reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
no bo mleko modyfikowane, to wlasnie mleko krowie, tyle ze zmodyfikowane :p jak dziecko ma nietoleracje, daje sie specjalne mleka (zwykle na recepte) na innej bazie niz mleko krowie.
a ja daje KiD od 2 tygodni i Sara robi aż za dużo (tyle że chyba ma wzdecia), tylko ze daje tez Dicoflor bo brala antybiotyk, a te wszystkie probiotyki daja wlasnie takie dziwne historie (a to juz trzeci z kolei) :/
tak tak wszystko sie zgadza.. teraz musze go obserwowac.. moze nawet na dwa dni odstawie witaminy zeby zaobserwowac jak je, bo nawet teraz to sie strasznie pręzy..
Pajeczko ja podaję od 2 tygodnia witaminkę K i D i powiem CI, że zauważyłam to samo, że maleństwo źle się po nich czuje, ma wzdęcia, wygina się...z witaminą K ja jestem za podawaniem bo tu nie chodzi tylko o zaburzenia krzepliwości, ona ma mnóstwo pozytywnego działania, a w mleku matki nie jest jej wystarczająca ilość...Kochana, a co do kupek to najpierw jest ich mnóstwo później 2,3 na dobę

...

NEktarynko mnie się wydaje, że to po tych witaminach, ja dam po jednym opakowaniu i w tyłku mam te wymysły, kurcze...
ee to nie tylko mój sie pręzy.. wiem ze D3 jest bardzo potrzebna by sie ciemiączko zrosło..
kupki u nas są ciut inne ze wzgledu na to ze jedziemy na modyfikowanym..

Niuunia ja własnie zrobiłam 3 dni przerwy i mały ślicznie kupkował po 6-7 kupek na dobę wczoraj podałam jest 13:40 a mały kupy nie zrobił od wczoraj. Wale te witaminy i ich podawać nie będę.

Bombusiu u mnie ten sam problem niestety :(

tylko z tymi kupkami to jest tak, że na mleku matki dziecko może nie robić kupek nawet parę dni... to oznacza, że Twoje mleko jest tak dobre, że nie było co wydalić:)

Chyba, że rzeczywiście dziecko się męczy, stęka, brzuch napięty itd.
Spróbuj tych witamin cebionmulti tam nie ma D i K ale są polecane...mi w szpitalu powiedzieli, żeby stosować...

ciamjdko
- we mnie również dużo emocji, od radości po wyczerpanie mimo, że jesteśmy razem dopiero 4 dzień:) Ale to chyba tak musi wyglądać... powoli się oswoimy, ustalimy jakiś schemat dnia i będzie cacy... Miłość matki dopiero się w nas rodzi...i z każdym dniem jest większa...

ps. Właśnie zaliczyliśmy pierwszy spacer:-D Krótki, ale ważne, że był...

Ehtele a ja czytam w necie, ze w tym leku cebionmulti jest witamina D3 i że jak podaje sie inną wit. D3 to trzeba to skonsultować z lekarzem, bo może to powodować hiperkalcemie, cokolwiek by to znaczyło hmmm:(

Ostatnia edycja:
hej kochane:-) maly spi po spacerku, wiec moge cos skrobnac. wczoraj mielismy 3cie badanie malego - wszystko w porzadku, wazy 5350gr:szok::szok::szok: i ma 63 cm:tak::tak:. rozwija sie siwetnie. lezac na brzuszku mocno podnosi glowke i obraca nia w dwie strony. jak widzialam co lekarz robi z Olivierkiem myslalam ze padne:szok::szok::szok: podnosil go za dwie raczki, za dwie nozki, potem za raczke i nozke, masakra. dostal wit K i to tyle co do tej witaminy, wiecej nie dostanie. ja daje tylko wit D. Mowilam mu, ze dajemy malemu herbatke koperkowa, a on - a po co??:angry: gdyby niemowlaki mialy pic herbatke, to z jednego cycka plynelo by melko, a z drugiego herbata :baffled::baffled::baffled: nie wiem co mam o tym myslec, ale i tak dajemy mu. lepiej mu sie odbija i robi kupke :tak::tak::tak: chcialam recepte na Sab Simplex, a on - po co?? ma kolki?? ja ze nie bo mu dajemy Sab Simplex. a on, ze wszystkie te rzeczy maja rozne substancje w sobie i po co to maluchom?? znowu zonk :baffled::baffled::baffled::baffled: - dziewnie jakos. a to jeden z najlepszych pediatrow w hh. naprawde nie wiem co myslec. zrobilismy termin na usg bioderek - tu musi byc do 6 tyg. i czeka nas tez pierwsze szczepienie po 6 tyg:wściekła/y::szok: a Wy dziewczyny w jakiej temperaturze kapiecie maluchy?? polozna mowila nam ze 37 st, a lekarz wczoraj ze max 32-33 st. nie moze byc cieplejsza, tak samo jak temperatura w pokoju, w ktorym maluchy spia - od 18 do 21 st. i badz tu madry. kogo sluchac?? ethele - ciesze sie, ze juz jestes i ze wszystko dobrze:-):-):-)

