reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie dziewczyny...

Wrocilam do domu ze szpitala 26 sierp. a wiec w szpitalu bylam od 9-26 mam juz dosc szpitali .... powoli dochodze do siebie czuje sie coraz lepiej wiadomo mala daje czasem popalic ale ja juz do teg przywyklam i jestem najszczesliwsza na swiecie bo mam wkoncu swojego skarba ... obecnie sobie spi wiec pozwolilam na chwilke zajzec co tu sie dzieje alechyba nienadrobie was najwyzej to co jest na bierzaco... buziaki

reklama
Witam,

Wczoraj wieczorem wróciliśmy do domu, mały ma trochę żółtaczkę ale w normie. Jak sie troche ogarnę to ponadrabiam coi u Was. Muze jeszczetochę czasu po spędzać ze starszym synkiem niestety bo jakiś nieswój jest :baffled:

Pozdrawiam Was wszystkie i milego dnia zycże !!!

Bombusiu z tym testem Pappa to było tak, że wszystkie markery z USG były w porządku, betaHCG też, ale poziom samego białka pappa dużo niższy od dolnej granicy normy:-( no a to białko warunkuje m.in. rozwój ciąży i jej podtrzymanie. Stąd lekarze bali się, że mały może mieć hipotrofię, może się urodzić przed terminem itp. Na szczęście nic się nie sprawdziło:-)
Oooo, a o tym to ja nie wiedzialam. U mnie test pappa tez nie za ciekawie wyszedl... Ale moze bedzie ok. Wszystko wyjasni sie jutro. ;) ALe moja rodzina modli sie (nie zeby chcieli, zeby bylo cos nie tak, wercz przeciwnie), a maz jest przekonany w 100%, ze urodze przez cc. Zobaczymy. ;)Jutro o 9 stawiam sie na IP z calym ekwipunkiem. No chybaze maly sie wczesniej namysli. Lekarka mowila mi w sobote, ze na ten dzien pacjentka byla umowiona na indukcje, ale ze stresu w nocy dostala skurczy i urodzila w 4 h. Fajnie. ;) Ja siebie wczoraj sprawdzilam, ze szyjka macicy wyyyysoko, wiec slabo sie porod u mnie zapowiada. ALe wieczorami skurcze przepowiadajace sa. Nawet dosc regularne.

Ktoras urodzila? Jesli tak to gratuluje. ;)

Ide czytac ciamajdki relacje. :)

witam sie
dzisiaj nocka przespana jupiiii :) mały budził się standardowo na papu siusiu zrobił a kupsztalki nawalil dopiero rano:) ale oczywiscie takie, ze wszystko było obkidane.

Ciemnego pieczywa na pewni sie nie chwyce bo to przez niego. pisze sobie z Sebkiem :p

Hej, czy są tutaj jeszcze jakieś nierozpakowane sierpnióweczki? Ja już tydzień po terminie i nie wiem, czy przeskoczymy na wrzesień, bo lada chwila sierpień się kończy a tu nic.

hej!!!!!!!!
u mnie tez nocka w miare przespana. mala budzila sie 4 razy na jedzonko. bylysmy juz na zakupach i mala teraz ladnie spi chociarz za chwile pewnie sie obudzi bo spi juz 3 godzinki.

pisala tu ktoras z was o masci Contratubex- dobra jest? bo musze tez czyms zaczac smarowac blizne.

Hej, czy są tutaj jeszcze jakieś nierozpakowane sierpnióweczki? Ja już tydzień po terminie i nie wiem, czy przeskoczymy na wrzesień, bo lada chwila sierpień się kończy a tu nic.
Ja jutro kończę 41 tydz.Mogą mnie już przyjąć do szpitala.A Ty wolisz czekać w domu?

Ola- termin miałyśmy na ten sam dzień.Piszesz że córcia chce zrobić Ci niespodziankę i urodzić się w czwartek w rocznicę ślubu rodziców.Powiem Ci że jakbyś była na patologii od jutra i dostałabyś coś na przyspieszenie porodu byłoby to możliwe.Ja jak miałam urodzić Mikiego we wt w 41 tyg trafiłam na pat. i za 2 dni był już na świecie.

Ja jutro kończę 41 tydz.Mogą mnie już przyjąć do szpitala.A Ty wolisz czekać w domu?

monika373, szczerze to wolałabym już urodzić. Boję się przenosić za długo ciążę. Lekarz nic mi nie mówił, że mogę się już zgłosić do szpitala. Następne ktg i wizytę mam w czwartek, więc to będzie 41,3 tc. Może jak do tego czasu nie urodzę, to lekarz mi powie, co dalej, może od razu wyśle mnie na wywołanie albo wyznaczy termin, kiedy mam się zgłosić do szpitala... Co to znaczy, że mogą Cię już przyjąć do szpitala? Na jakiej zasadzie? Że pójdziesz, powiesz, że jesteś po terminie i już? Z tego co się orientuję, to u mnie jest tak, że jeśli wszystko jest ok, to czekają do 42 tc.

reklama
hej!!!!!!!!
u mnie tez nocka w miare przespana. mala budzila sie 4 razy na jedzonko. bylysmy juz na zakupach i mala teraz ladnie spi chociarz za chwile pewnie sie obudzi bo spi juz 3 godzinki.

pisala tu ktoras z was o masci Contratubex- dobra jest? bo musze tez czyms zaczac smarowac blizne.

Kasiu ja rozmawiałam w aptece babki mówiły, ze podobno Cepan ma taki sam sklad tylko jest tańsza.

Do góry