reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Wczoraj zemdlałam,niby normalka w iąży,zdarza sie,ale sie uderzyłam i teraz boje sie o dzidziolka,czy wszystko OK.W sumie nie wiem,czym walnęłam o podłogę,głowa,brzuchem?...:confused::no:

no nie.... nie martw sie, ja dzisiaj sprzatałam po kocie, bo wszystko tłucze i lata jak szalony.. tak się wnerwiłam ze szok, lecę z odkurzaczem, żeby ostatnie kawałki sprzątnąć z twz. dziur i potknełam sie o kabel.... poleciałam jak długa... az zamiotłam soba pół podłogi w duzym pokoju, ale mam nadzieję że nic sie nie stało:tak:
:blink:

No widzisz jakie miałyśmy świąteczne przeczucia, nie wiem jak ty zareagowałaś?????

Niezbyt ładnie zareagowałam bo siedziałam w łazience i płakałam pół godz powtarzając: "o k***, ja pier***, matko boska, jezu.... ludzie!!! o k***"...
Mniej więcej tak to brzmiało:nerd:

Mnie powiedział sporo osób, że w ciucholandzie są podobno przepiękne ubranka dla dzieci, normalnie z metkami, nowe i o wiele tańsze niż w sklepach.
Ae ja jeszcze nigdzie nie chodzę, nie kupuję,bo nie chcę zapeszyć, ale nie raz z mężem planujemy pzremebelkę w mieszkaniu w związku z dzidzią:-D.

Do CIAMAJDKA!
Ja kazałam rano iść po test ciążowy, bo już mi coś było nie tak i jak zrobiłam z moczu po nocy i są dwie kreski 3x czytałam czy 2 to ciąża, a może źle czytam????itp.
Potem ryczałam i ryczałam i zadzwoniłam (minmo, że mam 35 lat ) do mamy i dalej ryczałam,a mama poprostu BOSKa, dzięki niej się uspokoiłam, bo w tym momencie mój stray nie był brany w ogóle pod uwagę, no był szok teraz się śmieje hahahaha:-).

Hahaha:) Bombusia a ja jak zobaczyłam dwie krechy, to otworzyłam tak szybko drzwi, że prawie szybę wybiłam i drę się:" Tobiasz chodź tuuuuu!!!!" złapałam się za twarz i pokazałam palcem na test mówiąc "patrz!!!" , i wtedy puściłam wiązankę.. mówię:"natychmiast chce tel". przyniósł.. dzwonie do swojej przyjaciółki i mówię" zgadnij co się stało?" , a ona "co w ciąży jesteś?"<dodam, że zawsze czy ja do niej czy ona do mnie jak dzwoniłyśmy i mówiłysmy zgadnij co sie stało to dla jaj miałysmy umówiony własnie ten tekst" co w ciązy jesteś?">. I mówie do niej: NOOOOOO!!!
a ona do mnie:" o k*** poczekaj bo kupę robię!!!"
mówię Wam , komizm... do dzisiaj się z tego smiejemy.
Wychodze z łazienki i mówię:"babcia usiądź" , a ona:"jezu co się stało??"
mówię:"w ciąży jestem, będziesz prababcia"
a ona:"boże ale mnie przestaszyłaś, myslałam że cos sie stalo"
HAHAHA:)

DO WSZYSTKICH MAMUŚ!!!!
A Tak w ogóle to dziewczyny podpowiedzcie mi.
Jestem 10,5 tyg.ciąży i przyjmuję 1 X dziennie Falvit Mama, czy to wystarczy, bo nie wiem czy powinnam coś jeszcze łykać??? A nie chcę przesadzić! Wizytę u gin. mam dopiero za 2 tygodnie (po badaniu genetycznym) więc nie mam kogo się poradzić.
A żelaza nie chcę brać, bo mam zaparcia (koszmar), których nigdy nie miałam, nawet ani razu przy pierwszym dziecku, a podobno żelazo jeszcze to potęguje????:baffled:

Do Ciamajdka.
No teraz to się śmiejemy z tego, a wtedy, to swiat się zatrzymał, naprawdę!
A, która to Twoja ciąża jeśli mogę spytać i ile masz wiosen???

Moja pierwsza ciąża, chociaż sie specjalnie nie starałam, to myslę, że okazji do tego by zostać mamą było juz z 200:) ale chyba jednak było mi dane teraz...
mam 26 lat ..

mam pytanie, miała któraś z Was wycinany wyrostek? chodzi mi konkretnie o bliznę, mnie ledwo odratowali, nikt w domu nie zauważył a ja leżałam nieprzytomna w łazience całą noc.. mama myslała, że wieczorem wymiotuję bo znowu mam jakies frustracje żołądkowe, a to zaczynał sie atak wyrostka...
jeśli chodzi o blizne mam bardzo dużą, szeroką i głeboką, mam wiele zrostów w środku, boję się że jak będzie rósł mi brzuchol to coś może się dziać z nią... co o tym myslicie??

spytaj lekarz najlepiej, powinien wiedziec takie rzeczym w koncu nie Ty jedna masz ten problem.

rozalko ja wczoraj i przedwczoraj poczulam pukniecia w dole brzucha i sie zastanawiam czy to oby na pewno to, tak wczesnie?? :szok: :-)

ja tez czulam 2 razy i to w tym samym miejscu (w tym dzis rano). i dziwne, gdyby byly to jelita, bo troche za mocno z boku i tak inaczej zupelnie..sama nie wiem

Madziujka wzruszyłaś mnie, ostatnie zdanie...na prawdę pięknie powiedziane...Ja co wieczór odmawiam za siebie i maleństwo Aniele Boży stróżu mój...

wow, widze ze mamy tu mocno wierzące Mamusie. do kosciola tez chodzicie tak z ciekawosci?

no nie.... nie martw sie, ja dzisiaj sprzatałam po kocie, bo wszystko tłucze i lata jak szalony.. tak się wnerwiłam ze szok, lecę z odkurzaczem, żeby ostatnie kawałki sprzątnąć z twz. dziur i potknełam sie o kabel.... poleciałam jak długa... az zamiotłam soba pół podłogi w duzym pokoju, ale mam nadzieję że nic sie nie stało:tak:

Niezbyt ładnie zareagowałam bo siedziałam w łazience i płakałam pół godz powtarzając: "o k***, ja pier***, matko boska, jezu.... ludzie!!! o k***"...
Mniej więcej tak to brzmiało:nerd:

o rrrany, przygod co nie miara widze.:szok:

a reakcja tez niezła ;-):-p:-D

reklama
Bombusia ja nie biore witamin tylko kwas foliowy (plus inne leki) ana zapracia polecam duzo owocow z rana i woda..mi pomagaly gruszki

Martuska..mocno wierzace czy wierzace czy ufajace czy cos w tym złego??Tak chodzę do kościoła

Do góry