reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
trala la la la la ja 30kg:) Na szczęście ja wysoka jestem i nie było aż tak widac. Nikt nie wierzył:)

Super,że z Piotrusiem ok!!!

Lea, oryginalne imiona. My dla dziewczynki pomysły mamy ale dla chłopca gorzej:)

Lilijanno oby ból gardła szybko minął. A z ceną mleka to nasze też zdrożało, Jasio pije Hippa i w Auchanie za taką puszkę 800g zawsze płaciliśmy 35zł, a teraz już kosztuje 40zł. A z tym spędzaniem czasu taty z synkiem to nie wiem czy jest tak dobrze, bo tatuś Jasiowi na wszystko pozwala, normalnie mały mężem steruje, masakra:) a mama to jest ta zła:)
Agulek u nas też dziś była grochówka:) Szkoda mi Twoich psiaków. W zeszłym roku w wakacje też zdechł ze starości mój psiak, tzn przygarneliśmy go jak miałam 15 lat, ktoś wyrzucił go z auta był wtedy małym szczeniakiem i akurat to był ten okres że wszystko gryzł, jak poszłam na studia to Murzyn został z moimi rodzicami i żył 14 lat więc wydaje mi się że dużo, ale teraz jakoś dziwnie bez niego u rodziców.
Lea dasz rade:) jeszcze 2 miesiące i będziesz miała swoje dwa skarby przy sobie:) a 7 kg to mało:) tylko faktycznie dla drobnej osoby każdy dodatkowy kilogram to już dużo. Żona mojego kuzyna przytyła 10 kg, ale właśnie też jest drobna i było pod koniec jej ciężko. Ja z Jasiem przytyłam jakieś 25kg przy wzroście 169cm, ale w sumie nie odczuwałam tego:) i jakoś też tego widać nie było bo nawet się mieściłam w swoje normalne wakacyjne sukienki, zobaczymy jak to będzie za drugim razem, mam nadzieje ze w niedługim okresie czasu się przekonam:)
Pajko dobrze że nić się nie stało, a Lilijannie raczej chodziło o cene mleka, bo z tego co pamietam dla Ady też od początku sama gotowała:) Hmm to ciekawe czy Adrianek będzie faktcznie Adriankiem:) U siostry mojej koleżanki do samego końca przy USG mówili że w drugiej ciąży będzie chłopak, a urodziła się dziewczynka:)
Roseann masakra z naszą służbą zdrowia, nie dość że płaci się tyle składek to jeszcze za badania trzeba płacić. Ja w ciąży z Jasiem chodziłam też prywanie no i za każdą wizyte wtedy płciłam 100zł.
Luizka super że po kontroli wszystko wporządku:)

A my mamy od dziś gości, przyjechała moja kuzynka z narzeczonym i bedą chyba u nas do soboty albo niedzieli:) a jutro ostatni dzień laby:( fajnie jakby była ładna pogoda to bym na troche sobie w końcu wyszła na dwór:)

witam sie

Roseann ja w poprzedniej ciązy przytyłam 10 kg...teraz jestem 2 kg na + ale w ogóle nie mam apetytu teraz... dlatego co do lekarza powiedziałam, ze nie dość, ze płacę składki a na NFZ następny termin do mojej gin jest na lipiec...do tego nie daje skierowania na badania i musze je robić prywatnie... to na dodatek potem po 30 tc ona chce wizyty co 2 tygodnie a po 34 tc co tydzień...no to wychodzi 400 zł+badania+dojazd+ubezpieczenie dodatkowe 120 zł...dlatego mam to gdzieś... no i dochodza badania prenatalne 220 zł...

Madzia aaa myslałam, ze o słoiczki:) ja juz mleka nie podaje Sebkowi tzn dostaje na śniadanie 30 ml mleka z płatkami i to wsio...powoli odstawialismy mleczko i się udało... dzieki temu tez przestał jeść w nocy...

Luizka dobrze, ze z główką smyka ok:)

Agulku czuje się dobrze:):) oprócz braku apetytu...

Pajkaa - tak tak o mleko mi chodziło, bo Ada tylko przez pierwsze 2 tygodnie jadła sloiki, a tak już na mamusi żarle. Oj Ona nadal miłościk mleka, rano i wieczorem mus. ;-) A jakie dajesz płatki, bo ja też zaczynam o tym myśleć. Dzieciowe czy dla dorosłych?

Madzia83 - a to u nas tak samo, tata super fajny, mama zła, ale jak mama spojrzy na tatę ostrym wzrokiem to tata staje po mojej stronie i rodzice to jedność w decyzjach :tak:

Luizka - super, że Piotruś ok, czekamy na więcej informacji :tak:

Lea28 - no już miałam PW Cię przywoływać, podobno drugie dziecię jak pierwszy taki rozrabiaka jest spokojne, trzymam kciuki by i u Was tak było :tak: Obstawiam Xaviera ;-)

Różyczk@ - hop hop jak tam uczulenie?

