reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

hej mamuski :-)
i juz prawie po weekendzie :-( w sobote troche poszalelismy na zakupach:-) dzisiaj M sprzatal auto, przyniosl walizki z piwnicy, umyl lodowki przenosne i wklady. ja troche popralam, wyprasowalam. przygotowania pelna para :-) chcialam jeszcze psa wykapac, ale on do piatku sie znowu wybrudzi, wiec w czwartek bede go "prac" :-)
Olivierek dwie ostatnie nocki spal juz lepiej :-) - 2 pobudki. udalo sie nam go przetrzymac. zjada juz caly sloiczek na obiad, wiec jeden posilek mamy juz bezmleczny :-):-)

widze, ze duzo z nas ma beznadziejne nocki :no::-:)-:)wściekła/y:

rozyczka - moze to jakis skok rozwojowy?? oby sie Wam te nockii naprawily :-)
fusik - pierwsze slysze o tym zapaleniu pluc :szok::szok: wspolczuje przezyc :-( strachu sie pewnie najadlas co niemiara,
Lea - tulam kochana :-:)-:)-:)-:)-( z zelami na zabki nie pomoge :no: kurcze wykonczysz sie tym noszeniem malego :-(
koralowa - dobrze, ze trafilas na takiego lekarza, szpitala nie zazdroszcze ale przynajmniej maly zostanie dokladnie zbadany i bedzie rehabilitowany :-) glowka do gory mamcia, bedzie dobrze :tak::tak: mam nadzieje, ze pozwola Ci zostac z malym.
co do siusiaka, musze sie przyznac, ze ja nic nie robie. myje tak jak jest, nie zsuwam :no::no:

milusia - witaj kochana :-):-):-):-)
agulek - gratuluje traconych kg :-):-) mi tez sie to udaje :-D

reklama
dziewczynki bardzo Wam dziekuję... ale nie mam jak wam wszystkim odpowiedzieć :-(
z malą nie jest najgorzej , inhalacje bardzo pomagaja ( polecam !!!!! - koszt urządzenia może nie maly ale super, mała juz prawie kataru nie ma a to tylko 2 dni ), od jutra zaczynam robić inhalacje danielkowi aby i jemu katar wreszcie zszedł
jutro też czeka mnie wizyta lekarza i się przekonamy czy antybiotyk dziala czy nie
trzymajcie kciuki :-)

My jutro na badanie sluchu nie wiem kompletnie jak mam to zrobic bo badanie jest w snie fizjologicznym ehh;/A po badaniu na masaze. Jutro mam na 9:40 rechabilitacje pozniej masaz i na 12.15 na usg kontrolne ...mam nadzieje ze jest ok:)Ja czasami nie moge sie nadziwic jakie ja mam grzeczne ,spokojne dziecko on prawie wogole nie placze ciagle gaduli i sie chichocze :) Ja dzis ugotowalam sama marchewke i ziemniaka no i zmiksowalam i malemu lepiej smakuje niz sloiczkowe:) W sumie jak smakowalam to naprawde lepsze:)No i zaczynam uczyc sie do egzaminow bo w weekend mam egzamin z histori fizyki no i najgorsze pisemny z polskiego..mam nadzieje ze zalicze:(

witam mamuski!!!! Kurcze wczoraj pierwsza noc od paru ladnych dni co mlody tylko raz sie obudzil z placzem:sorry2: o 24tej napil sie rumianku ponynalam go oczywiscie na rekach:hmm: jakas godzine:baffled: i pozniej spal juz do 7.30 to i my pospalismy. Z moim M nadal mamy "malo mowne" dni ale tylko do jutra:oo2::evil::-p bo na 11 mamy termin u lekarza na szczepienie jedziemy razem to trza bedzie sie odezwac. Problem troche glebszy miedzy nami chodzi o przytulanka a raczej ich brak ja wogole o tym nie mysle i mi sie nie chce:-:)no: a M z tego powodu ma focha:angry: no i wiecie jak to ach te chlopy cholera samce jedne no!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a i mlody dzisiaj smakowal dynie :sorry2: no jemu to smakowalo ale jak dla mnie to FUJ..PASKUDZTWO okropny zapach ma ta sloikowa sama zaczynam gotowac za pare dni :tak: No to tyle co u nas.
Fusik trzymaj sie kochana!!!! My tu ciotki forumowe jestesmy z wami:tak:!!!!!

