przynajmniej dla mnie i moich zatok :/. dzis jak szłam do gina, ledwo lapałam oddech tak wiało i śniezyło :szok: u Was tez?

dzieki. papacie

Dziewczynki,
przeczytałam, ale nie mam już siły odnieść się do każdej z Was.
Jakąś godzinę temu wróciliśmy, nadrobiłam posty, ale już padam i muszę się położyć.
A ogólnie jak wracaliśmy to przez nieodśnieżony śnieg przy przystanku, bym się przewróciła, poślizgnęłam się i gdyby Marcin mnie nie złapał, to bym leżała. :szok::no::wściekła/y:
Dobrze, że nie szłam sama, bo nie wiem co by się stało. :-(
Pierdzielę, już nigdzie nie wyjdę póki chodniki nie będą normalnie wyglądać :no::wściekła/y:
Teraz sobie pluję w twarz, bo mogłam po straż miejską zadzwonić, ale już chciałam jak najszybciej być w domciu, bo zmarzłam.
Kładę się, dobrej nocy życzę Wam dziewczynki :tak:
Do jutra :tak::-)
P.S. Pajkaa, to pewnie jakaś żyłka, ale gdyby się powtórzyło to już skonsultuj to z lekarzem. Zresztą tak jak mówisz :tak:

reklama
No tak Martusia najgozej jak sie wyjdzie z tego basenu na zewnątrz :baffled::baffled::baffled:
U mnie cały dzieńwalilo i wiało droga była nie przejezdna do miasta :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
teraz wkoncu za oknem cicho sie zrobiło wiec jutro juz przejade na zakupy sie wybiotre no i na masaże oje bo dzisiaj musiałam zadzwonic i odwolać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja spadam spac bo mi oczka sie zamykaja zycze miłych snów wszystkim mamusią:-):-):-)

Do góry