Roseann - ja z Ada na +13kg, stracone od razu w pierwszym tygodniu, teraz póki co jestem na +0,5 kg ;-) I wcale nie mam zamiaru szybciej tyć, ważne, że dzidzia rośnie, mama nie musi i tak ma wagę słoniową :zawstydzona/y:

Agulek - ja bym brała dużego psa, bo dla mnie pies to taki zwierz co wyżej od kolana jest :laugh2:

A co u mnie? Igły pokonane wodą z solą, ja nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale taka płukanka najszybciej na mnie działa. :tak:

Liljanna ja daje te dla dzieci z bobovity co teraz reklamują... moj uwielial mleko... kilka razy na dzien miał mleko...do momentu jak nie był przebiałkowiony....i musielismy odstawic mleko... teraz nawet puszka stoi i mu to nie przeszkadza:) Mój uwielbia kułeczka miodowe:) na gwiazdki bananowe ma uczulenie...
nam pediatra i alergolog powiedziała, ze dzxiecko w tym wieku juz nie powinno pic mleka:szok: no i odstawienie od mleka zajęło nam dosłownie 2 dni...

Hej:)
Jak to dziecko w tym wieku nie powinno pic mleka? To ja juz baranieje..... Moj Olo czasem ma napady ze wypije 250ml mleka duszkiem a czasem 30ml mu wcisne. Ale sniadanie ma zawsze mleczne albo kaszka manna albo płatki owsiane albo te z Bobovity któres. Olo pije bebiko i tez podrozało:tak:
Lili wczoraj doszłam ze to uczulenie nie jest od proszku tylko do masci Pulmex baby! Nie smaruje juz od kilku dni moze dłuzej i znika:tak: zis juz prawie sladu nie ma! Zdrówka!Dobrze ze bol troche przeszedł!
Olo dalej katarzy i kaszle..... nie przejdzie mu to przeziebienie chyba! Niech juz wyjda te trójki!
No własnie tak to z tymi lekarzami jest ze ubezpieczenie sie płaci a i tak prywatnie chodzic trzeba bo o dobrego lekarza panstwowo ciezko.... albo terminy odległe....
U nas tez tatus to ten dobry a ja zła:/ ale ostatnio jak Olo mial napad butu to zrozumiał ze tylko pogarsza sprawe:tak:

Rozyczko mnie to powiedziało dwóch pediatrów i alergolog... jak słyszą, ze synek ma 1,5 roku i słyszą, ze pije mleko to uslyszałam, ze juz pic nie powinno... ale pewnie co lekarz to inne opinie ja daje duzo innego nabiaału:)

reklama
Czesc dziewczynki,
nie wytrzymalam dzis i wlazlam na wage w domu ,wczesniej nie wchodzilam zeby sie nie denerwowac:sorry2: ...10 kg na plusie przy wzroscie 160 cm nie komentuje juz tego :no::wściekła/y: moj M sie smieje ze polowa z tych 10 kg to moje mega cycki:crazy: zobaczymy ile powie waga u lekarza w piatek. No a wlasnie sierpniowe mamuski ktore sa w ciazy czy myslalyscie juz o karmieniu drugiego bobaska? Ja mam straszny dylemat juz o tym tutaj pisalam mimo ze z tych moich melonow siara leci to sie boje jak to bedzie wiadomo ze karmienie piersia nie trwa 10 ani 15 minut tylko maluchy wisza na tych cycuchach i wisza i ja sie tego najbardziej obawiam byc moze to jest moj egoizm byc moze jestem wyrodna ale nie widze tego zeby male bobo wisialo mi godzine lub dluzej na piersi a ten starszy co ma biedny w tym czasie . kurcze no nie daje mi to spokoju moja polozna powiedziala ze sprobowac warto ale ja i tak mam dylemat. Jak to wyglada u was????

Lilijanno haha ja tez juz o tym slyszalam ze jak jedno dziecie diabel to drugie spokojniejsze:tak:ale moja kuzynka np. ma dwie corki i dwie diablice :baffled: i to dziewczynki. hehe zobaczymy mnie juz nic nie zdziwi . a jesli chodzi o imie dla naszego mlodszego to masz racje :-Dwlasnie ten Xavier na dzien dzisiejszy jest najbardziej brany pod uwage moj M nie chce slyszec o innym:rolleyes2:tylko to imie wymawiane tak troszku z "francuska" (xewia) i dlatego ja mam dylemat. mozna tak jak sie pisze ale na to moj M to juz nie pojdzie na bank. najbardziej mnie cieszy to ze tesciowa znowu bedzie sobie lamala jezyk tak jak z Leo ..wiem wiem jestem wredna ale co tam

Pajko ja tez przyznam jestem lekko zdziwiona tym ze nasze dzieci melka juz pic nie powinny. ja to myslalam ze dopoki dzieci mleko chca pic to je pija i tyle. ja tu kupuje mleko modyfikowane dla juniora 1+ i mlody rano i wieczorem wypija falszke 230 ml , tutaj mozna kupic mleko junior 2+ i chyba nawet junior 3+.

Luizka Poitrus to nasz sierpniowy bohater tyle sie na te badania najezdzi i nie narzeka i zawsze usmiechniety:tak: . napisz wiecej

Agulek ja jestem psiara i jesli masz warunki to tez mowie bierz wiekszego psiaka i koniecznie z "domu dziecka"!!!

Madzia83 ja mam do Ciebie pytanko bo ty z Gdanska jestes;-) . czy moglabys mi podopowiedziec czy w gdansku znajde sklep dla bejbikow ale nie zaden 5.10.15 , SMYK itp. tylko taki gdzie moge kupic wszystko wozek,wanienke,kocyk,posciel,kosmetyki,zabawki itd. ogolnie wszystko ? bede dzwieczna:tak:

Do góry