reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

środku, boję się że jak będzie rósł mi brzuchol to coś może się dziać z nią... co o tym myslicie??
myślę że moze Cie ciagnąć pobolewac...alenie martwilabym sie tym na zapas :tak:
po cc chyba wiecej obaw bo rany na macicy są

Polianna mnie też ciagna jajniki kłuje po bokach nie że ciagnie tylko wrednie kuje:sorry2:czytalam swoje opisy pod wykresem z ciazy z corka i tez narzekalam na to samo

Starlet :-Dale fajnie ja sie doczekac nie moge...córcie czulam w 14 potem na 2 dni zamilkła ja panika do lekarza:-D:-D:-D a po 16 juz codzien z kopniakami nawet ale Ci fajnie :tak:

Fiufiu tez schizuje :cool2: a dlaczego nie nie mdli (potemzaczynai zaluje ze narzekalam) a dlaczego nie wymiotuje (potem leci wsio az placze) czy wszystko dobrze czy serce bije czy rosnie czy zdrowe..wiesz powiem Ci jedno to zamartiwanie to pikus z tym jakie bedzie jak juz sie urodzi:-D pierwszy katar szczepionka jeeesiulku

Bombusia wiesz ale totakie cudnejest choc pewnie świat Ci sie przestawi A jak starszy syn zareagował?

reklama
ja myslalam o tym aby nie pytac lekarza o plec ale jak o tym wspomnialam M to powiedzial ze "co to to nie.. ja chce wiedziec:)"

Kochane ja bardzo chcę wiedzieć jak najszybciej, ponieważ zamierzam właśnie mówić do brzuszka...:-D:-DCo do ciuszków to nie jestem za różowym dla dziewczynki, niebieskim dla chłopczyka...bez różnicy, bez generalizacji, jest dużo kolorów, które są neutralne... Powiem szczerze, że próbuję się powstrzymywać przed kupowaniem ciuszków, najchętniej już zaczęłabym to robić, ale poczekam np. do początku marca...wtedy chyba zacznę heheh:-D:-D Co myślicie o kupowaniu ciuszków dla dzidzi w ciucholandach?

u mnie jest dziwnie w kwestii dzieci a na pewno "niestandardowo"- mianowicie nie chcę mieć jednego dziecka (jestem przesądna jeżeli chodzi o jedynaków), po prostu mój plan zakłada, że do 35 roku życia mogę dzieci rodzić, potem bastuję. Mam tak, że nigdy nie chciałam zostać relatywnie późno matką ani nie wyobrażam sobie zabiegu odmładzania się dziećmi. Tak więc górnego limitu posoadanych pociech- brak.

Moje podejście jest dokładnie takie samo..dzieciaków musi być przynajmniej dwójka...:-D:-D i najlepiej jak najszybciej... jak już kiedyś pisałam zamierzam trochę powalczyć o sukces zawodowy, więc nie chce przerywać pracy drugą ciążą, więc najlepiej będzie jak zaskoczy u mnie tuż po pierwszej ciąży:tak::tak:A po drugie chciałabym być młodą mamuśką...

a teraz poważnie, w związku z tym, że zbliża mi się termin USG- to juz w środę, to zaczynam się martwić czy serduszko bije i momentami sobie wkręcam :/ maaasakra tym bardziej, że się boję co będzie po tym krwiaku. Jedna z dziewczyn tak mi stracha narobiła ta przykra wiadomością o tym, że serduszko jej dziecka 2 tygodnie już nie biło, a ona nie miała żadnych objawów...przeplakalam całą noc.... wrrr emocje

Kobietko jestem pewna, że wszystko będzie w porządku...tylko nie płacz:-D
Trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki;-)

rozalko ja wczoraj i przedwczoraj poczulam pukniecia w dole brzucha i sie zastanawiam czy to oby na pewno to, tak wczesnie?? :szok: :-)

Co jakiś czas tez czuje bulgotania i to wieczorem...Nie wiem czy to ruchy, ale chciałabym już czuć dziecko, żeby móc kontrolować czy wszystko w porządku:-D:-D
Miłej niedzieli życzę wszystkim sierpnióweczkom

rozalko ja wczoraj i przedwczoraj poczulam pukniecia w dole brzucha i sie zastanawiam czy to oby na pewno to, tak wczesnie?? :szok: :-)
No ja nie czuje puknięć,na to u mnie chyba za wcześnie,czuje regularne "coS",jakby motyl mi latał w brzuchu i łaskotał.
Ja to bym chciała dziołszkę... ale wiem, że będzie chłopak. Kurcze chciałabym wiedzieć ale też fajowo byłoby urodzić i na sali sie dowiedzieć cóż to sie urodziło. Ale nie wytrzymam. Lubię mieć zaplanowane to i owo i już wszystko na malucha musi czekać:tak:

Też bym chciała dziewuszkę tym razem,ale w sumie jak sie napatrzałam w szpitalu na maluszki,to juz mi wszystko jedno,byle by zdrowe było.Ale płeć chce poznać,tak jak Ty lubie mieć zaplanowane.:tak:

Wczoraj zemdlałam,niby normalka w iąży,zdarza sie,ale sie uderzyłam i teraz boje sie o dzidziolka,czy wszystko OK.W sumie nie wiem,czym walnęłam o podłogę,głowa,brzuchem?...:confused::no:

Co myślicie o kupowaniu ciuszków dla dzidzi w ciucholandach?

