reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

hej mamuski :-)
i juz prawie po weekendzie :-( w sobote troche poszalelismy na zakupach:-) dzisiaj M sprzatal auto, przyniosl walizki z piwnicy, umyl lodowki przenosne i wklady. ja troche popralam, wyprasowalam. przygotowania pelna para :-) chcialam jeszcze psa wykapac, ale on do piatku sie znowu wybrudzi, wiec w czwartek bede go "prac" :-)
Olivierek dwie ostatnie nocki spal juz lepiej :-) - 2 pobudki. udalo sie nam go przetrzymac. zjada juz caly sloiczek na obiad, wiec jeden posilek mamy juz bezmleczny :-):-)

widze, ze duzo z nas ma beznadziejne nocki :no::-:)-:)wściekła/y:

rozyczka - moze to jakis skok rozwojowy?? oby sie Wam te nockii naprawily :-)
fusik - pierwsze slysze o tym zapaleniu pluc :szok::szok: wspolczuje przezyc :-( strachu sie pewnie najadlas co niemiara,
Lea - tulam kochana :-:)-:)-:)-:)-( z zelami na zabki nie pomoge :no: kurcze wykonczysz sie tym noszeniem malego :-(
koralowa - dobrze, ze trafilas na takiego lekarza, szpitala nie zazdroszcze ale przynajmniej maly zostanie dokladnie zbadany i bedzie rehabilitowany :-) glowka do gory mamcia, bedzie dobrze :tak::tak: mam nadzieje, ze pozwola Ci zostac z malym.
co do siusiaka, musze sie przyznac, ze ja nic nie robie. myje tak jak jest, nie zsuwam :no::no:

milusia - witaj kochana :-):-):-):-)
agulek - gratuluje traconych kg :-):-) mi tez sie to udaje :-D

reklama
dziewczynki bardzo Wam dziekuję... ale nie mam jak wam wszystkim odpowiedzieć :-(
z malą nie jest najgorzej , inhalacje bardzo pomagaja ( polecam !!!!! - koszt urządzenia może nie maly ale super, mała juz prawie kataru nie ma a to tylko 2 dni ), od jutra zaczynam robić inhalacje danielkowi aby i jemu katar wreszcie zszedł
jutro też czeka mnie wizyta lekarza i się przekonamy czy antybiotyk dziala czy nie
trzymajcie kciuki :-)

My jutro na badanie sluchu nie wiem kompletnie jak mam to zrobic bo badanie jest w snie fizjologicznym ehh;/A po badaniu na masaze. Jutro mam na 9:40 rechabilitacje pozniej masaz i na 12.15 na usg kontrolne ...mam nadzieje ze jest ok:)Ja czasami nie moge sie nadziwic jakie ja mam grzeczne ,spokojne dziecko on prawie wogole nie placze ciagle gaduli i sie chichocze :) Ja dzis ugotowalam sama marchewke i ziemniaka no i zmiksowalam i malemu lepiej smakuje niz sloiczkowe:) W sumie jak smakowalam to naprawde lepsze:)No i zaczynam uczyc sie do egzaminow bo w weekend mam egzamin z histori fizyki no i najgorsze pisemny z polskiego..mam nadzieje ze zalicze:(

witam mamuski!!!! Kurcze wczoraj pierwsza noc od paru ladnych dni co mlody tylko raz sie obudzil z placzem:sorry2: o 24tej napil sie rumianku ponynalam go oczywiscie na rekach:hmm: jakas godzine:baffled: i pozniej spal juz do 7.30 to i my pospalismy. Z moim M nadal mamy "malo mowne" dni ale tylko do jutra:oo2::evil::-p bo na 11 mamy termin u lekarza na szczepienie jedziemy razem to trza bedzie sie odezwac. Problem troche glebszy miedzy nami chodzi o przytulanka a raczej ich brak ja wogole o tym nie mysle i mi sie nie chce:-:)no: a M z tego powodu ma focha:angry: no i wiecie jak to ach te chlopy cholera samce jedne no!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a i mlody dzisiaj smakowal dynie :sorry2: no jemu to smakowalo ale jak dla mnie to FUJ..PASKUDZTWO okropny zapach ma ta sloikowa sama zaczynam gotowac za pare dni :tak: No to tyle co u nas.
Fusik trzymaj sie kochana!!!! My tu ciotki forumowe jestesmy z wami:tak:!!!!!

