reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam sie i ja kochane mamuski po dlugiej, dluuuugiej przerwie :sorry2: Moje samopoczucie nie pozwalalo mi na pisanie na BB. Dopadly mnie tak straszne mdlosci i wymioty ze nie bylam w stanie nic robic dziewczyny nic :-:)baffled: lezalam calymi dniami w lozku i plakalam kiedy to sie skonczy.( ja to taki "slabeusz" jestem).Dzisiaj czuje sie troszke lepiej wiec wykorzystam to na BB.....Z moich dolegliwosci ciazowych to moge smialo dopisac jeszcze:
- brak apetytu jedyne co trawie to banany i bulki z maslem. :-(
- okropny smak w buziulce czasem czuje posmak kartonu czasem plastiku:baffled:
- do tego nocne wstawanie do WC :no::wściekła/y:
- mega mega wzdecia wieczorne
- tradzik mlodzienczy ( czuje sie jak nastolatka)
- mega cycki - donicki cholera przy moim wzroscie 160 i wadze 49 kilo wygladam jak mala cycolina:szok:
Ostatnia wizyte mialam 29 stycznia wtedy fasolka miala 4 cm i pieknie podskakiwala wszystko ok z bobo. I jaka ja bylam szczesliwa ze juz wtedy mialam USG przez moj "wklesly":-( brzuch a nie dowcipne:sorry2: Nastepna wizyta 25 lutego juz sie nie moge doczekac a moj M chyba jeszcze bardziej zabieram go ze soba na kazda wizyte :tak:
Dziewczyny wybaczcie mi brak polskich liter :zawstydzona/y::sorry2:

reklama
Też się tego obawiam!! Ni chce by mała pokojarzyła dziecko z odesłaniem jej do przedszkola....
No właśnie ja też się tego obawiam, dlatego zastanawiam się, czy od kwietnia nie zapisać jej na kilka godzin do jakiegoś klubu malucha, żeby się przyzwyczaiła i źle nie kojarzyła dzidziusia z przedszkolem:sorry2:

No ja tez sie boje,ale nie ma co sie martwic na zapas.Mój mały agent co rusz mnie zaskakuje,wiec liczę,że jakos sobie damy rade z tymi zmianami.
No tak, za dzieckiem nie nadążysz;-)

Witam sie i ja kochane mamuski po dlugiej, dluuuugiej przerwie :sorry2: Moje samopoczucie nie pozwalalo mi na pisanie na BB. Dopadly mnie tak straszne mdlosci i wymioty ze nie bylam w stanie nic robic dziewczyny nic :-:)baffled: lezalam calymi dniami w lozku i plakalam kiedy to sie skonczy.( ja to taki "slabeusz" jestem).Dzisiaj czuje sie troszke lepiej wiec wykorzystam to na BB.....Z moich dolegliwosci ciazowych to moge smialo dopisac jeszcze:
- brak apetytu jedyne co trawie to banany i bulki z maslem. :-(
- okropny smak w buziulce czasem czuje posmak kartonu czasem plastiku:baffled:
- do tego nocne wstawanie do WC :no::wściekła/y:
- mega mega wzdecia wieczorne
- tradzik mlodzienczy ( czuje sie jak nastolatka)
- mega cycki - donicki cholera przy moim wzroscie 160 i wadze 49 kilo wygladam jak mala cycolina:szok:
Ostatnia wizyte mialam 29 stycznia wtedy fasolka miala 4 cm i pieknie podskakiwala wszystko ok z bobo. I jaka ja bylam szczesliwa ze juz wtedy mialam USG przez moj "wklesly":-( brzuch a nie dowcipne:sorry2: Nastepna wizyta 25 lutego juz sie nie moge doczekac a moj M chyba jeszcze bardziej zabieram go ze soba na kazda wizyte :tak:
Dziewczyny wybaczcie mi brak polskich liter :zawstydzona/y::sorry2:
Lea, ale będzie lepiej zobaczysz:) Ja w to wierzę:) sama byłam przypadkiem leżącej i płakającej, że to nie minie. Co prawda całkowicie nie znika, ale ma się więcej energii, a to całkowicie zmienia postać rzeczy, bo wiadomo, że na początku to byśmy spały całymi dniami:)

dziewczynki a u mnie znowu zobczyłam w sluzie krew:wściekła/y:, ale malutko , ale sie utrzymuje od poniedzialku wieczora. I zastanawiam sie cy nie napisac do ojej lekarki. W sumie nie jest tego az tak strasznie duzo wrecz drobinkowa ilosc, ale zaczyna mnie to troszke martwic

Lea, ale będzie lepiej zobaczysz:) Ja w to wierzę:) sama byłam przypadkiem leżącej i płakającej, że to nie minie. Co prawda całkowicie nie znika, ale ma się więcej energii, a to całkowicie zmienia postać rzeczy, bo wiadomo, że na początku to byśmy spały całymi dniami:)

