reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ze spaniem również mam problemy...
Zasypiam bardzo szybko ale jak już obudzę się do toalety albo gdy maluda mnie woła to kilka godzin nie mogę zasnąć. A jak już usnę to mam tak porąbane sny, że chyba wolałabym nie spać.
Do tego oczywiście w zaśnięciu przeszkadza mi wszystko. Stukanie, sapanie,chrapanie .Całą poprzednią ciążę spałam z zatyczkami w uszach bo byłam tak wrażliwa na dźwięki. Teraz to odpada- muszę być w gotowości gdy córeczka mamy potrzebuje :)

reklama
Witam się i ja :-)
Pajkaa, co do badania glukozy na czczo to jest to badanie obowiązkowe, wiec na pewno lekarz zleci Ci je przy najbliższej wizycie, jeżeli nie, to wspomnij o tym badaniu :tak: Ja dostałam skierowanie na wszystkie badania już na 1 wizycie, ale czasem dają na 2 czy 3 :tak:
martitka, gratulacje, że już super się czujesz. Co do lodówki, to i ja mojego proszę codziennie, zeby założył kłódkę, bo i ja bez mdłości, a jeść mogłabym teraz non stop ;-)
marulka, spanie na brzuchu, to też była moja ulubiona pozycja, ale od samego początku, kiedy się dowiedziałam o ciąży, zaczęłam sie powoli przestawiać na spanie w inny sposób. Teraz już najczęściej śpię na boku i także najchętniej bym wsadziła poduszke między nogi, bo niewygodnie :tak:
Avenitta, gratuluję :-):-):-)
Wszystkie Was dziewczyny serdecznie pozdrawiam :-)
I ja z tych problemów ze snem, jak już zasnę, to za chwilę budzę się na siku i już od nowa problem...

Witam się i ja :-)
Pajkaa, co do badania glukozy na czczo to jest to badanie obowiązkowe, wiec na pewno lekarz zleci Ci je przy najbliższej wizycie, jeżeli nie, to wspomnij o tym badaniu :tak: Ja dostałam skierowanie na wszystkie badania już na 1 wizycie, ale czasem dają na 2 czy 3 :tak:
martitka, gratulacje, że już super się czujesz. Co do lodówki, to i ja mojego proszę codziennie, zeby założył kłódkę, bo i ja bez mdłości, a jeść mogłabym teraz non stop ;-)
marulka, spanie na brzuchu, to też była moja ulubiona pozycja, ale od samego początku, kiedy się dowiedziałam o ciąży, zaczęłam sie powoli przestawiać na spanie w inny sposób. Teraz już najczęściej śpię na boku i także najchętniej bym wsadziła poduszke między nogi, bo niewygodnie :tak:
Avenitta, gratuluję :-):-):-)
Wszystkie Was dziewczyny serdecznie pozdrawiam :-)
I ja z tych problemów ze snem, jak już zasnę, to za chwilę budzę się na siku i już od nowa problem...

ja dostałam na komplet badań, ale lekarka chyba nie zwróciła uwagi, ze tego nie mam zrobionego. Wizyte mam u niej 9 lutego, ale to są badania prenatalne a potem normalną mam 24 lutego moze wtedy da mi na glukoze.

Lekarka mi odpisała na maila w sprawie tych przeciwciał, ze ,a, ke takie wysokie bo przechodziłam różyczke wiec jestem spokojniejsza :)

uff jak dobrze słyszeć, że nie tylko ja mam problemy ze spaniem. Albo to nie mogę zasnąć, albo ciągle się budze no i jeszcze spanie na boku, gdy na brzuszku zawsze było tak dobrze ehhh.

A poza tym to u was też ta zima tak nie odpuszcza? pada, wieje nawet nie można wyjść na spokojny spacer się dotlenić aj

uff jak dobrze słyszeć, że nie tylko ja mam problemy ze spaniem. Albo to nie mogę zasnąć, albo ciągle się budze no i jeszcze spanie na boku, gdy na brzuszku zawsze było tak dobrze ehhh.

A poza tym to u was też ta zima tak nie odpuszcza? pada, wieje nawet nie można wyjść na spokojny spacer się dotlenić aj

ja w ogóle nie wychodze z domu bo sie boje, ze ujade. wiec zakupy robi maz :tak:
a ja kupiłam taką tuniczke sobie :)
SZAŁOWA TUNIKA CIĄŻOWA W KRATKĘ ZIELONY r. M (888537331) - Aukcje internetowe Allegro

moj maz gdzies wycztyał, ze jest wyjątkowo niezdrowy dla ciązy i nawet zabronił mi w kinie kupowac nawet robic nie moge:-( a uwielbiam.

ja lubilam, a teraz mnie odrzuca. w ogole tlustych rzeczy nie moge jesc, chipsy tez nie wchodza w ogole ani jakies smazone rzeczy :|

Milych snow dziewczyny:tak:

A ja tylko chcialam napisac , ze juz nei mam mdlosci , czuje sie znakomicie tzw blogoslawiony 2 trymestr;-) Teraz bede musiala poprosic mojego misia zeby klodke na lodowke zalozyl:baffled:

obym w takim razie byla w fazie przejsciowej, bo umieram :(

witajcie... boże jakie mam mdłości...:baffled:

no wlasnie..mnie do tego naparza łeb od wczoraj (chyba zatoki), zaliczylam tez pierwszego w ciąży pawia :baffled: i ogolnie czuje sie, jak by ktos wyssal ze mnie cala energie (jak przy grypie albo ciezkim przeziebieniu). w dodatku obudzilam sie zlana płaczem, łzy mi same leciały z oczu nawet po przebudzeniu.
mam nadzieje, ze to jakaś faza przejsciowa, bo w sumie II trymestr tuż-tuż.
też tak mialyscie na przełomie?
ja ostatni raz to przezywalam w jakims 5. tygodniu.
eh :/
a w poniedzialek najwazniejszy egzamin.. :(

reklama
Do góry