reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ja jestem w 12 tyg i nie podejrzewałam, że czuję, nie wiedziałam co czuję. ale jak wczoraj na USG zobaczyłam, jak fika Maleństwo i co tam wyprawia to uświadomiłam sobie, skąd uczucie "motylków" czy też jak to nazywam "szuru-buru" w brzuchu. wiem, że Rozrabiaka ma tylko 5cm, ale dziewczyny przysięgam - to musi być ON (lub ONA :-) ).
a właśnie, muszę uaktualnić suwaczek, ale coś mi nie wychodzi. jakoś inaczej nalicza, niż to z pomiarów Maleństwa wychodzi. w każdym razie 12 tydz i 1 dzień, termin 17.08 :cool2:

Magda, taki pozny termin i 12t1d? hmm.. to ja z usg mam termin na 14.08 i to podobno wychodzi teraz 11t4d. wiec chyba jednak Twoj suwak sie zgadza

Ja w pierwszej ciazy pierwsze ruchy poczulam w 18tyg. w drugiej juz w 15- ale dziecko bylo dlugie jak na swoj wiek:) Jednak w poprzedniej ciazy z Wiki tez czekalam do 18 tyg. Wczesniej tez cos tam czulam ale nie koniecznie sa to ruchy dziecka. ten prawdziwy kuksaniec po raz pierwszy poczulam w 18 tyg. A jak bedzie teraz -umm :))) zobaczymy.

jej, jak tak o tym piszecie, to coraz bardziej nie moge sie doczekac. a jak mi sie uczyc nie chce :|. najchetniej bym calymi dniami spacerowala, cwiczyla, pisala na forum i glaszczac sie po brzuchu gadała do dzidziusia :p

reklama
Oglądałam:) Dziewczyna myślała, że rodzi łożysko, a tu drugie dzidzi,,,, Kurcze, mogła jedynie nie siadać na sedesie tylko gdzie indziej jak wiedziała, że dzidzi wychodzi, no ale wiadomo w takich chwilach - paniki, szoku różne rzeczy się robi.
Ciekawa jestem kiedy poczujemy ruchy....

Magda, taki pozny termin i 12t1d? hmm.. to ja z usg mam termin na 14.08 i to podobno wychodzi teraz 11t4d. wiec chyba jednak Twoj suwak sie zgadza

szczerze mówiąc, to się sama w tym gubię :-( ale i nie przejmuję za bardzo tym liczeniem, i tak termin jest plus-minus, Maluch i Natura same zadecydują. najważniejsze, że wszystko jest w porządku z Maleństwem i ze mną. i tak trzymać ;-)

Witam sie kobietki my już po kinie w domu byliśmy o 15 film trwał 2 godziny ale hała całkowita no cóż ale za darmo bilety dali to nie bede narzekać .Kuba tam był zadowolony dostał popkorn i się wpatrywał sie w ekran co ztego ze były napisy to nic nie rozumiał:-)

Witajcie kochane :-),
Ciamajdko, widzę, że ranek miałaś „wesoły”. :-(
Ojjj …ta rozmowa z dyr. … przykro mi, ze musiałaś takich rzeczy wysłuchać.:no::-( Nie przejmuj się .
Ehtel, kciuki mocno zaciśnięte za jutrzejszy egzamin.:tak:
Martitka, wielkie gratulejszyn. :tak:„Drapał się po ptaszku” hmmm… Super, że już wiesz :tak:
Milusiu, rady dla Ehtel suuuper. :-D

Współczuję tego Twojego bólu :-(, kurcze, mogłoby Cię to cholerstwo zostawić już w spokoju :-(

Martuśka85, no to jutro i Nas czekają badania. Trzymam mocno kciuki :tak:
Mama Aneta, co z tego, że film hała …;-)darmo bilety dali i miłe popołudnie spędziliście.:tak::-)
Co do Nospy, ja w ciągu tych 12-13 tygodni ciąży wzięłam 2 razy, ale to już przy bardzo mocnych skurczach, jakoś w okolicach Świąt. Lekarka także mi powiedziała, że przy silnych należy zażyć, ale nie przesadzać:tak:

Ale piękne ciuszki pokazywałyście dziewczyny. Ta tuniczka i sukienka cud miód.:tak::-)
A ja cały dzień prawie w łóżku. :cool2: Dziś jestem jakaś taka niewyspana. Zaczynam się poważnie denerwować jutrzejszym badaniem USG (zresztą jak każda z Nas). Jak tylko o tym pomyślę, to serce wali jak szalone. Na szczęście M. mi kupił mojego Kubusia (soczek) i się odprężam pod kołderką ze szklanką w ręku.:tak:
Później jeszcze do Was zajrzę. :tak:
Buziaki :-)

Witajcie kochane :-),

Martuśka85, no to jutro i Nas czekają badania. Trzymam mocno kciuki :tak:

A ja cały dzień prawie w łóżku. :cool2: Dziś jestem jakaś taka niewyspana. Zaczynam się poważnie denerwować jutrzejszym badaniem USG (zresztą jak każda z Nas). Jak tylko o tym pomyślę, to serce wali jak szalone. Na szczęście M. mi kupił mojego Kubusia (soczek) i się odprężam pod kołderką ze szklanką w ręku.:tak:
Później jeszcze do Was zajrzę. :tak:
Buziaki :-)

tez trzymam :tak:
ale nie stresuj sie tak, bo wiesz, ze nic to nie da Kochana
ja nie mam czasu sie stresowac - od 2 godzin slucham notatek z wykladu i walcze ze snem. z tym łożeczkiem to Ci doooobrze akurat, zazdroszcze

Dziewczynki trzymam mocno kciuki za Wasze USG i egzamin Ehtele. Teraz zmykam do domu, jutro muszę odebrać M z lotniska, kurcze podobno mają być śnieżyce, oby wylądował ładnie. Zawsze mam łezki w oczach jak wylatuje i ląduje. Taki stresior, że hej.
Ale wiecie cieszę się, że ta głowa mi przeszła, jeszcze czuję ból zatokowy, ale to nie jest to, co było wczoraj.....apap uratował mi życie...Dzisiaj zazcnę od wieczora brać anty, Boziu mam nadzieję, że z fasolką będzie ok, ja wizytę mam pojutrze i też umieram ze strachu....
Buziaki kochane i miłego i ciepłego wieczorku

reklama
Do CIAMAJDKO!

Nie przejmuj się tak tą dyr. , u nas w pracy też byłoby najlepiej dla Naczel. gdybyśmy wyrabiały 300% normy, a i to by pewnie z czasem było mało.
Papier papierem pomiata w urzędzie, a miało ich nie być w erze komuterów, dobre nie????:baffled:
Także sobie chodzę do pracy robie powoli co swoje, a po podwyżkach pójde do naczel. i powiem o ciąży.
Na razie jeszcze nie widać więc dowie sie w swoim czasie, ale kiedy ja bede uważała za stosowne:-)!
Także głowa do góry i rób swoje:))))

Do góry