Hej dziewczyny, Słuchajcie, jedna z forumowiczek ma kłopoty i potrzebuje pomocy dla swojej córci. Przeklejam linka do jej wątku
https://www.babyboom.pl/forum/mozesz-pomoc-zobacz-f220/pomozcie-potrzebna-operacja-46947/. Jeśli któraś moze wesprzeć, choćby drobną kwotą, byłoby super.
A u nas dzień jak co dzień - młoda śpi, ja zaraz bede obiad odgrzewać sobie. I tak zlatuje kolejny dzionek. Dzis M wczesniej konczy prace
wiec mam nadzieje ze troche odpoczne jak wróci.
Pajkaa, ja gdzies słyszałam, ze jak dziecko skonczy 4 m-ce to matki karmiące mogą brać ibuprom. Mój M czesto ma zatoki chore i bierze ibuprom zatoki. Ale nie jestem na 100% pewna z tym ibupromem
andzia1987 zaszczepili mi tzw. hexa (czyli krztusiec, błonnica itp.) oraz pneumokoki. Zamiast hexa mieli szcepic rotawirusy, ale sie pani dok popier^&*%$##, czy tój Maly nie ma zaparc po kaszce ryżowej, bo mnie tym lekarka straszyła ze moga byc ( u Basi ogólnie taka tendencja jest). A jak kaszke podajesz rzdszą z butli czy gęstszą łyżeczką?
Natka, super ze z gabrysiem ok
, na zaparci u nas pomógł napar z rumianku, dałam wieczorem a rano 2 kuuuupy były, innym razem podałam jabłuszko i też popchało :-) Generalnie ponoć teoria mówi ze przy skłonnościach do zaparć powinno sie dopajać dziecko - może być nawet zwykła przegotowana woda dosłodza ew glukoza (sugestia znajomej połoznej) - tylko ze np. moja Baśka to nie chce pic, wiec napojenie jest b. trudne
Oj zasiedziałam sie, a czas jest cenny jak dziecko śpi, wiec spaaadam, Pozdrawiam