Koralowa bedzie dobrze trzymaj sie !!! widzisz jak to dobrze ze trafilas na drugiego lekarza no przynajmniej sie teraz porzadnie zajma maluszkiem no i rehabilitacja teraz a a nie czekac tyle czasu! raz dwa i zleci zobaczysz!!! Kurcze ale z tym siusiakiem to mnie zmartwilas ja nic nie robie myje pisiurka normalnie jak wszystko ale nic nie sciagam kurcze no nam lekarz powiedzial ze do 3 roku nic nie robic cholera to ja juz glupia jestem:baffled:

Milusia hej hej mamuska !!

Riba a czy ja moge Ci troche pozazdroscic wyjazdu do Polenki ale tylko tak troske:zawstydzona/y::sorry: jejku ja nie bylam 2 lata. planuje w marcu moja mamina ma 50tke ale troche boje sie sama z mlodym samolotem no zobaczymy jeszcze. Super ze Olivierek tez sie uspokoil w nocy to bajdzio dobzie;-) ja jak mlodemu dam herbatke w nocy to jest ok , a no mamcia to ile razy teraz Olivek pije mleczko jesli je juz obiadek? ja sie boje ze jak moj mlody bedzie jadl ten objadek i zrezygnujemy z mleka w poludnie to on bedzie glodny:zawstydzona/y: bo to bedzie wtedy tylko 3 razy mleczko po 200 ml hmm czy ja swiruje juz?

Luizka oj na pewno nie jedna mama to ci zazdrosci takiego spokojnego dzidziusia:tak: Oj to jutro masz "latanego" powodzenia kochana. No to co juz zaczynamy trzymac kciuki za twoje egzaminy!!!!!!!

ok uciekam bo "prezes" zaraz wraca z pracy:cool2: pa kochane!!!

Dziewczynki ja tylko wpadam powiedzieć dobranoc i zmykam. U nas druga nocka z kolei przekichana, wczoraj Ada poszła spać o 22:30 i myślałam, że to jakiś jednorazowy wyskok, tym bardziej, że nie spała od 14:30 :eek: No, ale dzisiaj pobiła samą siebie poszła spać o 23:30 :szok: No, ale dziś spała od 15-19, więc nie powinnam się dziwić. Ech ...

Fusik - trzymam kciuki :tak:
riba - powodzenia w pakowaniu :tak:
luizka4don - jak Ty to ogarniasz? :sorry2:

Hej Dziewczyny,
u mnie dziś od rana chęć do pracy:tak:jedno pranie wywieszone, drugie w pralce. Rzeczy Małego poprasowane, ja ogarnięta;-)Mały drzemie, wietrzę sypialnię i gotuję wodę na herbatkę:-)zajrzałam na chwilkę żeby zobaczyć co i jak u Was:-) Wczoraj mój M zrobił mi masaż z olejkiem, który przyniósł mi Mikołaj;-)było super:-)
Luizka trzymam kciuki za pomyślne badania
fusik nadal trzymam kciuki, jaki masz inhalator?
riba_1 dzięki, cieszę się, że Tobie też się udaje zrzucać ten balast;-) nie wiem, jak Ty ale ja nie znoszę pakowania, a niedługo mnie to czeka...masakra, najgorzej będzie z Małym, tyle rzeczy trzeba dla Niego zabrać echhh
Lea wiem o czym mówisz, że nie chce Ci się przytulanka;-)ja co jakiś czas jakoś się przymuszam, dla M:tak:ja mało tego, że nie mam ochoty, to jeszcze bolą mnie szwy wewnętrzne:-(czytałam, że nawet do 6 m-cy tak może być, a może zostać na stałe:szok:

HEJ!

Maluch usypia w bujawce, kurcze ale marudzi na zęby,:crazy: a juz taki "ułozony" był, wszedzie go musze zabierac np. do kuchni , bo miałczy........no ale nikt nie mówił,ze bedzie lekko heh:rofl2:
Mały wczoraj zjadł pierwszą zupkę warzywną, ale 1/3 słoiczka, koope zrobił "ładną" brzuszek nie dokuczał wiec GIT (marchewke i jabłko tez mamy juz za sobą):-)