Koralowa bedzie dobrze trzymaj sie !!! widzisz jak to dobrze ze trafilas na drugiego lekarza no przynajmniej sie teraz porzadnie zajma maluszkiem no i rehabilitacja teraz a a nie czekac tyle czasu! raz dwa i zleci zobaczysz!!! Kurcze ale z tym siusiakiem to mnie zmartwilas ja nic nie robie myje pisiurka normalnie jak wszystko ale nic nie sciagam kurcze no nam lekarz powiedzial ze do 3 roku nic nie robic cholera to ja juz glupia jestem:baffled:

Milusia hej hej mamuska !!

Riba a czy ja moge Ci troche pozazdroscic wyjazdu do Polenki ale tylko tak troske:zawstydzona/y::sorry: jejku ja nie bylam 2 lata. planuje w marcu moja mamina ma 50tke ale troche boje sie sama z mlodym samolotem no zobaczymy jeszcze. Super ze Olivierek tez sie uspokoil w nocy to bajdzio dobzie;-) ja jak mlodemu dam herbatke w nocy to jest ok , a no mamcia to ile razy teraz Olivek pije mleczko jesli je juz obiadek? ja sie boje ze jak moj mlody bedzie jadl ten objadek i zrezygnujemy z mleka w poludnie to on bedzie glodny:zawstydzona/y: bo to bedzie wtedy tylko 3 razy mleczko po 200 ml hmm czy ja swiruje juz?

Luizka oj na pewno nie jedna mama to ci zazdrosci takiego spokojnego dzidziusia:tak: Oj to jutro masz "latanego" powodzenia kochana. No to co juz zaczynamy trzymac kciuki za twoje egzaminy!!!!!!!

ok uciekam bo "prezes" zaraz wraca z pracy:cool2: pa kochane!!!

Dziewczynki ja tylko wpadam powiedzieć dobranoc i zmykam. U nas druga nocka z kolei przekichana, wczoraj Ada poszła spać o 22:30 i myślałam, że to jakiś jednorazowy wyskok, tym bardziej, że nie spała od 14:30 :eek: No, ale dzisiaj pobiła samą siebie poszła spać o 23:30 :szok: No, ale dziś spała od 15-19, więc nie powinnam się dziwić. Ech ...

Fusik - trzymam kciuki :tak:
riba - powodzenia w pakowaniu :tak:
luizka4don - jak Ty to ogarniasz? :sorry2:

Hej Dziewczyny,
u mnie dziś od rana chęć do pracy:tak:jedno pranie wywieszone, drugie w pralce. Rzeczy Małego poprasowane, ja ogarnięta;-)Mały drzemie, wietrzę sypialnię i gotuję wodę na herbatkę:-)zajrzałam na chwilkę żeby zobaczyć co i jak u Was:-) Wczoraj mój M zrobił mi masaż z olejkiem, który przyniósł mi Mikołaj;-)było super:-)
Luizka trzymam kciuki za pomyślne badania
fusik nadal trzymam kciuki, jaki masz inhalator?
riba_1 dzięki, cieszę się, że Tobie też się udaje zrzucać ten balast;-) nie wiem, jak Ty ale ja nie znoszę pakowania, a niedługo mnie to czeka...masakra, najgorzej będzie z Małym, tyle rzeczy trzeba dla Niego zabrać echhh
Lea wiem o czym mówisz, że nie chce Ci się przytulanka;-)ja co jakiś czas jakoś się przymuszam, dla M:tak:ja mało tego, że nie mam ochoty, to jeszcze bolą mnie szwy wewnętrzne:-(czytałam, że nawet do 6 m-cy tak może być, a może zostać na stałe:szok:

HEJ!

Maluch usypia w bujawce, kurcze ale marudzi na zęby,:crazy: a juz taki "ułozony" był, wszedzie go musze zabierac np. do kuchni , bo miałczy........no ale nikt nie mówił,ze bedzie lekko heh:rofl2:
Mały wczoraj zjadł pierwszą zupkę warzywną, ale 1/3 słoiczka, koope zrobił "ładną" brzuszek nie dokuczał wiec GIT (marchewke i jabłko tez mamy juz za sobą):-)

