reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

HEJKA!

Pajko no super, ze Sebcia ruszyły sliwki, oby tak dalej, a sok sliwkowy to jakiej firmy kupiłas????
MiriannaK nasz wczoraj skapował pełzanie do tyłu i poszedł pod kanape he he:)
GSC nie odstawiaj zupek tylko znów wprowadzaj stopniowo po pół słoiczka i podawaj owoce!

A u nas dzis nocka dosc przyjemna, jak zjadł o 23.30 mleko to potem zjadł dopiero o 5.30 no to jak na mojego nocnego głodomorka 6 h bez mleka to luksus,........... ale o 3 wypił 120 ml herbatki:) i własnie jak tyyle wypił to juz dzis zrobił 2 kupki, czyli dopajac i jeszcze raz dopajac maluszki!!!!!!!!!
Kaszke tez polubił wczoraj i dzis dostał kasze z dodatkiem brzoskwiń ze słoiczka, smakowało ojjj baaardzo!
A M kupił Bobovity "krem z jabłek i sliwek suszonych" juro podam na deser , zobaczymy czy tez kupki bedą po tym ładne jak po Hippie!
Ponadto Alan juz jadł 2 x jogurt z Nestle, tez smakowało!

Pogoda okrutna!!!!!!!!!pada od rana, nawet M nie moze isc na spacer z dzieckiem grrrrrrrrrrrr!
Ja mam dzis gosci, siostra z M i córą sie stawiają, na pół roczku do Alanka no bo jutro kończy:)

Miłego dnia Mamuski:))))))))))

reklama
Ooo Bombusiu - to jutro wielki dzień dla Alanka, gratulacje :-)
Pajka - dobrze że u Sebusia już z brzuszkiem lepiej
GSC - spróbuj teraz stopniowo wprowadzać zupki czy inne dania i powoli zwiększać ilości, u nas tak robiłam i było ok
Pogoda u nas dziś piękna, świeci słoneczko ale dalej wieje - na szczęście już nie tak strasznie jak wczoraj. Spacerek zaliczyliśmy ale ze względu na wiatr krótki. A teraz młody dosypia w łóżeczku. Obiadek mam zrobiony więc nic tylko wypoczywać:-)
Miłej niedzieli mamusie

Witajcie Dziewczyny,
Marcin już "odetkany" robił dziś kilka kupek w nieco mniejszej ilości niż zwykle, ale konsystencja jest już w miarę i nie sprawia Mu to takiego wysiłku jak wcześniej:-)podawałam morele, śliwki i w końcu się ruszyło:-)
Wczoraj robiliśmy znowu z M sypaną szarlotkę i już jej nie ma;-)podobają mi się takie przepisy:-D
A nocka o dziwo była ok, pobudka o 2:40 trochę jedzenia, przewijanie, gaworzenie...sen, pobudka ok 7 :-)
Pajka sok jabłkowy rozluźnia stolce, tarte jabłko może powodować zaparcie
Bombusiu wydaje mi się, że sok śliwkowy jest z Hippa, widziałam w realu
GSC ja starałam się dać pić Marcinowi z butelki ale kiepsko Mu idzie, traktuje smoczek jak gryzaczek;-)lepiej idzie picie łyżeczką
Miłego wieczorku!

Ponownie proszę o głosowanie i dziękuję za oddane głosiki:-)ponoć jutro będą wyniki, a co dalej, to się okaże
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

HEJKA!

Pajko no super, ze Sebcia ruszyły sliwki, oby tak dalej, a sok sliwkowy to jakiej firmy kupiłas????
MiriannaK nasz wczoraj skapował pełzanie do tyłu i poszedł pod kanape he he:)
GSC nie odstawiaj zupek tylko znów wprowadzaj stopniowo po pół słoiczka i podawaj owoce!

