reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ha ha ha , a jak mój dzidziuś będzie szedł do 1 klasy szkoły podstawowej to mój syn będzie ...... na 3 roku studiów i co Wy na to .:szok:
Dzidzia będzie mieć w razie czego darmowe korepetycje, no chyba, że będzie taka zdolna jak brat!!!:-)

o, to moglby w teorii byc ojcem. ej fajnie, takie odmłodzenie chyba, co? :tak:

reklama
dziewczyny a bolą was jeszzce piersi?? bo mnie juz prawie nie tylko lekko jeszcze sutki, ale da sie ich normalnie dotykac.

No totalne odmłodzenie, po szoku :szok:jaki doznałam jak zobaczyłam 2 kreski, to teraz radość OGROMNA i jak mi w szpitalu to serce dali posłuchac jak bije i zdjęcie to juz odpłynęłam całkiem:-)!!!!! Niech sie dzieje co chce !!!!:tak:

no pewnie :tak::-)

dziewczyny a bolą was jeszzce piersi?? bo mnie juz prawie nie tylko lekko jeszcze sutki, ale da sie ich normalnie dotykac.

mnie juz tez nie od jakiegos czasu.

dobra ide sie tak serio uczyć, bo zegar tyka..

milego dzionka Mamuśki :-)

ale mnie teraz zemdlilo musze sie połozyc taka fala przysżla :-p zegnam sie na razie fajnie, ze przynajmniej u Was tez nie czuc juz tak jak na początku , kurde cos głowa mnie boli :-(

Cześć przyszłe mamuśki,

Martuśka owocnej nauki, a co do mikrofali wcale nie są szkodliwe, chyba, że podczas emisji są otwarte drzwi:-D Bo wtedy nasze narządy mogłyby się zagotować:)Według mnie bardziej szkodliwa jest komórka przykładana do głowy oraz telewizor przy którym się napromieniowujemy aniżeli mikrofala, bo to przecież nic innego jak fala radiowa pomiędzy podczerwienią, a falą ultrakrótką.
To promieniowanie polega na tym, że napromieniowane cząsteczki ustawiają się jak dipole i podczas tego uderzają o inne cząsteczki, dlatego wytwarza się ciepło i dlatego wszystko tak szybko się grzeje. Bo ten proces to nic innego jak przyspieszone gotowanie:)

Pajeczko mnie cycochy nie bolały od dwóch tygodni, nawet przyjemne było ich dotykanie, ale od trzech dni sutki znowu urosły (dwukrotnie) ściemniały, żyłki wyszły bardziej i bolą jak cholerka, tylko nie sutki tak jak na początku, ale mam całe cycochy piekące jakby w środku miało coś wybuchnąć. Siedzę z odpiętym stanikiem 75 D i boję się, że i E by był za mały, a nosiłam ogólnie 75 C.

Marc wyszalej się kochana i korzystaj z życia jak CI już pisałam wakacje należą do CIebie, a jeszcze całe ferie:)

Fiufiu to na pewno minie, to burza hormonów, nie witaj się tak często z Panią Muszelką:)
No to tyle, miłego dnia:)

Ostatnia edycja:
Witam widze ze mam troche do nadrobienia ale wieczorem urwalo mi połączenie z netem i nie mogłam pisać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja od rana mam przygody chciala koleżanka zawiez dzieci do przedszkola no i klapa ujechała kilometr i stanela w zaspie trzeba był isc odkopywac ni i wypchac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:masakra jakas wiatr szaleje ze o malo głowy nie ukreci a tu kop i pchaj to auto z trójka dzieci :baffled::baffled::baffled: z tego wszystkiego dzieci nie dotarły do przedszkola tylko do domu no i musiałam odwołac dzisiejsze masaże bo nie dojedzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: moze jutro odwalą to pojadę:confused::confused::confused:

Iwcik28- ja miałam w pracy przed l4 jeszcze dwa dni wolne przez te dojazdy a ja na wsi mieszkam i wogóle wyjazdu nie było, normalnie jak jakaś osada czy coś :) jak bym miała na zimę termin porodu to bym chyba zawału dostała że nie dojadę do szpitala:errr:
olala78 dakładnie Pajkaa ma racje musisz pamiętac o swoich prawach ja miałam podobną sytuację nie daj sobie wmówic że się nie da:no:

