reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Tak sobie czytam o tych naszych perypetiach fotelikowych i coraz większy galimatias w głowie :/

Koralowa - gratulacje ząbka
Agulek - spóźnione 7-miesięczne życzonka

reklama
Fuksik nie tam jest taki uchwyt i jednym ruchem można ja to porównuje to tajiego uchwytu jak mają niektóre spacerówki jak się chce polozyć na plasko dziecko:) i jest mozliwość ściągania i wymiany, prania obicia:)

no i ma taką fajną obcję bo jak dziecko się odepnie z pasów to jest sygnal dzwiękowy:-)

Hej Dziewczyny,
ja tylko na chwilkę
Madziu najlepszego dla Jasia z okazji 7 m-cy :-)
Koralowa, fusik gratki za ząbki.
Lilijanno dzięki za życzonka. Ja też nie wiem już nic o fotelikach ;-)
Miłego po południa!

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny:)
Agulek dziękujemy za życzenia:)
Koralowa, Fusik gratulację z okazji pierwszych ząbków:) u nas dalej nic nie widać:)

I już prawie po weekendzie, dziś całą rodzinką byliśmy na spacerze niby słońce świeciło ale jakoś zmino było, ale godzinkę spędziliśmy na dworzu, a teraz chłopaki razem się bawią a ja pracuję:) okazało się że mój brat po swoim ślubie wraca do Dublina, przyjechali w lipcu do Polski i po kilki miesiącach spędzonych tu stwiedzili że wracają spowrotem bo tam jednak inaczej się żyję, nie trzeba gonić za wszystkim:)jak przyjechali do Polski to kupili sobie auto i teraz będę musieli je sprzedać. Z mężem stwiedziliśmy że je odkupimy, bo jest nowsze niż nas stary samochód i mniej pali:) no i w ratach bez odsetek bedziemy mogli je spłacać:) więc teraz biorę fuchy na weekendy żeby zarobić na samochód:)

Madzia - dziewczyno zajedziesz się z tą robotą...no ale eh, skąd to znam. ja też wzięłam dodatkową fuchę, żeby szybciej spłacić auto i kupić działkę. może uda się jeszcze w tym roku...

gratulacje dla małych zęboli...u nas nadal zębów brak :p

ale za to gabryś dzisiaj sam stanał :p od jakichs 2 tyg. ładnie przybiera pozycje do raczkowania, ale jak tylko próbuje ruszyc sie do przodu to spada na brzuchol i dalej tylko pełza jak mała foczka. no i dzisiaj dopełznął do duzej poduchy (taka ze szczytu kanapy) ustawionej przy ławie, kicnal do raczkowania, klęknął, złapał się poduchy i wyprostował nogi :D cfaniakos mały! jaką miał radość:p

Madziu, andziu nie szalejcie z tymi fuchami, pamiętajcie aby trochę pospać ;-)
Dziś spacerek był udany, choć faktycznie było troszkę chłodno. Już od jutr ma być ponoć cieplej :-)
andziu Marcin też ma dużo radości jak zrobi coś nowego. Ten widok jest bezcenny :-) pozycję do raczkowania też przybiera od kilku dni ale przemieszcza się do tyłu. Myślę, że lada dzień będzie wędrował do przodu ;-)
Idziemy z M robić sypaną szarlotkę, buziaki :-*

Hej dziewczyny, widzę, że rozmowa się toczy na temat fotlikow.
My własnie dzisiaj zmieniliśmy na 9-18 Maxi Cosi Tobi.
Trochę wcześniej, miałam nadzieje, ze jeszcze pojezdzi trochę w starym, tylem do kierunku jazdy, ale juz mu głowa zaczela wystawać, a to jest bezwględne wskazanie do zmiany...
A więc dziś była pierwsza jazda w nowym foteliku. Mikolaj wniwbowziety, bo byl o wiele wyzej i duuuuzo widział :-)

U nas długo nie było zębów, zaczeło się w piątek tydzień temu i mamy już trzy, no kolejne wychodzą w strasznych bolach i piskach. Dawalam Viburcol, nie pomógł, pomaga jedynie Ibum w syropie i ew. czopki Ibuprom, macie jeszcze jakieś sposoby na złagodzenie bolesnego ząblowania? Bobodent i Dnetox pomagaja max. na 5 minut...:-(

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, widzę, że rozmowa się toczy na temat fotlikow.
My własnie dzisiaj zmieniliśmy na 9-18 Maxi Cosi Tobi.
Trochę wcześniej, miałam nadzieje, ze jeszcze pojezdzi trochę w starym, tylem do kierunku jazdy, ale juz mu głowa zaczela wystawać, a to jest bezwględne wskazanie do zmiany...
A więc dziś była pierwsza jazda w nowym foteliku. Mikolaj wniwbowziety, bo byl o wiele wyzej i duuuuzo widział :-)

U nas długo nie było zębów, zaczeło się w piątek tydzień temu i mamy już trzy, no kolejne wychodzą w strasznych bolach i piskach. Dawalam Viburcol, nie pomógł, pomaga jedynie Ibum w syropie i ew. czopki Ibuprom, macie jeszcze jakieś sposoby na złagodzenie bolesnego ząblowania? Bobodent i Dnetox pomagaja max. na 5 minut...:-(

gratuluję ząbków :) u nas poagal schłodzony gryzak i masowanie dziąselek :) no a teraz jak nam idą ząbki szorujemy i masujemy szczoteczką:)

Hej Dziewczyny,
ja tylko wpadłam się przywitać, bo od 8 do 15 nie mam prądu. Rozmawiałam trochę z siostrą i bateria jest już na wyczerpaniu.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

reklama
hejka, ja tylko na moment bo w trakcie przeprowadzki jestesmy :)
z nowosci tyle, ze Sara pełza po calym mieszkaniu i straaasznie rozrabia, zaczela sie rzucac na wszystko :D dobrze, ze raczkowac jeszcze nie zdazyla zaczac, bo nie wiem ile by nam wtedy zajelo pakowanie. w piatek spadla nam z lozka, tzn. sturlala sie bokiem, odwrocilam sie na ulamek sekundy, w dodatku patrzyly na Nią 2 osoby oprocz mnie :(. na szczescie nic sie nie stalo, ale ryczalam 2h jaka to ze mnie zla matka ;/

udanego tygodnia zycze, ma byc juz coraz cieplej :))

Do góry