martuśka85
http://psychozytywnie.pl
ja jestem w 12 tyg i nie podejrzewałam, że czuję, nie wiedziałam co czuję. ale jak wczoraj na USG zobaczyłam, jak fika Maleństwo i co tam wyprawia to uświadomiłam sobie, skąd uczucie "motylków" czy też jak to nazywam "szuru-buru" w brzuchu. wiem, że Rozrabiaka ma tylko 5cm, ale dziewczyny przysięgam - to musi być ON (lub ONA :-) ).
a właśnie, muszę uaktualnić suwaczek, ale coś mi nie wychodzi. jakoś inaczej nalicza, niż to z pomiarów Maleństwa wychodzi. w każdym razie 12 tydz i 1 dzień, termin 17.08![]()
Magda, taki pozny termin i 12t1d? hmm.. to ja z usg mam termin na 14.08 i to podobno wychodzi teraz 11t4d. wiec chyba jednak Twoj suwak sie zgadza
Ja w pierwszej ciazy pierwsze ruchy poczulam w 18tyg. w drugiej juz w 15- ale dziecko bylo dlugie jak na swoj wiekJednak w poprzedniej ciazy z Wiki tez czekalam do 18 tyg. Wczesniej tez cos tam czulam ale nie koniecznie sa to ruchy dziecka. ten prawdziwy kuksaniec po raz pierwszy poczulam w 18 tyg. A jak bedzie teraz -umm
)) zobaczymy.
jej, jak tak o tym piszecie, to coraz bardziej nie moge sie doczekac. a jak mi sie uczyc nie chce :|. najchetniej bym calymi dniami spacerowala, cwiczyla, pisala na forum i glaszczac sie po brzuchu gadała do dzidziusia