reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Pajkaa mnie ginek zlecil glukoze ale ja oprcz tego sama sobie od czasu do czasu sprawdzam glukometrem. A i tak chyba w II trymestrze jest obowiazkowe obciazenie glukoza.

reklama
Ja też miałam glukoze zlecona przez lekarza, a tak jak Eschenbach mam swój glukometr wiec sobie od czasu do czasu na czczo sprawdzę.

moj maz gdzies wycztyał, ze jest wyjątkowo niezdrowy dla ciązy i nawet zabronił mi w kinie kupowac nawet robic nie moge:-( a uwielbiam.

Dziewczyny zastanawiam mnie jedna rzecz ja nie miałam robionej glukozy a powinnam chyba miec nie?
Pajka-ja też nic nie słyszałam na temat popcornu-wiem, że ma wysoki indeks glikemiczny, ale co go nie ma;-) Co do glukozy to powinnaś mieć teraz zrobioną na czczo... A około 20 tyg obciążenie glukozą:tak:

a jeszcze co do tego popcornu to wyczytałam przed chwila ze jesli jest robiony w domu i w malej ilosci tluszu i z mala iloscia soli to jest nawet "zdrowy":
"Produkty z pełnego ziarna, jak popcorn czy płatki śniadaniowe, zawierają nie tylko błonnik, ale też duże ilości przeciwutleniaczy wykrywanych dotąd głównie w warzywach i owocach."

a i jeszcze piszą , że popcorn jest bardzo bogaty w polifenole czy cos:) i że to bardzo dobrze, bo neutralizuje wolne rodniki

oczywiście ja sie na tym nie znam:)

Ja uciekam miłej nocki wam życze i mam prośbe wyjeżdżamy na weekend na wieś prosze nie piszcie za dużo bo bede musiała potem nadrabiać :-)
kolowych snów:-):-)

reklama
Pajkaa mnie ginek zlecil glukoze ale ja oprcz tego sama sobie od czasu do czasu sprawdzam glukometrem. A i tak chyba w II trymestrze jest obowiazkowe obciazenie glukoza.

Ja też miałam glukoze zlecona przez lekarza, a tak jak Eschenbach mam swój glukometr wiec sobie od czasu do czasu na czczo sprawdzę.

dziewczyny ale wy macie glukometry bo macie podwyzszony poziom cukru czy na okres ciazy sobie kupiłyscie?

Musze sie lekarki dopytac bo ja miałam tylko glukoze w moczu

Do góry