A u nas dzis nocka dosc przyjemna, jak zjadł o 23.30 mleko to potem zjadł dopiero o 5.30 no to jak na mojego nocnego głodomorka 6 h bez mleka to luksus,........... ale o 3 wypił 120 ml herbatki:) i własnie jak tyyle wypił to juz dzis zrobił 2 kupki, czyli dopajac i jeszcze raz dopajac maluszki!!!!!!!!!
Kaszke tez polubił wczoraj i dzis dostał kasze z dodatkiem brzoskwiń ze słoiczka, smakowało ojjj baaardzo!
A M kupił Bobovity "krem z jabłek i sliwek suszonych" juro podam na deser , zobaczymy czy tez kupki bedą po tym ładne jak po Hippie!
Ponadto Alan juz jadł 2 x jogurt z Nestle, tez smakowało!

Pogoda okrutna!!!!!!!!!pada od rana, nawet M nie moze isc na spacer z dzieckiem grrrrrrrrrrrr!
Ja mam dzis gosci, siostra z M i córą sie stawiają, na pół roczku do Alanka no bo jutro kończy:)

Miłego dnia Mamuski:))))))))))

z hippa kupiłam :)

Witajcie Dziewczyny,
Marcin już "odetkany" robił dziś kilka kupek w nieco mniejszej ilości niż zwykle, ale konsystencja jest już w miarę i nie sprawia Mu to takiego wysiłku jak wcześniej:-)podawałam morele, śliwki i w końcu się ruszyło:-)
Wczoraj robiliśmy znowu z M sypaną szarlotkę i już jej nie ma;-)podobają mi się takie przepisy:-D
A nocka o dziwo była ok, pobudka o 2:40 trochę jedzenia, przewijanie, gaworzenie...sen, pobudka ok 7 :-)
Pajka sok jabłkowy rozluźnia stolce, tarte jabłko może powodować zaparcie
Bombusiu wydaje mi się, że sok śliwkowy jest z Hippa, widziałam w realu
GSC ja starałam się dać pić Marcinowi z butelki ale kiepsko Mu idzie, traktuje smoczek jak gryzaczek;-)lepiej idzie picie łyżeczką
Miłego wieczorku!

Ponownie proszę o głosowanie i dziękuję za oddane głosiki:-)ponoć jutro będą wyniki, a co dalej, to się okaże

ogólnie gotowane zatyka mówia, ze tarte przeczyszcza tak samo jak sok. rozne opinie :) moja lekarka mowi, ze tarte i sok roz;luzniaja stolce :)

Hej Kobitki, U nas wczoraj prawie nam satka z dachu zleciała:szok:, trzeba było wiec zdemontować bo na 1 śrubie została i teraz mam tV przez starą ja świat antene pokojową. Monter dopiero nam we wt zamontuje i ustawi sygnałał wiec do wt mam tv jak w PRL-u ;-). nie dość ze 3 kanały łapiemy to jeszcze ledwo co widac. A ja jak siedze sama z małą to lubie jak tv czasem gra, to nie czuje sie taka sama w tym domu. A nie dość tego ta głupia antena nam komin poturbowała. Dobrze ze komuś na głowe nie zjechałą, albo na mojego kota:baffled:
agulek, gsc, - gratuleuje kupek, cieszę się z wami :-):-D:-),pajka- grunt ze sie ruszyło!!, gsc - u mnie po zatkaniu to sie Basia "oczyszczała" (tak sobie to nazwałam)i kupek tez było kilka na dzien, a potem sie unormowało
Bombusiu, ja kupuje krem z jabłek i susz. ślwek gerbera i Baśka pięknie zjada, a kupki,mmm.. cud-miód;-), bobovity nie znam, ale tez powinno byc takie samo,
MiriannaK , Twoja Lila to przy mojej Basi super pracuś,moja to jest dopiero leń, tylko by leżała i pacała co nad głową, w ogóle nie ma ochoty sie ruszać;-)chociaż wiem potrafi to i owo.

