reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

HEJKA!

Pajko no super, ze Sebcia ruszyły sliwki, oby tak dalej, a sok sliwkowy to jakiej firmy kupiłas????
MiriannaK nasz wczoraj skapował pełzanie do tyłu i poszedł pod kanape he he:)
GSC nie odstawiaj zupek tylko znów wprowadzaj stopniowo po pół słoiczka i podawaj owoce!

A u nas dzis nocka dosc przyjemna, jak zjadł o 23.30 mleko to potem zjadł dopiero o 5.30 no to jak na mojego nocnego głodomorka 6 h bez mleka to luksus,........... ale o 3 wypił 120 ml herbatki:) i własnie jak tyyle wypił to juz dzis zrobił 2 kupki, czyli dopajac i jeszcze raz dopajac maluszki!!!!!!!!!
Kaszke tez polubił wczoraj i dzis dostał kasze z dodatkiem brzoskwiń ze słoiczka, smakowało ojjj baaardzo!
A M kupił Bobovity "krem z jabłek i sliwek suszonych" juro podam na deser , zobaczymy czy tez kupki bedą po tym ładne jak po Hippie!
Ponadto Alan juz jadł 2 x jogurt z Nestle, tez smakowało!

Pogoda okrutna!!!!!!!!!pada od rana, nawet M nie moze isc na spacer z dzieckiem grrrrrrrrrrrr!
Ja mam dzis gosci, siostra z M i córą sie stawiają, na pół roczku do Alanka no bo jutro kończy:)

Miłego dnia Mamuski:))))))))))

reklama
Ooo Bombusiu - to jutro wielki dzień dla Alanka, gratulacje :-)
Pajka - dobrze że u Sebusia już z brzuszkiem lepiej
GSC - spróbuj teraz stopniowo wprowadzać zupki czy inne dania i powoli zwiększać ilości, u nas tak robiłam i było ok
Pogoda u nas dziś piękna, świeci słoneczko ale dalej wieje - na szczęście już nie tak strasznie jak wczoraj. Spacerek zaliczyliśmy ale ze względu na wiatr krótki. A teraz młody dosypia w łóżeczku. Obiadek mam zrobiony więc nic tylko wypoczywać:-)
Miłej niedzieli mamusie

Witajcie Dziewczyny,
Marcin już "odetkany" robił dziś kilka kupek w nieco mniejszej ilości niż zwykle, ale konsystencja jest już w miarę i nie sprawia Mu to takiego wysiłku jak wcześniej:-)podawałam morele, śliwki i w końcu się ruszyło:-)
Wczoraj robiliśmy znowu z M sypaną szarlotkę i już jej nie ma;-)podobają mi się takie przepisy:-D
A nocka o dziwo była ok, pobudka o 2:40 trochę jedzenia, przewijanie, gaworzenie...sen, pobudka ok 7 :-)
Pajka sok jabłkowy rozluźnia stolce, tarte jabłko może powodować zaparcie
Bombusiu wydaje mi się, że sok śliwkowy jest z Hippa, widziałam w realu
GSC ja starałam się dać pić Marcinowi z butelki ale kiepsko Mu idzie, traktuje smoczek jak gryzaczek;-)lepiej idzie picie łyżeczką
Miłego wieczorku!

Ponownie proszę o głosowanie i dziękuję za oddane głosiki:-)ponoć jutro będą wyniki, a co dalej, to się okaże
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

HEJKA!

Pajko no super, ze Sebcia ruszyły sliwki, oby tak dalej, a sok sliwkowy to jakiej firmy kupiłas????
MiriannaK nasz wczoraj skapował pełzanie do tyłu i poszedł pod kanape he he:)
GSC nie odstawiaj zupek tylko znów wprowadzaj stopniowo po pół słoiczka i podawaj owoce!