No właśnie uroki wsi ja tez mieszkam na wsi niedaleko od Rzeszowa i tu drogi odwalaja na samym końcu:baffled::baffled::baffled::baffled:

Witam z rana:-)
Znowu niewyspana... Nie mogłam zasnąć-leżałam, mała się budziła-chodziłam do niej, M chrapał:no: A rano-7 i "Mamusiu uśmiechnij się";-)
Planów na dziś brak-siorka miała przyjechać, ale jej córeczka coś przeziębiona:sorry2: Pójdziemy na zakupy, takie szybkie, bo wieje i pada cały czas śnieg-wiosno gdzie jesteś?:confused::dry:

Rozalka-najlepsze życzenia urodzinowe dla Twojego trzylatka:-) W tym roku też do przedszkola go wysyłasz?:confused:
Iwcik-każda ciąża ponoć inna i każdy poród inny, więc może tym razem nie będziesz przeterminowana;-)
Olala-zrób tak, jak radzą dziewczyny-powiedz, że jesteś w ciąży i nie możesz tyle czekać:blink:

Ha ha ...ale fajnie to ujęłaś ciąża przeterminowana, mam nadzieje ze bedzie inna i nie przytyje tyle bo wcześniej miałam zatrucie ciążowe i strasznie puchłam i przytyłam 30kg :szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

witajcie
dawno mnie nie bylo ale ..ale
U nas wsio dobrze
jestem po wizycie...Malutek ma 6,92 cm..widzialam serdusio pikajace nozie kopiace i paluszki ..raczki ..i żołądek pelen ;-) NT ciezko bylo zmierzyc bo malutkie 0,11 ale kosc nosowa widzial doktorek..wiem ze to nie ten watek...
przeniose poxniej
wizyte mam dopiero 2 marca oszaleje

poczytam co u Was...

Fajnie ze wszystko oki ja tez mam dopiero 1 marca wizyte i chyba do tego czasu to jajo zniose:-D:-D:-D:-D

WITAM MAMUŚKI!!!
W niedzielę jednak mąż zawiózł mnie do szpitala, leżałam do dziś, dostałam leki na plamienie LUTEINA dopochwowo i zastrzyki CAPROGEST i przeszło wszystko w 1 dobie.
Zabrali mnie na USG prenatalne, ale dzidziuś jest mały bo ma dopiero 10 tyg. i 4 dni, zgodnie z moimi wyliczeniami, a nie lekarza, ja wiedziłam kiedy zaszłam, a lekarz wyliczył od ostatniej mniesiączki i dodał jeszcze 2 tygodnie.Czyli termin porodu przesunie mi się na koniec sierpnia, ale zobaczę po wizycie u mojej doktor.
Tak więć zrobili mi zwykłe USG dopochwowe słuchałam bicia serduszka, dostałam zdjęcie dzidzi (ma juz główkę) a na prenatalne za 3 tyg. juz w poradni przyszpitalnej więc mi pasuje, bo mam koło domu. Czuję się dobrze i cieszę się, że już wróciłam do domu, jutro tylko podjadę po wypis i zwolnienie i do pracy już nie wracam do porodu.:-D
Nawet mi się nie opłaca, bo za zwolnienie dostanę w mojej firmie więcej niż bym pracowała, bo jest wyliczana średnia z 12 m-cy i wchodzą wszystkie nagrody + 13tka, a jeszcze 100 płatne zwolnienie, więc co ja będę dzidzię narażała na takie cyrki ze szpitalem????? NO nie????
A w pracy 8 godz. przed monitorem i czasem dźwiganie zamówionych akt, po co mi to, przezcież firma się nie zawali, a ja w domu będę spokojniejsza.
Pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki i wyślę, że będę z wami w miarę na bieżąco!:-)

Jasne masz racje po co narażac siebie i dziecko nalezy ci sie L4 dobrze ze wszystko tak sie dobrze skończylo , trzymaj sie cieplutko i głowa do góry oby do sierpnia:-):-):-)

ja dzień zaczęłam od wizyt w toalecie- jak przez 3 dni miałam problem ,żeby tam w ogóle cos ten teges- tak teraz leci ze mnie ze wszystkich możliwych otworów- 3 bluzki musiałam już zmienić, bo oczywiście zamiast wymiotować do sedesu, to na ciuchy :baffled: wrrr....

