reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Anussia Gratulacje!!!!:-) pamiętam że ja test jak czekaliśmy na Jasia robiłam zaraz pierwszego dnia jak powinnam mieć @, bo też już byłam strasznie ciekawa czy się udało:) i wtedy druga kreska też była taka ledwo widoczna:) u lekarza byłam między 7 a 8 tyg i seduszko już biło:). A co do rzeczy na wyjazd, to jak teraz wyjeżdzaliśmy na te 4 dni, to Jasiowi zabrałam troche ciuchów, pieluchy, chusteczki, mielismy jedzenie dla małego, wózek, kojec, poduche i kocyk, ręcznik, najpotrzebniejsze kosmetyki, kilka zabawek i książeczek do auta żeby czymś go zająć:),

Andzia fajnie że urlop się udał:)

Agulek ja w albumie mam zdjęcia Jasia od narodzin do świąt bożego narodzenia, teraz czeka kolejna duża partia zdjęć do wywołania, więc też chętnie skorzystam z oferty z której korzystasz:)

Koralowa moi rodzice maja malutkie mieszkanko, a pamiętam czasy jak wyprawiali nasze urodzinki:) czasem to były imprezy na 20 osób, w pokoju nie dało się przejść ale za to było bardzo wesoło:) i teraz bardzo miło wspomina się te czasy:)

Lea milutkiego dnia:)

A u nas spokojnie:) Jasiu w końcu dziś w nocy się już nie siadał, obudził się tylko raz z płaczem, ale posmarowaliśmy mu dziąsła i poszedł dalej spać:). W pracy dalej luzy:) więc robie zlecenia, dostałam jedno takie duże, więc będe miała teraz mniej czasu na BB:-(, chce wykorzystać ten czas że mogę coś dorobić:) materialistką nie jestem ale nie lubie żyć tak na styk od pensji do pensji, musze zawsze mieć coś odłożone tak wrazie co:)

reklama
Witajcie,
Najlepsze życzenia dla dzieciaczków, które dziś mają roczek!
Neftis, Madzia ja się zabrałam dopiero za wywoływanie i mam tego sporo;-) mój M kwęka, że za dużo wywołuję ale ja tyle chcę i już, teraz dziecko się zmienia, później już mniej. A oto i link, jakość moim zdaniem ok
Fotokolor - Zdjęcia cyfrowe, odbitki online, odbitki cyfrowe
anussia GRATULACJE!!!! Super!!! Ja byłam na usg w 7 tyg i było już widać serduszko :-)moja druga kreska też była słaba, ale to przez to, że test wykonany jest wcześnie. Skoro jest to znaczy, że fasoleczka jest!
andzia fajnie, że urlop był udany.
Lea miłego dnia!
Madzia doskonale wiem o czym piszesz, o tej kasie. Ja również muszę mieć coś odłożonego, nie potrafię żyć z dnia na dzień. Dobrze, że Jaś już lepiej spał. Marcin prawie co nocy się wierci, siada, wstaje...zauważyłam, że przeżywa jakieś zmiany w swoim życiu (chodzenie), otoczeniu (goście) a ich jest dużo ;-) w końcu taki maluch odkrywa świat :-)
Marcin dziś nieco marudzi, teraz drzemie, więc ja pozmywałam podłogi i weszłam na BB:-) wczoraj Marcin usnął na foteliku rowerowym :-) ale dzielnie się trzymał za boczki i nawet głowa Mu nie latała. Jak wróciłam położyłam Go do łóżka i spał dalej.
Miłego dnia Kobietki!

anussia otóż nie była to długa wyprawa ale w takiej porze ;-) fajnie, że Natalce się podoba samodzielne stanie. Marcin też na początku bardzo się cieszył, że potrafi sam stać i chodzić :-)
Przed chwilą Marcin stękał, więc posadziłam Go na sedes na specjalnej nakładce i kupa poszło prosto do kibelka:-)
Zaraz coś przekąsimy i wybierzemy się do sklepu. U nas znowu kaszki są beee :-( ech z tymi maluchami...

edit:
znalazłam w necie ofertę na zdjęcia, wygląda atrakcyjnie, ale tylko na 50 szt.
http://www.photobox.pl/content/landing_110803?channel=2853&tduid=1bb2f1aa3bf00049dc8d6efdeffb8033

Ostatnia edycja:
anussia, świetna wiadomość, serdecznie gratuluję, nie wiem dlaczego ale się wzruszyłam;)
My byliśmy na potwierdzeniu ciąży w 5 tygodniu, a serduszko biło w 7.

anussia, gratki. :)
ja u lekarza bylam w 10tc. ;P

a z kreceniem dupcia to moj jak tylko uslyszy muzyke to zaczyna tanczyc. ;P

madzia, u nas przy 10 osobach nie bedzie jak przejsc... :/ Juz przy takiej liczbie ludzi pokoj (zeby nie bylo, "duzy") bedzie caly gosci. :p

anussia oby tylko Natalia nie rzucała rodzeństwem jak lalką ;-) ale kołysanie jest super :-) echhh zazdroszczę Ci zafasolkowania...oczywiście tak pozytywnie :-) dbaj o siebie i niech fasolka dobrze się rozwija. Daj znać po wizycie u dr co i jak :-)
Marcin drzemie, po wielkim marudzeniu. Ma dziś kiepski dzień ;-) M sprząta na budowie. Na razie mamy przerwę. A niedługo impreza, więc trzeba to jakoś ogarnąć ;-)
koralowa mój M pochodzi z wielodzietnej rodziny i wiem co to znaczy dużo gości ;-) czasami jak się spotykamy np u Jego Siostry to jest ciasno ale nikt nie marudzi ;-) każdy rozumie, że trzeba się ścisnąć ;-) najważniejszy jest klimat :-) my w starym domu też nie mamy za wiele miejsca ale na szczęście jest salon w nowym i pewnie tam będzie impreza, niezależnie od pogody :-)

anussia GRATULACJE!!! Dbajcie o siebie:)
koralowa ,Maja też na tancerkę rośnie. Oprócz podrygiwania do każdej zasłyszanej muzyki, to jeszcze Babcia Ją przed weselem nauczyła, tańczenia w parze:-)
agulek, brawo dla Marcinka za kupkę do kibelka:) Ja chyba Majki nie nauczę. Od kiedy tylko nauczyła się stac, to zawsze stoi na przewijaku( przed kąpielą i po). Jak jest golutka i mówię " Zrób siku", to pręży brzuszek i jak ma co, to wyciska siusiu. Ale jak tylko próbuję Ją posadzic na deskę czy nocnik, to ucieka i nie chce:crazy:
Miłego wieczoru!

reklama
agulek80-ale fajnie,że kupkę zrobił na sedes,może się nauczy i już będzie tak robił.Ja też wiem kiedy Nati robi kupkę,przerywa zabawę,siada i stęka ale ja jeszcze poczekam z wysadzaniem tak ok.1,5 roku zacznę naukę,dziecko jest wtedy bardziej świadome swoich potrzeb.Pewnie że dam znać co i jak z fasolką :-)

Do góry