A u nas dzis nocka dosc przyjemna, jak zjadł o 23.30 mleko to potem zjadł dopiero o 5.30 no to jak na mojego nocnego głodomorka 6 h bez mleka to luksus,........... ale o 3 wypił 120 ml herbatki:) i własnie jak tyyle wypił to juz dzis zrobił 2 kupki, czyli dopajac i jeszcze raz dopajac maluszki!!!!!!!!!
Kaszke tez polubił wczoraj i dzis dostał kasze z dodatkiem brzoskwiń ze słoiczka, smakowało ojjj baaardzo!
A M kupił Bobovity "krem z jabłek i sliwek suszonych" juro podam na deser , zobaczymy czy tez kupki bedą po tym ładne jak po Hippie!
Ponadto Alan juz jadł 2 x jogurt z Nestle, tez smakowało!

Pogoda okrutna!!!!!!!!!pada od rana, nawet M nie moze isc na spacer z dzieckiem grrrrrrrrrrrr!
Ja mam dzis gosci, siostra z M i córą sie stawiają, na pół roczku do Alanka no bo jutro kończy:)

Miłego dnia Mamuski:))))))))))

z hippa kupiłam :)

Witajcie Dziewczyny,
Marcin już "odetkany" robił dziś kilka kupek w nieco mniejszej ilości niż zwykle, ale konsystencja jest już w miarę i nie sprawia Mu to takiego wysiłku jak wcześniej:-)podawałam morele, śliwki i w końcu się ruszyło:-)
Wczoraj robiliśmy znowu z M sypaną szarlotkę i już jej nie ma;-)podobają mi się takie przepisy:-D
A nocka o dziwo była ok, pobudka o 2:40 trochę jedzenia, przewijanie, gaworzenie...sen, pobudka ok 7 :-)
Pajka sok jabłkowy rozluźnia stolce, tarte jabłko może powodować zaparcie
Bombusiu wydaje mi się, że sok śliwkowy jest z Hippa, widziałam w realu
GSC ja starałam się dać pić Marcinowi z butelki ale kiepsko Mu idzie, traktuje smoczek jak gryzaczek;-)lepiej idzie picie łyżeczką
Miłego wieczorku!

Ponownie proszę o głosowanie i dziękuję za oddane głosiki:-)ponoć jutro będą wyniki, a co dalej, to się okaże

ogólnie gotowane zatyka mówia, ze tarte przeczyszcza tak samo jak sok. rozne opinie :) moja lekarka mowi, ze tarte i sok roz;luzniaja stolce :)

Hej Kobitki, U nas wczoraj prawie nam satka z dachu zleciała:szok:, trzeba było wiec zdemontować bo na 1 śrubie została i teraz mam tV przez starą ja świat antene pokojową. Monter dopiero nam we wt zamontuje i ustawi sygnałał wiec do wt mam tv jak w PRL-u ;-). nie dość ze 3 kanały łapiemy to jeszcze ledwo co widac. A ja jak siedze sama z małą to lubie jak tv czasem gra, to nie czuje sie taka sama w tym domu. A nie dość tego ta głupia antena nam komin poturbowała. Dobrze ze komuś na głowe nie zjechałą, albo na mojego kota:baffled:
agulek, gsc, - gratuleuje kupek, cieszę się z wami :-):-D:-),pajka- grunt ze sie ruszyło!!, gsc - u mnie po zatkaniu to sie Basia "oczyszczała" (tak sobie to nazwałam)i kupek tez było kilka na dzien, a potem sie unormowało
Bombusiu, ja kupuje krem z jabłek i susz. ślwek gerbera i Baśka pięknie zjada, a kupki,mmm.. cud-miód;-), bobovity nie znam, ale tez powinno byc takie samo,
MiriannaK , Twoja Lila to przy mojej Basi super pracuś,moja to jest dopiero leń, tylko by leżała i pacała co nad głową, w ogóle nie ma ochoty sie ruszać;-)chociaż wiem potrafi to i owo.