Łał ale dajesz czadu , nie za fajnie ze cie tak męczy wspólczuje ale moze wkoncu sie skończy i bedziesz tylko brzuchata:tak::tak::tak:

ja miałam w 13 tc (12t 6d) przez brzuch. wszystko było widać i słychać idealnie, także na pewno u Ciebie tez bedzie git, o ile nie masz ogromnej oponki tłuszczowej :tak::-).
ostatnio w 'Ciąży z zaskoczenia' nie było widac dziecka w 8 m-cu na usg, bo laska była za gruba i naprawde wieeeelka :szok: dopiero jak lekarka ją na bok obróciła to zobaczyła, że to juz porod :shocked2:

Matko droga to ile ona ważyła :szok::szok::szok::szok:

ehtele ja skrzyknęłam koleżanki, żeby pozbierały mi swoje ciuchy ciążowe i powiem ci że przy pierwszej torbie złapałam takiego doła..... spodnie były tak wielki, że dwie nogi do jednej nogawki bym włożyła i byłby jeszcze spory luz, a bluzki jak mierzyłam to dwa razy mogłabym się nimi owinąć..... na szczęście następne partie już są lepsze :-) ale wiem jak to dołuje kiedy okazuje się że wszystko jest do d... bo albo jest się wielkorybem albo niemiło i niewygodnie...

no i nieprzerwanie mam problem z kurtką - co wy wykombinowalyście, bo ja mimo że jestem dopiero w 11 tyg już nie dopinam się na brzuchu, no a wiosnę i reszt ą zimy jakoś przebiedować trzeba.......

Ja tez mam problem z kurtka tym bardziej ze ja lubie krótkie i ciężko mi sie zapiąć jak tak piżdzi ale ja kupiam sobie spodnie leginsy i kilka dłuższych tuniczek na krótki rekaw pod które zakładam cienki golf i tak mi wygodnie i w miare ciepło a na wiosne to jak znalazł takie tuniczki do spodni 3/4

Cześć kochane:*
Ja dla relaxu jadę sobie w weekend do Wisły po tym wszystkim;-)
Myślę, że po zabiegu już mogę coś ten tego:p przytulanki:p normalnie nie wiem we mnie chyba jakaś nowa moc wstąpiła:sorry2:

Sorki chyba pominęlam jakis post bo nie orientuje sie po jakim zabiegu jesteś ???????:confused::confused::confused::confused:

Ja już musiałam kupić jeansy ze ściągaczem bo nie było mowy, żebym weszła w stare biodrówki:-D Załamała mnie tylko ich numeracja... Noszę rozmiar 38, przytyłam dopiero 2kg, a tam ledwo wbiłam się w 42:szok::szok::szok: Ale może to przez to, że są to 'rurki' (tak się pocieszam:-))
Kupiłam też dwie tuniki (na szczęście tutaj już była normalna numeracja:-)), dosyć cienkie więc mam nadzieję, że do lata spokojnie w nich pochodze. Wszystkie zakupy zrobiłam w H&M i jak dotąd jestem baaaaardzo z nich zadowolona, wkońcu jest mi wygodnie :-):-):-)

Boziu kochana ja tez nosiłam rozmiar 38 ale teraz juz 40 bo przytyłam juz 5 kg :szok::szok::szok: ale ja tak mam do 4 miesiaca potrafie przytyc i 8 kg:szok::szok::szok:

No u mnie tez tak jest sutki mam delikatne na dotyk ale da sie wytrzymac tylko staniki z 75B trzeba było wymienic na 85C :baffled::baffled::baffled:

tak historia o mamie, wygrzebana na necie...jesli macie czas przeczytajcie, mnie wzruszyła...:-)

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU".

reklama
Ehtele, gdy byłam na starankach też wkleiłam ten tekst,,,,jest naprawdę cudny,,, wtedy łzy mi leciały jak u bóbra,,,,że na pewno mi się nie uda i w ogóle, że nigdy się nie udaje od razu itp...

Do góry