agulek80 jak trzeba to trzeba, trzymam kciuki, aby Marcin zaakceptował zmianę
Nasza nie ma żadnych problemów, że raz jest tata, raz go nie ma. Raz jest baba, raz jej nie ma. Dla niej naturalne jest, że babcia jest w realu i w komputerze
Co do pasty, to my mamy bez fluoru. Najpierw szorujemy my później Gaja. A sposób mieliśmy na biedronkę, co się zadomowiła i trzeba było ją przegonić
Sio, sio
Gaja umie już wypluwać, ale miłość do jedzenia pasty wygrywa,mogłaby całą pastę w ciągu dnia wchłonąć :/
A nie chcecie pozbyć się pieluch w nocy? My jak mała przestała nosić w dzień, poszliśmy za ciosem i po ok 2 tygodniach pozbyliśmy się pieluch w nocy
Aby od razu wiedziała, że nie ma pieluch i musi się kontrolować
Wiadomo były wpadki, ale z czasem było coraz lepiej. Za to teraz od ok miesiąca jest znowu tragedia, potraf zlać się 5 razy w ciągu tygodnia :/ Ale walczymy z tym
tokareczka supr,że Laura zaczęła mówić
a przyjdzie wiosna i pozbędziecie się pieluch
Roseann super, że interes się kręci
Madzia ,ale łakomczuszek z Mariuszka
Super, że grzeczniutki i trzymam kciuki za Jasia, aby wrócił do żłobka i był zdrowy
Zobaczysz dasz sobie świetnie radę sama z dzieciaczkami
U nas różnie, tydzień temu padał śnieg, więc pojechaliśmy do znajomych
A u nich śniegu po kolana
Mała miała radochę
Robiła bałwana, jeździła na sankach, robiła orzełka, a matka wygrzewała się w słoneczku
W tygodniu już zero śniegu i pada deszcz :/ Razem z Gają chodzimy już 2 razy w tygodniu na playgroupy
Mała świetnie się bawi i ma kontakt z dziećmi
Ja znalazłam pracę na 2,5h dziennie popołudniu, więc z małą zostaje K. Zawsze to 350 funali więcej
Poszliśmy z małą na kręgle i powiem, ze bardzo pozytywnie nas zaskoczyła. Była grzeczna i super jej szło, no lepiej niż mamie
dzięki takiemu fajnemu czemuś mogła grać z nami
a ja wygrałam 2 wejściówki dla całej rodziny do Codonas (jest tam mini golf, kręgle, bilard, figloraj dla dzieci, pełno karuzeli itp rzeczy). Ale poczekamy jeszcze troszkę, aż otworzą nową część dla dzieci
Mam pytanie odnośnie nauki czytania. Czy Wasze dzieci lubią literki? Gaja nie szczególnie, zresztą to samo tyczy się cyferek :-( chciałabym nauczyć zanim pójdzie tutaj do przedszkola, po widzę po znajomych, które teraz próbują 4/5 latki uczyć, a dzieciaczki zamiast a,b,c mówią ej, bi, si
I nie rozumieją, że o dwa różne języki, a widzę że dzieciaczki wybierają język łatwiejszy, a angielski do mówienia dla takich maluszków jest łatwiejszy kontakt z dziećmi też ma na to wpływ.
I w końcu zaczęłam jeździć tu autem, ciężko idzie zmiana biegów lewą ręką. Sam ruch lewostronny nie jest wielkim problemem, ale właśnie biegi i ronda