Nie wiem czy wy tak macie, ze jak jest niedziela wieczór i wiem ze kolejny monotonny tydzien znowu przede mną to mi tak dziwnie...zwłaszcza, ze mój M pójdzie do pracy, a ja znowu Dzień Świstaka...Ech życie..jeszcze pewnie za tym zatesknie...
Tym czasem życze miłego wieczoru, narka

Witam ja na chwilke bo u tesciow . za nami 2 pierwsze nocki na nowym mieszkaniu. dzis ostatnie meble zlozone. neta bedziemy mieli za jakies 2 tyg to poczytam . u nas dzien marudny bo ida zeby bo dziasla opuchniete. papa pozdrowionka

witajcie :-) U mnie totalny brak czasu, już wieki nie byłam na bb nie mówiąc o pisaniu... W skrócie u nas: synuś rośnie, zębów nie ma na razie, je już tylko mm., "postępów" też póki co nie robi, taki leniuszek z niego.

POZDRAWIAM Was wszystkie i buziaczki dla sierpniowych dzieciaczków :-)

agulek80
zagłosowanie :-) oby mały coś wygrał :tak:

Czesc mamulki !!! no chyba moge byc szczesliwa bo jak do tej pory nic sie nie dzialo po szczepieniu i do 10 miesiaca mamy spokoj ze szczepionkami uff!!!! I idzie druga jedynka na dole ciekawe ile czasu zajmie przebicie sie;-). No i nareszcie mam ta Camilie na zabkowanie przyjechala ciotka z Polski i mi przywizla ciekawa jestem czy na prawde taka rewelacyjna jest. Dzis bylismy u tesciowej bo do niej wlasnie ta ciotencja przyjechala i wiecie co bylo "z reki do reki Lio" :angry::wściekła/y: noz ku....a myslalm je wszystkie tam rozniose no od tego "podawania" mlody trzy razy zwymiotowal, do tego clay zgrzany ( u nas dzis 10 stopni na plusie a tam wszystkie okna pozamykane) nie ja sie nie nadaje na takie wizyty:no: oczywiscie jestem "wredna" synowa bo nie chce mlodwgo do babci dac na "sluzbe" czyt. od piatku do niedzieli :szok:o nie po moim trupie :no: wiecie ja mlodego nigdzie nie oddaje jak mam cos zalatwic czy zakupy zrobic czy cokolwiek bo jestem mama ktora nie pracuje i wszedzie zabieram ze soba moje dziecko a tesciowa nie moze tego przezyc ale co mam poradzic taka jestem:-p czy to jest cos tak strasznego i nie do przyjecia:unsure: nie mam potrzeby zeby dac do niej mlodego!

Andzia a mogiemy sie na kawa wprosic do Ciebie:-D

Dziewczyny ktore uzywacie pampersy czy mozecie mi dokladnie napiac jakie , bo ja nie wiedziec jakie sa w polsce tutaj uzywam "pampers baby dry" moja mamina musi kilka rzeczy mi zakupic na moj przyjazd i nie bardzo sie na tym zna wiec prosze o dokladna nazwe pampkow - Dziekuje z gory :)

Ostatnia edycja:
Hej kobiety przywitam sie tylko ale nie popiszę i nie poczytam bo jestem zombikiem po weeekendzie. Załuję bo jestem ciekawa co u was, może jutro i się uda. Pozdrawiam dobranoc

reklama
Hej Dziewuszki,
Marcina przetkało chyba aż za bardzo;-)dziś dwie mega duże kupki o 6 i 8, ciekawe co będzie dalej;-)wczoraj robił kilka razy (może 7) ale mniejsze ilości i nieco twardsze. Całe szczęście, że wsio ok:-)jednym słowem w domu musi być słoiczek śliwek i moreli:tak:
Wczoraj Marcin załupił mi w nos grzechotką, aż mi się gwiazdki pokazały;-)do dziś mnie boli kość:-(
Bombusiu odnośnie tych śliwek, to nie sok, tylko nektar ale myślę, że też będzie ok:tak: Najlepszego dla Małego z okazji pół roczku!!!
Lea ja mam Pampers active baby takie niebiesko-zielone opakowanie. Fajnie, że po szczepieniu "cisza", życzę szybkiego, bezbolesnego ząbkowania:tak:
Lobelia witaj w klubie, ja też nie mam sat, bo mi ze ściany antenę wyrwało:-(
Ponownie proszę o głosowanie, dziś ponoć ma być coś wiadomo, dzięki!

Do góry