Moje podejście jest dokładnie takie samo..dzieciaków musi być przynajmniej dwójka...:-D:-D i najlepiej jak najszybciej... jak już kiedyś pisałam zamierzam trochę powalczyć o sukces zawodowy, więc nie chce przerywać pracy drugą ciążą, więc najlepiej będzie jak zaskoczy u mnie tuż po pierwszej ciąży:tak::tak:A po drugie chciałabym być młodą mamuśką...

ciucholandy jak najbardziej tam sa czasem fantastyczne ciuszki ale nie body jakos nie moglabym body czy spiochow nie wiem

co do planow ja swoje Bóg swoje ..i nic nie planuje juz od dawna

Rozalko o kurka..a z duzej wysokosci spadlas? Napewno bedzie dobrze ale jak sie masz martwic to zadzwon do gina czy jedz na izbe zawsze sie uspokoisz.

Ostatnia edycja:
A i jeszcze jedno...
Pierwszy raz jestem mamą i dlatego postanowiłam spokojnie zacząć robić w excelu wyprawkę dla noworodka, czyli listę rzeczy, które powinnam dla maleństwa kupić...
Powoli od 20 tyg będę rzeczy kupować, żeby na koniec nie okazało się, że kasy naraz trzeba tyle wydać...:)
Madziujka wzruszyłaś mnie, ostatnie zdanie...na prawdę pięknie powiedziane...Ja co wieczór odmawiam za siebie i maleństwo Aniele Boży stróżu mój...

co do planow ja swoje Bóg swoje ..i nic nie planuje juz od dawna

Tu masz rację,jednak życie weryfikuje wszystko.Kiedyś wydawało mi sie jak niektórym z Was,jedno dziecko,potem kolejne szybciutko,a potem moze jeszcze kolejne....No ale juz na starcie ktos mi pomieszał moje plany,cudem uratowany synek i strach przed kolejna ciążą,potem decyzja o kolejnym dziecku i ...niestety bardzo długie staranka i problemy zdrowotne....:tak:
A teraz to juz nic nie planuje w kwestii dzieci.;-)

Do Madziujka
No tak świat się poprzestawiał o 180 stopni, syn najpierw nie uwierzył nam jak mu powiedzieliśmy razem, myślał, że się wygłupiamy, bo to był okres świąteczny,ale pokazałam mu test i w końcu uwierzył, teraz się bardzo cieszy, ale on jest taka "przylepa" lubi sie przytulać, więc teraz jeszcze częściej ot i takie jaja, resztą nie wiadomo czy jaja ha ha ha:tak:

A i jeszcze jedno...
Pierwszy raz jestem mamą i dlatego postanowiłam spokojnie zacząć robić w excelu wyprawkę dla noworodka, czyli listę rzeczy, które powinnam dla maleństwa kupić...
Powoli od 20 tyg będę rzeczy kupować, żeby na koniec nie okazało się, że kasy naraz trzeba tyle wydać...:)

Tez tak mialam w pierwszej ciazy, wszstko w excelu zapisalam i wiedzialam ile dokladnie mnie wyprawka kosztowala. Tylko chyba ja juz skasowalam, wiec teraz od nowa bede zliczac :-p

rozalka mam nadzieje, ze nie na brzuch upadlas.

:blink:
Bombusia no ja zrobiłam test w I dzień świat:tak: więc wiedziałaś wczesniej tylko 24 godz:-)

No widzisz jakie miałyśmy świąteczne przeczucia, nie wiem jak ty zareagowałaś?????
Ja najpierw szok, :szok:musiłam sie z tą myślą oswoić,poprostu nie planowałam po tylu latach, pomogła rodzina -w końcu była Wigilia, a dziś to jestem najszczęśliwsza, aby tylko przejść te badania:-).

reklama
Bombusia rewelacja hahahah fajnie no....

Ehtele ja tez aniolki modle sie za dzieci :-)
codo wyprawiki to takie fajne apotem ukladania przekladanie prasowanie
warto nie szalec z ciuszkami malymi dzieci wyrastaja bardzo szybko

Rozalko dokładnie ..

Do góry