riba my kapiemy w temperaturze 37 stopni, mysle ze 32 czy 33 stopnie to stanowczo zbyt chlodna woda. kazdy lekraz mowi inaczej. mysle ze to jest tak samo jak z ginekologiem- wazne jest zaufanie do lekarza.

Riba my kąpiemy w temp na oko :) jest ciepła ta woda, bo wtedy maluszek się darł. Mysle, ze to zalezy od maluszka, jedne wolą chłodniejszą wodę inne cieplejszą musisz wyczuc swoje dziecię:)

Ehtele ja na razie nie bede dawała mu żadnych witamin. Każdy poleca witaminy bo wiadomo farmaceuci zarabiają. Na pewno będę podawała wit. D bo ona jest bardzo istotna , ale to dopiero mam zacząć podawać po wizycie u pediatry a tą mamy w poniedziałek.

monika8112 kochana cieszę się, że Twoje utrapienia z kolkami minęły:-) oby bezpowrotnie - jak będę mieć ten problem to też zakupię te krople...

Bombusia kochanie i dobrze niech ma swoje chwile aktywności:-) nie można mieć takiego idealnego dziecka hihhihi:-D Oczywiście żartuję, ale cóż można poradzić...ja niestety za krótko jestem z Olkiem i jeszcze nie wiem jaki ma schemat dnia, kiedy je i śpi. Żadnej regularności nie zauważyłam...Chyba zacznę sobie zapisywać o której je, śpi żeby wypracować rytm...:tak:

Ehtele a ja czytam w necie, ze w tym leku cebionmulti jest witamina D3 i że jak podaje sie inną wit. D3 to trzeba to skonsultować z lekarzem, bo może to powodować hiperkalcemie, cokolwiek by to znaczyło hmmm:(

hmm ja to mam w zaleceniach szpitalnych. W wypisie pisze D do 3 mieś, K do 12 tyg. i ten cebionmulti...Więc chyba lekarz wie co pisze...ale powiedziała, że ten cebion nie jest konieczny...

riba_1 witaj kochana:) Twój maluszek widzę rośnie jak na drożdżach:-) aaa i kąpiemy w 37 - tzn tatuś kąpie ja asekuruję hihiih

milusiu no ładnie, ładnie - a ja myślałam, że Olek za szybko przybiera:-p Teraz 4800...no ale krótszy jest...:laugh2:

pajeczko no to udanej wizyty u pediatry...pochwal się ile Sebuś waży:)

reklama
Ehtele na pewno lekarz wie co przepisuje tak tylko sobie o tych wit. poczytałam, a przyznaje nie znam sie absolutnie.:no:
Za parę dni i Ty Mamuska poznasz aktywność swojego Olka, poprostu on teraz aklimatyzuje sie w domku w nowym otoczeniu.:tak:
Riba1 hmmm co lekarz to inna opinia o kropelkach, herbatkach itp. mysle, ze my Mamusie mamy swój instynkt do swoich pociech i robimy wszysko aby było im jak najlepiej, choc czasem to moze nie wychodzić najlepiej.:baffled: A czemu musisz mieć receptę na sab simplex???? w aptece internetowej mozna zamówić, ale pewnie u Was jest inaczej co?....fajnie, ze synus rośnie, pewnie droże mu dajesz:-D:-D!!!.....co do kąpania ja zawsze sprawdzam ręką, woda jest sporo cieplutka i Alanek nie płacze więc zdałam sie na instynkt:happy2:
Pajko jak tam kooopa u Sebusia poszła???? ja jutro pogadam o tych wit. z połozną zobacze co mi podpowie:tak:

Do góry