ribka czytam, ze przygotowania do wyjazdu do Polszy idą peeeełną parą, obyscie tylko podróz mieli dobrą:tak:...a do kiedy zostajecie w Polsce????........Alanek je 1 x w nocy , a czasem jak sie przebudzi, tzn. kręci sie bardzo to daje mu piciu, ale on mało wypija ok. 40 ml:-)
fuksik ja tez mam inhalator taki na prąd kupiłam kiedys dla Adriana jak był młodszy i baaaardzo nam pomagał, naprawde kaszel przechodził momentalnie:szok:, równiez polecam to super urządzenie:tak:... a jak tam po lekarzu??? co mówiła dr???...kciuki zaciśnięte:)
luizka to super, ze Piotrus taki grzeczny :-)......i trzymam kciuki za egzaminy
Lea jak tam po szczepieniu???? oby nie płakał maluch wieczorem, nasz niestety płakusiał,:-( ale czopek Viburcol pomógł:-).........hmmmm ja tez nie mam ochoty na przytulaski, mój M mi ostatnio powiedział, ze juz mu chyba zanikł "sprzęt",:szok::szok: bo go nie odkurzam:-D.......i jak tam zgoda juz z "prezesem"????:-D
Lilijanna ojj to rzeczywiscie mała późno poszła spać , nasz to standard usypia ok.21, 22 ale to juz tak jest od początku:eek:.....długo tzn. za długo Ci spi w dzień tzn. po południu
Agulek80 hmmm to niezły miałas masazyk:-p........ja tez dzis porządkowałam mieszkanko,bo po weekendzie jakies Tornado przeszło:szok:

Ostatnia edycja:
Lea - ja bym dala M focha :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: musza zrozumiec, ze przez 9 miesiecy ktos mieszkal w nas i nasze cialo troszke przeszlo. ja tez nie mam kompletnie ochoty. moj M robi podchody i robi. kilka razy uleglam, ale jak byl natarczywy to tak go zjechalam, ze juz mnie zostawia w spokoju.
Olivek pije mniej wiecej 5 razy mleczko plus obiadek :-):-)
lec kochana na ta 50ke:tak::tak::tak: wolalabym leciec niz jechac 12 h. ale Ty masz mloda mamcie?? moja za 2 lata 60 bedzie obchodzic.
daj znac jak po szczepieniu :-)
agulek - kochane mezus :-):-) ja lubie pakowanie :tak: ogolnie lubie wyjazdy i cale zamieszanie z nimi zwiazane hehe, bo ja tak troche walnieta na punkcie organizacji jestem i wszystko planuje na dluuuuugo przed tym.
Bombusiu - wspolczuje Alankowi zabkowania. ciekawe jak to u nas bedzie :szok::szok:
w Pl zostajemy 3 tygodnie :-):-):-):-):-):-)

No my juz wrocilismy . Dziuecko musialam na sile usypiac 40min bo ja go lulam a on sie smieje i gada heh ale jakos sie udalo badanie sluchu ok:) Teraz siedzi i rozmawia z rybkami w karuzeli heh Popoludniu jedziemy jeszcze do kosciolka zawiesc zaswiadczenia chrzestnych no i na zakupy dalsze:)

Liljana- Jak?? hmmm sama tego nie wiem czasami juz nie mam sily i ochoty ale wtedy pomysle ze to wsztstko dla Piotrusia i dostaje powera:)

reklama
Hello mały ma katar więc siedzimy w domku, ale za to już od dwóch dni jemy jabłko, trochę było krzywienia ale ani razu nie pluł nim, więc chyba mu posmakowało, kupki tez ładne z brzusiem oki, więc GIT :D, w przyszłym tygodniu spróbójemy marcheweczki. No i mały zaczął gaworzyć swoje yyyyyy lub eeee :D ładnie też próbuje chwytać różne zabawki, i przekręcił się wczoraj dwa razy z brzusia na plecki :D
Rany do świąt już da tygodnie a ja jeszcze z niektórymi rzeczami w lesie jestem....

Koralowa dobrze że trafiłaś na porządnego lekarza, trzymajcie się tam cieplutko, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze

Fusik super że inchalacje pomagają :) napewno będzie wszystko dobrze, daj znać co i jak.

Agulek gratulację zrzuconych kg

Riba super że udło się malucha trochę oszukać ;)

Luizka jak ty to ogarniasz? mi czasami rąk brakuje...powodzenia na egzaminach :)

Lea mój M też się focha z powodu przytulanek ale nie przejmuj się kochana to tylko facet

Do góry