reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

No pewnie, Angel@ nie zamartwiaj się, oglądam stale program "Ciąża z zaskoczenia" Kobiety przez całą ciążę nie wiedzą, że w niej są: biorą antybiotyki, leki, piją alkohol, nie oszczędzają się, nie wcinają witaminek, a mimo wszystko rodzą piękne i zdrowe dzidziulki.
Dzieciaczek mimo wszystko jest chroniony błonami płodowymi, łożyskiem, pobiera wszystko co cenne od mamuśki, gorzej dla mamuśki, bo może mieć niedobór witaminek, ale dzidzia tam ma się dobrze.
Tak naprawdę nikotyna jest szkodliwa dla dzidziulka, ale tylko substancje smoliste dostają się do organizmu matki, a przez łożysko przechodzi tylko nikotyna. Także nie zamartwiaj się na zapas:)
Teraz już będzie tylko lepiej:)

reklama
Mysza84 kurcze to nic fajnego ja wolalaby wiedziec od samego początku

ehhh zdarzyła sie jakaś impreza w tym czasie, sylwester jakieś piwko sie wypiło z koleżankami szampan w sylwestra ehhh i do tego te papierochy od ktorych odrzucilo mnie dopiero teraz gdybym wiedziała odrazu ze jestem w ciąży to odstwiłambym papierochy odrazu i nie byłoby tej malutkiej (ale jednak ) ilości alkoholu ehhh

Nie przejmuj sie z pirwszym dzieckiem zanim sie dowiedziałam że jestem w ciąży też zaliczyłam kilka imprez ale wszystko było ok więc głowa do góry:tak:

ale zdjęcie moje zaokrąglonego brzucia dodam dzisiaj, w sumie myślalam ze to poprostu zimowy tłuszczk na brzuchu bo zawsze troche go mialam a tu jesdan fasolinka rosnie

a zdjecie wolicie przed jedzeniem czy po jedzeniu ...heh... powiem Wam ze u mnie widac różnice nie wiem jak u Was....

Mama Aneta i wogóle zastanawim się czy całkiem odstwic te papierochy (narzie odrzuciło mnie od nich) bo w sumie fasolinka jest do tego przyzwyczajona a czasami słyszy się że całkowite rzucenie palenia w ciąży jak sie późno o niej dowiadujemy .. ze tez nie jest takie dobre

Ostatnia edycja:
Dzewczyny a tak z innej beczki...Kupowałyście już spodenki ciążowe ?!?
Mnie zastanawia jak wybrać rozmiar i jak to jest z tą gumką na brzuch. Póki co nie jest mi potrzebna, ale czy ona się sama dopasowywuje czy może być tak że będzie za duża ?!? Chciałam zamówić przez internet spodenki.

@Angel dawaj oba :-)

Anetko ja też miewałam "dołki"...wtedy stawałam się nie do zniesienia -> warczałam na wszystko i wszystkich...a jak to nie pomagało to był płacz.
Ale to minęło...może dlatego że teraz więcej radości przynosi myśl że mam w sobie drugie serduszko...
Niech już będzie godzina 20!!!

dziękuje wam jesteście nie ocenione

Mnie zastanawia jak wybrać rozmiar i jak to jest z tą gumką na brzuch. Póki co nie jest mi potrzebna, ale czy ona się sama dopasowywuje czy może być tak że będzie za duża ?!? Chciałam zamówić przez internet spodenki.

Ja kupiłam już i smigam sobie w nich...:tak:kupiłam rozmiar o dziwo mniejszy niż ogólnie noszę..może dla kobiet w ciaży są zawyżone rozmiary, nie wiem..:nerd:
Miałam kupić przez internet, ale kupiłam w C&A za 79 zł.

Ja na razie szukam dobrych jestem szczupła i niska więc nawet z wie3kszym brzuszkiem wszystkie sa na mnie za duże to saqmo miałam w pierwszej ciąży ale wtedy do 7 miesąca chodziłam w normalnych ciuchach a teraza już nie daje rady przez internet odpada bo na pewno sie utopie chyba zainwestuje w dresy choć nie lubie;-)

reklama
Z tą rozmiarówką tak pewnie kombinują, żebyśmy się nie załamały że to aż tyle do przodu :-D w takim razie ja też się przejadę po sklepach.

Ciamajdka do której siedzisz w pracy ?

Do góry