No mam nadzieje Milusia :sorry2: ale i tak jak dacie mi tu tego co powiedzial ze ciaza to najpiekniejszy okres w zyciu kobiety to ja sie z nim rozprawie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Milusia ja tez biore dowcipne tabelteczki bo pani doktor znalazla u mnie ("pieczareczke malusia");-) i tez mialam obawy zeby to zazywac ale wiem ze nie robic nic w tym kireunku zeby jakies infekcje zaleczyc to juz wiekszy problem takze:tak:ok

Pajko jesli to Cie naprawde martwi to napisz do lekarki bedziesz wtedy spokoniejsza;-) bo po co martwic siebie i przy okazji stresowac maluszka:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja już wzięłam 2 opakowania dowcipnie pimafucinu bo też w posiewie wyszło, że obfity wzrost drożdżaka (chociaż nic nie wiedziałam, bo praktycznie zero objawów, tylko zwiększona wydzielina pochwowa, ale myślałam, ze to normalne. Jak skończyłam to nagle odżyłam nie musiałam wkładek zmieniać co godzinkę i praktycznie zero upławów.
Tylko jeszcze zaczęłam walczyć z paciorkiem:)
Pajeczko mnie się wydaje, że to nic złego, niektóre mają comiesięczne krwawienia. Ale wiadomo, jeżeli to wzbudza Twój niepokój lepiej być pewną, że z dzidziolkiem wszystko gra.
Ja stałam się naprawdę spokojniejsza po oglądaniu odcinków z serii "Ciąża z zaskoczenia", kobiety nie tyją, nie widać nic, mają comiesięczne krwawienia, a rodzą takie dzieciaki, że hej :)

Ostatnia edycja:
Milusia zawsze mialam takie plamienia w sensie tez sluz leciutko zabarwiony krwią moze nie tyle zabarwiony co gdzie niegdzie są takie cieniutkie niteczjki krwi ale w granicach 8-9 dnia w danym miesiacu teraz mam od początku i troche sie maartwie bo to juz 3 dzień no i bol brzucha mam po bokach, ale to podobno normalne.

wpadłam na chwile, co by nie narobic sobie zaległości :p

Cześć przyszłe mamuśki,

Martuśka owocnej nauki, a co do mikrofali wcale nie są szkodliwe, chyba, że podczas emisji są otwarte drzwi:-D Bo wtedy nasze narządy mogłyby się zagotować:)Według mnie bardziej szkodliwa jest komórka przykładana do głowy oraz telewizor przy którym się napromieniowujemy aniżeli mikrofala, bo to przecież nic innego jak fala radiowa pomiędzy podczerwienią, a falą ultrakrótką.
To promieniowanie polega na tym, że napromieniowane cząsteczki ustawiają się jak dipole i podczas tego uderzają o inne cząsteczki, dlatego wytwarza się ciepło i dlatego wszystko tak szybko się grzeje. Bo ten proces to nic innego jak przyspieszone gotowanie:)

no wlasnie..i ponoc w tym 'przyspieszeniu' tkwi sedno (podobnie jak przyspieszanie wzrostu owocow i warzyw nie sluzy czlowiekowi :/). znam niejeden przypadek nabawienie sie problemow z ukladem trawiennym przez dlugotrwale jedzenie z mikrofali. no ale każdy ma wybór i decyduje. ja np. nie lubie nawet tego jedzenia, jest dziwne w smaku jak dla mnie.
a już jak widze, jak ludzie podgrzewają sobie w tym herbate, albo gotuja jajka, to mi oczy z orbit wychodzą:szok:

Matko droga to ile ona ważyła :szok::szok::szok::szok:

nie wie dokladnie, ale wygladała na jakieś 130-140, przy czym była raczej niezbyt wysoka.

Napisałam maila do mojej lekarki zobacze co mi odpisze.
dziewczyny ja mam jeszcze jeden problem mianowicie jak mam pelne jelita strasznie mnie brzuch wtedy boli i nie wiem czy to ucisk ciązy tak powoduje?

reklama
Ja już wzięłam 2 opakowania dowcipnie pimafucinu bo też w posiewie wyszło, że obfity wzrost drożdżaka (chociaż nic nie wiedziałam, bo praktycznie zero objawów, tylko zwiększona wydzielina pochwowa, ale myślałam, ze to normalne. Jak skończyłam to nagle odżyłam nie musiałam wkładek zmieniać co godzinkę i praktycznie zero upławów.
Tylko jeszcze zaczęłam walczyć z paciorkiem:)
Pajeczko mnie się wydaje, że to nic złego, niektóre mają comiesięczne krwawienia. Ale wiadomo, jeżeli to wzbudza Twój niepokój lepiej być pewną, że z dzidziolkiem wszystko gra.
Ja stałam się naprawdę spokojniejsza po oglądaniu odcinków z serii "Ciąża z zaskoczenia", kobiety nie tyją, nie widać nic, mają comiesięczne krwawienia, a rodzą takie dzieciaki, że hej :)

Milusia83, na jakim programie jest ta "Ciąża z zaskoczenia" i w jakim czasie (dzień, godzinka)? Też bym chętnie obejrzała...:-)

Do góry