reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Ehtele ta sukieneczka jest pięęękna.... totalny mój styl, uwielbiam takie rzeczy, sama mam kilka takich zwiewnych, indyjskich, falbaniastych bluzeczek... cud i miód:)

No to sprzedający ma jeszcze białą... chyba taką lekko różowa...sprawdź;)
Niesamowite tyle podobieństw..oj chyba będę na spacery z dzidzią do Sosnowca przyjeżdżać;)

Ale mam dzień.. już się żalić nie będę, ale w trakcie pracy miałam rozmowę z dyr i nie była ona o fiołkach na parapecie:no:
ogólnie wypadam z jej oczach źle, beznadziejnie... podobno się obijam... podobno robię zawsze coś nie tak... podobno sie nie staram... podobno mam sie poprawić...:-(

popłakałam sie u niej, i powiedziałam, że czuję sie słabo, i że wiele rzeczy na ten stan ma wpływ..a praca najmniej.. powiedziałam, że czuję się ograniczona umysłowo ostatnio, niestabilna emocjonalnie i takie rzeczy które mi mówi, wcale mi nie pomagają... chyba zrozumiała, ale poprawy wymaga.

A przynajmniej podała jakieś konkrety, czy tylko standardowa gadka umoralniająca? Bo wydaje mi się, że kobitka Ci ewidentnie zazdrości ... :-)

Ehtele, jesteś już w 14 tc, czujesz już jakieś motylki? W końcu Twój dzidziulek jest już naprawdę pokaźnych rozmiarów:) Dzielą nas tylko 2 tygodnie, a mnie się wydaje, że to wieczność:D

to chyba jednak za wczesnie. nie slyszalam, zeby ktos czul ruchy w 14tc, a juz na pewno nie w 1. ciąży :p
za 2 tygodnie to absolutne minimum zdaje sie

Maruśka, a ja właśnie czytałam na wielu forach, że kobiety wyczulone czują ruchy tak od 14 tc. Ehtele do tego jest szczupła, a jej dzidziol pokaźny, więc kto wie? Może coś ją już tam smyra:)
Średnia w pierwszej ciąży to oczywiście 17-18 tydzień, niektóre nawet w 22 nic nie czują:D więc ja się nie nastawiam na wczesne oznaki:)

Maruśka, a ja właśnie czytałam na wielu forach, że kobiety wyczulone czują ruchy tak od 14 tc. Ehtele do tego jest szczupła, a jej dzidziol pokaźny, więc kto wie? Może coś ją już tam smyra:)
Średnia w pierwszej ciąży to oczywiście 17-18 tydzień, niektóre nawet w 22 nic nie czują:D więc ja się nie nastawiam na wczesne oznaki:)

no pisze, że nie :p
ja tez mam czasami takie wrazenie, ale mysle, ze to tylko wrazenie wlasnie. a szkoda ;)

no nie mowiac, ze niektore az do porodu nie czuja xD

Milusia, ogladalas ten odcinek, gdzie blizniaki jeden po drugim wpadly do sedesu? ma-sa-kra !!!

Ostatnia edycja:
Ehtele, jesteś już w 14 tc, czujesz już jakieś motylki?

ja jestem w 12 tyg i nie podejrzewałam, że czuję, nie wiedziałam co czuję. ale jak wczoraj na USG zobaczyłam, jak fika Maleństwo i co tam wyprawia to uświadomiłam sobie, skąd uczucie "motylków" czy też jak to nazywam "szuru-buru" w brzuchu. wiem, że Rozrabiaka ma tylko 5cm, ale dziewczyny przysięgam - to musi być ON (lub ONA :-) ).
a właśnie, muszę uaktualnić suwaczek, ale coś mi nie wychodzi. jakoś inaczej nalicza, niż to z pomiarów Maleństwa wychodzi. w każdym razie 12 tydz i 1 dzień, termin 17.08 :cool2:

reklama
Ja w pierwszej ciazy pierwsze ruchy poczulam w 18tyg. w drugiej juz w 15- ale dziecko bylo dlugie jak na swoj wiek:) Jednak w poprzedniej ciazy z Wiki tez czekalam do 18 tyg. Wczesniej tez cos tam czulam ale nie koniecznie sa to ruchy dziecka. ten prawdziwy kuksaniec po raz pierwszy poczulam w 18 tyg. A jak bedzie teraz -umm :))) zobaczymy.

Do góry