ribka czytam, ze przygotowania do wyjazdu do Polszy idą peeeełną parą, obyscie tylko podróz mieli dobrą:tak:...a do kiedy zostajecie w Polsce????........Alanek je 1 x w nocy , a czasem jak sie przebudzi, tzn. kręci sie bardzo to daje mu piciu, ale on mało wypija ok. 40 ml:-)
fuksik ja tez mam inhalator taki na prąd kupiłam kiedys dla Adriana jak był młodszy i baaaardzo nam pomagał, naprawde kaszel przechodził momentalnie:szok:, równiez polecam to super urządzenie:tak:... a jak tam po lekarzu??? co mówiła dr???...kciuki zaciśnięte:)
luizka to super, ze Piotrus taki grzeczny :-)......i trzymam kciuki za egzaminy
Lea jak tam po szczepieniu???? oby nie płakał maluch wieczorem, nasz niestety płakusiał,:-( ale czopek Viburcol pomógł:-).........hmmmm ja tez nie mam ochoty na przytulaski, mój M mi ostatnio powiedział, ze juz mu chyba zanikł "sprzęt",:szok::szok: bo go nie odkurzam:-D.......i jak tam zgoda juz z "prezesem"????:-D
Lilijanna ojj to rzeczywiscie mała późno poszła spać , nasz to standard usypia ok.21, 22 ale to juz tak jest od początku:eek:.....długo tzn. za długo Ci spi w dzień tzn. po południu
Agulek80 hmmm to niezły miałas masazyk:-p........ja tez dzis porządkowałam mieszkanko,bo po weekendzie jakies Tornado przeszło:szok:

Ostatnia edycja:
Lea - ja bym dala M focha :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: musza zrozumiec, ze przez 9 miesiecy ktos mieszkal w nas i nasze cialo troszke przeszlo. ja tez nie mam kompletnie ochoty. moj M robi podchody i robi. kilka razy uleglam, ale jak byl natarczywy to tak go zjechalam, ze juz mnie zostawia w spokoju.
Olivek pije mniej wiecej 5 razy mleczko plus obiadek :-):-)
lec kochana na ta 50ke:tak::tak::tak: wolalabym leciec niz jechac 12 h. ale Ty masz mloda mamcie?? moja za 2 lata 60 bedzie obchodzic.
daj znac jak po szczepieniu :-)
agulek - kochane mezus :-):-) ja lubie pakowanie :tak: ogolnie lubie wyjazdy i cale zamieszanie z nimi zwiazane hehe, bo ja tak troche walnieta na punkcie organizacji jestem i wszystko planuje na dluuuuugo przed tym.
Bombusiu - wspolczuje Alankowi zabkowania. ciekawe jak to u nas bedzie :szok::szok:
w Pl zostajemy 3 tygodnie :-):-):-):-):-):-)

No my juz wrocilismy . Dziuecko musialam na sile usypiac 40min bo ja go lulam a on sie smieje i gada heh ale jakos sie udalo badanie sluchu ok:) Teraz siedzi i rozmawia z rybkami w karuzeli heh Popoludniu jedziemy jeszcze do kosciolka zawiesc zaswiadczenia chrzestnych no i na zakupy dalsze:)

Liljana- Jak?? hmmm sama tego nie wiem czasami juz nie mam sily i ochoty ale wtedy pomysle ze to wsztstko dla Piotrusia i dostaje powera:)

reklama
Hello mały ma katar więc siedzimy w domku, ale za to już od dwóch dni jemy jabłko, trochę było krzywienia ale ani razu nie pluł nim, więc chyba mu posmakowało, kupki tez ładne z brzusiem oki, więc GIT :D, w przyszłym tygodniu spróbójemy marcheweczki. No i mały zaczął gaworzyć swoje yyyyyy lub eeee :D ładnie też próbuje chwytać różne zabawki, i przekręcił się wczoraj dwa razy z brzusia na plecki :D
Rany do świąt już da tygodnie a ja jeszcze z niektórymi rzeczami w lesie jestem....

Koralowa dobrze że trafiłaś na porządnego lekarza, trzymajcie się tam cieplutko, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze

Fusik super że inchalacje pomagają :) napewno będzie wszystko dobrze, daj znać co i jak.

Agulek gratulację zrzuconych kg

Riba super że udło się malucha trochę oszukać ;)

Luizka jak ty to ogarniasz? mi czasami rąk brakuje...powodzenia na egzaminach :)

Lea mój M też się focha z powodu przytulanek ale nie przejmuj się kochana to tylko facet

Do góry