reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Noc mieliśmy ciężką, a właściwie jej nie mieliśmy, był za to festiwal stękania... Nie ma to nic wspólnego z zatwardzeniem, raczej ze wzdęciami. Z czym by nie miało -ledwo z A. żyjemy, oczy na zapałki... A teraz Maluch oczywiście odsypia, oczywiscie na kanapie nie w łóżeczku... Pffff.....

reklama
Pogoda faktycznie paskudna:-(
noc miałam tragiczną-od brykania małego boli mnie cała miednica, spać nie mogłam, bo co chwila musiałam wstawać do WC:wściekła/y:
zajmę się może czymś pożytecznym, żeby Wam tu nie marudzić.
Miłego dnia!

witam sie
my dopiero wstalismy :) Sebus dał nam dzisiaj pospać. Męczyly go gazy więc spał ze mną ja mu masowałam brzus a on bombardował pampersa:) teraz grzecznie śpi w łóżeczku:)
dziewczyny mam pytanie bo zauwazyłam, ze Sebus m chyba katarek :( jak ciągnie cycucha ciężko mu się oddycha i słycha taki dziwny odgłos zatkanego noska.Ale ja tam nic nie widze, zadnych kozuchów nic. Nie wiem co mam robic :(

Magda.Wu ja mam taki koncert codziennie:) moj mały własnie codziennie puszcza głosno bączki stękając przy tym. Ja juz nie reaguje na to:)

Natka w ulotce pisąło, ze nie został przebadany. Ja sie zastanawiałam, ale postanowiłam się wstrzymać i na razie smarować czymś bezpieczniejszym :)

WITAM!!!
andzia maśc contratubex to na blizny po cc- operacyjne itp.
Pajko moze Twój synek ma sapkę tak jak mój, dziś zadzwoniłam do przychodni i moja dr przez telef. kazała mi zakraplać do nosa sól fizjolog. i potem oczyszczać gruszką bądź fridą. Czyszczę mu nosek,ale zero babolków hmmmm
luizka ja podaje małemu kropelki Esputicon i probiotyk Lacido Baby, są jeszcze krople sab simplex,ale dostępne tylko w aptece internetowej, które zakupiłam, moja dr powiedziała, ze można je bezpiecznie stosować

U nas nocka suuuper mały przespał bez jedzenia 4 h:szok::szok:nieprawdopodobne.....ale już w dzień to nadrobił jedząc co 2 h:baffled::crazy:, teraz pięknie śpi.

Wieczorem oczywiście kwękolił i stękał, tatuś znalazł w internecie muzykę z szumem suszarki do włosów czas trwania "przeboju" 75 min.:-D:-D...synek usnął jak suseł:-)
Na allegro jest taka płyta "Sen bobasa" i tam sa nagrania do usypiania płaczących dzieciaczków, np. szum suszarki, odkurzacza, szum rzeki, spiew ptaków, noooo 9 melodii tylko koszt tej płyty to 50 zł:baffled::wściekła/y::angry:!!!!! ale moze któemuś dzieciatku pomoze:-p:-p!!!!!

Ostatnia edycja:
luizka jedne daja espumisan dla niemowlat inne herbatke z kopru wloskiego inne tą wode koprową, ale mi sie wydaje, ze to wszystko o d..ę otłuc. Wczoraj Wam pisałam, ze Lucję meczy brzuch 2-3 razy dziennie, to na złość od południa do 22 -ej walczyliśmy z kolką ( pierwszy raz miała kolkę ) aż się boję dzisiejszego wieczora...Bombusiu mogłabys umieści linka z tą "melodyjką" to bym wypróbowała :)

Ostatnia edycja:
Bede musiala kupic te kropelki bo tak mi zal mojego babelka w dzien w miare spokojne a w nocy tak go meczy ze malo co spi on no i przy tym ja a nic nie jem co by moglo zaszkodzic praktycznie ciagle to samo do ozy.... doslownie...

reklama
luizka jedne daja espumisan dla niemowlat inne herbatke z kopru wloskiego inne tą wode koprową, ale mi sie wydaje, ze to wszystko o d..ę otłuc. Wczoraj Wam pisałam, ze Lucję meczy brzuch 2-3 razy dziennie, to na złość od południa do 22 -ej walczyliśmy z kolką ( pierwszy raz miała kolkę ) aż się boję dzisiejszego wieczora...Bombusiu mogłabys umieści linka z tą "melodyjką" to bym wypróbowała :)

Napiszę Ci,ale wieczorem jak wróci M, bo to on sie tym zajmuje:)

Bombusiu - Tą płytkę można ściągnąć ;) wystarczy wpisac w google "sen bobasa peb" ;)

Oj to ja powiem wieczorem męzowi i zaraz będzie szukał, b. dziękuję:))))) jak to dobrze, ze jest to forum:)

Do góry