Nie wiem czy wy tak macie, ze jak jest niedziela wieczór i wiem ze kolejny monotonny tydzien znowu przede mną to mi tak dziwnie...zwłaszcza, ze mój M pójdzie do pracy, a ja znowu Dzień Świstaka...Ech życie..jeszcze pewnie za tym zatesknie...
Tym czasem życze miłego wieczoru, narka

Witam ja na chwilke bo u tesciow . za nami 2 pierwsze nocki na nowym mieszkaniu. dzis ostatnie meble zlozone. neta bedziemy mieli za jakies 2 tyg to poczytam . u nas dzien marudny bo ida zeby bo dziasla opuchniete. papa pozdrowionka

witajcie :-) U mnie totalny brak czasu, już wieki nie byłam na bb nie mówiąc o pisaniu... W skrócie u nas: synuś rośnie, zębów nie ma na razie, je już tylko mm., "postępów" też póki co nie robi, taki leniuszek z niego.

POZDRAWIAM Was wszystkie i buziaczki dla sierpniowych dzieciaczków :-)

agulek80
zagłosowanie :-) oby mały coś wygrał :tak:

Czesc mamulki !!! no chyba moge byc szczesliwa bo jak do tej pory nic sie nie dzialo po szczepieniu i do 10 miesiaca mamy spokoj ze szczepionkami uff!!!! I idzie druga jedynka na dole ciekawe ile czasu zajmie przebicie sie;-). No i nareszcie mam ta Camilie na zabkowanie przyjechala ciotka z Polski i mi przywizla ciekawa jestem czy na prawde taka rewelacyjna jest. Dzis bylismy u tesciowej bo do niej wlasnie ta ciotencja przyjechala i wiecie co bylo "z reki do reki Lio" :angry::wściekła/y: noz ku....a myslalm je wszystkie tam rozniose no od tego "podawania" mlody trzy razy zwymiotowal, do tego clay zgrzany ( u nas dzis 10 stopni na plusie a tam wszystkie okna pozamykane) nie ja sie nie nadaje na takie wizyty:no: oczywiscie jestem "wredna" synowa bo nie chce mlodwgo do babci dac na "sluzbe" czyt. od piatku do niedzieli :szok:o nie po moim trupie :no: wiecie ja mlodego nigdzie nie oddaje jak mam cos zalatwic czy zakupy zrobic czy cokolwiek bo jestem mama ktora nie pracuje i wszedzie zabieram ze soba moje dziecko a tesciowa nie moze tego przezyc ale co mam poradzic taka jestem:-p czy to jest cos tak strasznego i nie do przyjecia:unsure: nie mam potrzeby zeby dac do niej mlodego!

Andzia a mogiemy sie na kawa wprosic do Ciebie:-D

Dziewczyny ktore uzywacie pampersy czy mozecie mi dokladnie napiac jakie , bo ja nie wiedziec jakie sa w polsce tutaj uzywam "pampers baby dry" moja mamina musi kilka rzeczy mi zakupic na moj przyjazd i nie bardzo sie na tym zna wiec prosze o dokladna nazwe pampkow - Dziekuje z gory :)

Ostatnia edycja:
Hej kobiety przywitam sie tylko ale nie popiszę i nie poczytam bo jestem zombikiem po weeekendzie. Załuję bo jestem ciekawa co u was, może jutro i się uda. Pozdrawiam dobranoc

reklama
Hej Dziewuszki,
Marcina przetkało chyba aż za bardzo;-)dziś dwie mega duże kupki o 6 i 8, ciekawe co będzie dalej;-)wczoraj robił kilka razy (może 7) ale mniejsze ilości i nieco twardsze. Całe szczęście, że wsio ok:-)jednym słowem w domu musi być słoiczek śliwek i moreli:tak:
Wczoraj Marcin załupił mi w nos grzechotką, aż mi się gwiazdki pokazały;-)do dziś mnie boli kość:-(
Bombusiu odnośnie tych śliwek, to nie sok, tylko nektar ale myślę, że też będzie ok:tak: Najlepszego dla Małego z okazji pół roczku!!!
Lea ja mam Pampers active baby takie niebiesko-zielone opakowanie. Fajnie, że po szczepieniu "cisza", życzę szybkiego, bezbolesnego ząbkowania:tak:
Lobelia witaj w klubie, ja też nie mam sat, bo mi ze ściany antenę wyrwało:-(
Ponownie proszę o głosowanie, dziś ponoć ma być coś wiadomo, dzięki!

Do góry