Dziewczynki, nie było mnie tutaj tak na dłużej od czasu mojej wizyty u lekarza, ale troszkę zagoniona byłam, troszkę z lenistwa nie pisałam, starałam się czytać. Teraz po odpisuję solidnie.
Najpierw chciałam bardzo mocno podziękować za kciuki! Dziękuję. Będziemy mieć drugą Córeczkę, cieszę się bardzo, wszystkie parametry wyszły ok podczas badania i Córcia rośnie i zdrowo kopie.
Luizka – gratuluję zaliczenia szkoły!
Koralowa – no to super, że dziadki taki fajny prezent w postaci bucików Gucia podarowali, to się ceni
Agulek80 – przewrót w przód? WOW
to gratuluję, mi włosy dęba stają, gdy widzę jak Ada stoi na prostych nogach i schyla się by coś sięgnąć sobie spod nóg i głową o podłogę haczy, mały ruch i przewrót zaliczony, ale staram się o tym nie myśleć, bo mówię włosy mi się jeżą. A Jej ostatnio ulubiona zabawa to położenie coś na ziemi za sobą i sięganie po to właśnie poprzez takie schylanie się. Bryyy
Anecia1111 – ja jakoś też jestem spokojna jak Ada jest z moją rodziną, pewnie dlatego, że z siostrą A. nie możemy się dogadać, bo ona ma swój świat i swoje dziwne teorie. ;-)
Agulek80 – a jak w ogóle spadek Twojej wagi od momentu,co zaczęłaś stepper używać?
Koralowa – Ada też mało gada, ale w domu to jeszcze tylko żyrandoli nie zdobyła, coś za coś. ;-) Gratulacje siuśków. No i gratulacje pozbawienia się nieproszonych gości. Mi się kiedyś jakieś dziadostwo trafiło od orzechów, normalnie pełzło po ścianach i składało jaja na suficie, bleee.
Misssi – gratuluję Maluszka z całego serducha, piękna opowieść o porodzie, super, że jednak nie odbył się w samotności, a mąż stanął na wysokości zadania.
No i super, że Czarek mimo wszystko zareagował poprawnie, a że uważać trzeba to normalne, te nasze dzieciaki to odkrywcy tego świata. Zdjęcia śliczne, Maleństwo słodziutkie.
różyczk@ - mam takie samo zdanie o pampersach 5, do tego rozmiar 4 jest za mały, a rozmiar 5 na Nią za duży, musiałam ostatnio zakupić, bo zapomniałam, że mi w Opalenicy Biedronkę remontują, a w Poznaniu nie kupiłam, bo tak to jedziemy cały czas na 4 rossmann w dzień, biedronka w nocy i gra gitara. Teraz mam na noc jeszcze pampersy i właśnie są takie wielkie, wiszące.
Koralowa – co do majtasów to cieszę się, że dusigrosz się we mnie odezwał w takim razie
Milusia83 – widzę suwak, cudownie, moje gratulacje wielkie, bo chyba nie gratulowałam.
Agulek80 – gratuluję odcycowania.
Luizka – piękny ogrodnik, zawadiaka jak nic
Różyczk@ - jak Olo? Biegunka odpuściła?
Lea28 – oby teściowa odpuściła Ci wreszcie i zajęła się sobą
Madzia_83 – ogródek cudowny, ładny, zadbany, zdradź proszę gdzie zakupiliście ten namiot z tunelem, bo bardzo fajny.
I jak rozmowa o pracę?
Misssi – bo ja się nie dopatrzyłam jak ma na imię Twoje Maleństwo
Tatuś to ważna instytucja i :
- dziewczyny nie bójcie się zostawić, bo oni sobie poradzą
- nie ma siły by dziecku stała się krzywda, są bardziej delikatni niż my
- dziecko będzie szczęśliwe i zadowolone
- tata szybko się pozbiera po pierwszym szoku
- mama odpocznie i się zrelaksuje, będzie pogodniejsza
Jak Ada zostaje z A. to ja jestem szczęśliwa, bo między nimi jest taka inna więź, która bardzo mi się podoba, Oni sobie wszystko tak tłumaczą po swojemu, mają inne podejście do świata, na wszystko mają czas, nigdzie się nie spieszą, zawsze wszystko jest zrobione co im zadam, zawsze robią to razem, wspólnie, bez galimatiasu, jaki potrafią niestety wprowadzić matki, bo zazwyczaj chcą kilka srok za ogon pociągnąć, a facet jak coś zacznie to robi od początku do końca, wtedy kolejna rzecz i na koniec bilans wychodzi taki sam, o ile nie lepszy.
No to jestem na bieżąco i na stałe już